https://www.traditionrolex.com/7

 Horkovodni lavka Dolni Berkovice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Horkovodni lavka Dolni Berkovice

Kde o této lávce mohu najít nějaké informace? Zajímá mě rok postavení, kdo jí navrhl a tak podobně..

Díky.

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

4 Dneska sem přes ní chtěl


Dneska sem přes ní chtěl přejet, ale ukázalo se, že je zavřená. Část betonového pilíře se ulomila. Jelikož to trubkám nevadí, jsem zvědavej, kdy to opravěj.. Sad

3 Nějak


  Myslím, že jde o časové rozmezí 1981 až 1988 a tipoval bych tak rok 1985. A tedy to je i o té lávce.

Tady se píše http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/uhelne-elektrarny/cr/melnik.html , že v roce 1981 byla trvale zprovozněna EMĚ III a to byl, pokud vím, současně okamžik, kdy už zbytečná jednička byla předělána na teplárnu. Všude na netu se bohužel časově nejdříve píše až o zahájení stavby horkovodního potrubí do Prahy v roce 1988. Je to zajímavý článek....http://energetika.tzb-info.cz/7875-teplo-z-elektrarny-melnik-pro-vytapeni-casti-prahy , protože se tam například dozvídáme....Teplovod Mělník – Praha je podle mezinárodního srovnání z hlediska přepravní kapacity a délky potrubí největším teplovodem na světě.

Kdo z nás ví, že tu máme světový number one a dnes už mimochodem vedoucí až na jih Prahy Eye-winkSmiling.

2 Lávka v Beřkovicích


byla vybudována na jezu po roce 1903. Dvě fotky jsou publikovány v časopise Stavebnictví 5/11. Kdy byla vybudován potrubní most odhaduju na 80-tá léta 20. století. Stavbu horkovodu si pamatuju, na staveništi jsem jako kluk strávil dost času Smiling Trubky vedou v podzemí podél plotu koupaliště jak je mezi vchodem a parkovištěm ten travnatý pás, pak přes potok Pšovka pod parkovištěm u Kauflandu.  A ten domeček na parkovišti u Kauflandu je nějaká výměníková stanice.

2.1 Chce to


..... bohužel přihlášení. A registraci kvůli dvěma obrázkům nedělám. Ale, zrovna jsem si tak vzpoměl, že jsem jen jednou jedinkrát na nějaké výstavě viděl někde fotku vodního mlýna na Labi kdesi u Mělníka a včera vtom článku o Dolních Beřkovicích, se také psalo o mlýnu na Labi. Fotky nikde.

1 Toto jsem zjistil.


Dobrá otázka. Lávka nedaleko cukrovaru v Dolních Beřkovicích je vzpomínána v souvislosti s horkovodem pro Mělník. Marně si snažím nějak vybavit, kdy byl vlastně ten horkovod postaven, byť se po novotě lesk jeho rour v místech, kde byl vedený nad povrchem nedal přehlédnout. Překročil Labe v Beřkovicích a podle železničních kolejí vedl po povrchu až někam za plavecký bazén. Na internetu také nemohu nic najít, protože je tam jen historie mladší větve Horní Počaply- Praha. Více na http://cs.wikipedia.org/wiki/Tepeln%C3%BD_nap%C3%A1je%C4%8D_M%C4%9Bln%C3%ADk-Praha

Nicméně jsem objevil díky otázce velmi zajímavé materiály o Dolních Beřkovicích a Vlíněvsi! A skoro by se chtělo říci, že tu snad bývala i nějaká lávka ještě dříve.

Na této stránce http://cs.wikipedia.org/wiki/Doln%C3%AD_Be%C5%99kovice je doslova fascinující ( střed stránky), co všechno v roce 1932 v DB bylo. 

A tady na http://www.dolniberkovice.cz/index.php?nid=3161&lid=cs&oid=358803 jsem to moc nestudoval ( je toho fakt mnoho) ,ale zajímavé povídání je tam třeba o kostelíku ve Vlíněvsi.


https://www.traditionrolex.com/7