https://www.traditionrolex.com/7

 povodne u nas a u sousedu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

povodne u nas a u sousedu

http://zpravy.idnes.cz/rakusan-sekal-travu-i-u-protipovodnove-zdi-fkm-/zahranicni.aspx?c=A130606_151818_zahranicni_jav

 

 Nase hraze jsou z masy betonu viz Horin, umele vytvoreny valy viz Mlazice a vysledek utraceny stamiliony,Horin pod vodou Mlazice tiptop.

V Rakousku postavena skladacka a mistni u Dunaje sekaji travu.

Vazeni predstavitele tohoto mesta asi jiny Gang ze ju ...

U sousedu je hraz funkcni a myslim ze ekonomicky a esteticky mene narocna. U nas se pravdepodobne zvolila cesta kristalove cista ... Vybudovat masu za kterou se vyinkasuji sta miliony,kolik jich asi uplavalo na ruzne ucty.

V Rakousku:cena materialu x metry ctverecny + prace,da se to spocitat a moc penez za zakazku neuplave...

V CR: material (armatura,beton,zemina,izolace,mechanizace + obtiznost proveditelnosti) tam se nedopocita skutecne nedopocita snad ani "buh" coz je asi ucel techto zakazek ...

J.

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Alexander Klimeš

3 A co základy těch


A co základy těch mobilních hrází, injektáže do země, aby do neprosahovalo a další, na to autor jaksi nepomyslel.


Proti všivárně je samozřejmě třeba aktivně bojovat, nikoli však tupými argumenty.

3.1 Nejsem odborník


...., ale vždyť třeba v té Praze, nebo v Ústí také přijede parta chlapů a prostě smontují zábranu. Jistě, že tam pravděpodobně do země jsou někde nějaké opěrné sloupky zakotvené a lze to montovat jen k nim. A i obranu proti prosakům mají zřejmě nenápadně v zemi připravenou. Dále je otázkou, zda ta výše zábrany stačí. To jsem si uvědomil ve chvíli, kdy už hladina nestoupala, ale přehrady odpouštěly a občas to šplouchlo pěkně přes.

Na druhou stranu tam jde třeba o to, aby se ta voda přehnala kolem města, a pak ať se klidně zase rozlije do kraje. Kolem Dunaje je přece jen trochu jiná krajina i osídlení. Jako lajci to samozřejmě nemůžeme hodnotit, jen vidíme výsledek. To by měl veřejně rozebrat nějaký odborník a obávám se, že když tu nebyl moc zájem nám ukazovat v televizi tyto záběry z Rakouska, tak nebude asi ani zájem toto vysvětlovat.

3.1.1 Hráze a zábrany


V Rakousku jsou koryta řek a kanálů vedena často v umělých koridorech, někdy i nad silnicí či městem. Určitě s těmi zábranami počítali už při výstavbě, protože tam, kde je neměli a měli jen hráz, řešili stejné problémy jako Mělník. To samé je i v Německu.

3.1.1.1 Tak když se podíváme


.... na střed Prahy ( přístaviště parníků u Národního divadla apod.), tak vlastně vidíme všude podobnou dlažbu, jako v historické části Řezna či Pasova v Bavorsku. Nevím, jak v Řezně, ale v Pasově jim to nebylo letos nic platné. A pak tam jsou zrovna takové spíše zahrádkářské kolonie ( i ve Vídni je u Dunaje velká zahrádkářská kolonie, jak jsem viděl loni v TV), kde to půjde pod vodu. Ty bariery v těchto centrech prostě přijdou nasadit, když se blíží povodeň a asi jsou z dobrého materiálu a neprosakují. Jenže si myslím, že tam jsou vesnice dál od řeky, dál od sebe, jsou tam i různá říční ramena a tak voda, která úspěšně a bez škod obteče střed historického města, tak se může o kus dále rozlít, aniž by ohrozila obyvatele po toku níže položených obcí.

Tady se vlastně domy staví neustále v záplavových zonách a je to i tím, že tam má dotyčný občan pozemek, který je neprodejný a on bydlet potřebuje. Kdyby to od něj někdo odkoupil, také by asi byla jiná situace.

3.1.1.1.1 Odkaz.


On tady autor vlastně posílá odkaz na článek http://zpravy.idnes.cz/zazrak-na-dunaji-rakousky-grein-zachranily-skvele-protipovodnove-steny-1qp-/zahranicni.aspx?c=A130605_164800_zahranicni_pul ,kde se píše, že jde o nějaký systém, který je rozložen na území několika desítek kilometrů atd. , ale je to opravdu jen velmi stručný článek.

Tady je moc málo místa, obec na obci, vše natlačené až k vodě, nad Litoměřicemi vše v kaňonu ( tam občas ale také) a úplně jiné podmínky. Kdyby to tu někdo na rychlo montoval, snad by to ani nebyla důsledně odvedená práce Eye-wink. Nakonec jsem i zaslechl zprávu, že v Rakousku začali přehrady odpouštět asi o dva dny dříve a to je jedno k druhému. A teď musím na dlouho skončit Smiling.

2 Autorovi děkuji.


Autorovi tohoto příspěvku děkuji, protože aspoň za sebe mohu říci, že je to pro mě velmi přínosná informace. Skutečně, člověk občas někam přijede a kouká, jak řeší věci jinde. Jenže, od poslední gigantické povodně uplynulo 11 let a ukázalo se, že někde bylo velkým problémem, aby hráze nějakým způsobem vůbec vznikly a někde se to ani nepodařilo. Krom toho snad každý aspoň trochu doufal, že přehrady budou jistě dostatečně odpouštět a nic z roku 2002 už hrozit nebude. Situace je v zahraničí zřejmě jiná ( celkový přístup společnosti, přístup k hodnotám, i okolí Dunaje a leckde záplavové zony). Změní tato povodeň u nás něco?

1 Jak zde u nás funguje


Jak zde u nás funguje systém zadávání zakázek vím dobře,sám jsem se naivně chtěl zůčastnit (už tyhle blbosti nedělám),jenže když jeden den vypíší zakázku a zázrakem je za 3 dny znám vítěz,navíc datum vyhlášení bylo 31.12. 2012,tak už si nedělám žádné iluze jak to tu chodí.Zmíněná zakázka se týkala demolice několikapatrového objektu v Brandýse n/l, a jen zaměření a následné zpracování nabídky by normálně zabralo cca 14 dní intenzivní práce,pokud by se to dělalo poctivě,jenže ouha,někdo to totiž už měl přiklepnuté předem,takže nebylo s kým a o co soutěžit.Proto se nedivme, že někde staví to či ono za podstatně menší náklady a korupce je tam podstatně nižší než u nás v bordelstátě.Tam totiž mají na rozdíl od nás zákony a taky je dodržují.Kapříci a krabice s vínem dělají holt zázraky...


https://www.traditionrolex.com/7