https://www.traditionrolex.com/7

 Řidič nadýchal skoro čtyři promile!! | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Řidič nadýchal skoro čtyři promile!!



Hlídka mělnických policistů byla vyslána jedenáctého června, letošního roku, do katastru obce Liblice, kde se mělo pohybovat osobní motorové vozidlo Renault 19. Řidič automobilu na sebe připoutal pozornost kolemjdoucích svým dosti nekoordinovaným jednáním.

Policisté následně automobil našli a šoféra zkontrolovali. Jednalo se o čtyřicetiletého cizince, který při zákroku předložil pouze osobní doklady a technický průkaz od vozu. Lustrací bylo zjištěno, že muž usedl za volant, i přesto, že má soudem uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel a to na dva roky.

Jako by to nestačilo, naměřila dechová zkouška, provedená přístrojem Dräger, pozitivní hodnotu 3,92 promile alkoholu v dechu. S výsledkem zkoušky muž souhlasil, zajistil si vozidlo a následoval policisty na služebnu, kde si převzal záznam o sdělení podezření z trestných činů, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7