https://www.traditionrolex.com/7

 Bukol-návrat o několik století zpět | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Bukol-návrat o několik století zpět

Nedávno jsem navštívila známé v obci Bukol na Mělnicku. Když jsem odjížděla ucítila jsem na silnici silný zápach. A z domu ze kterého vycházela nastrojená, pohledná, mladá blondýnka se valila proudem močůvka, která stékala po silnici přes půl vesnice, jako nějakou stokou. Později jsem se dozvěděla, takto řeší svou ekonomickou situaci rodina Ulrichova a Minářova, místo toho , aby si objednávala fekální vůz. Nyní se prý již přidala další rodina Novákových. Takto vypouštěli septik s klidem i přes den, a až po konfliktu se sousedy fekálie vypouští v noci, nebo když prší. Po této silnici vede cyklotrasa a denně po ní projede mnoho cyklistů, zejména cizinců, kteří projíždějí s ucpanými nosy a běhají po ní děti. Je neuvěřitelné, že obecní úřad to vůbec neřeší. Starostka to tiše toleruje, jelikož si prý nechce dělat nepřátele.

Toto řešení by mohlo být návodem pro jiné obce, které vydávají nemalé náklady na čistící stanice, když někteří občané Bukole to již vyřešili.

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Ale, to je žalovatelné, ne?


.... tak, že se tam nikdo neozve, koho to pálí Eye-wink?

1.1 Fekálie


Třeba je to nepálí... Smiling

Jinak to ale zdaleka není jen Bukol. Jsem z jiné vsi, ale praxe obdobná. Jsme víceméně exoti, že žumpu vyvážíme. Jen myslím není problém ani tak v ekonomické situaci (i když levná záležitost to teda není), ale spíš v obvyklém českém postoji: Proč bych za to platil, když nemusím? Sad

1.1.1 Zákony


.... a potrestání. Ona to není jen žumpa, ale hospodské povídačky ze vsí informují i o pálení věcí, co by v kamnech neměly být. Ale, to je slepá ulička o zákonech, trestání a někdy ani lidi nemají kam nějaké věci dát a tři kilometry to nepovezou. Smutné je, když je vzdálenost pouhých 50 metrů a i tak na to někdo dlabe.


https://www.traditionrolex.com/7