https://www.traditionrolex.com/7

 Cyklus chrámových koncertů Mělník 2013 | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Cyklus chrámových koncertů Mělník 2013


Již 14. ročník koncertního léta v prostorách kostela sv. Petra a Pavla v Mělníku rozezní v neděli 14. července tóny skladeb českých i světových autorů v podání sólistky Národního divadla v Praze, sopranistky Alžběty Poláčkové společně s Duo Renaissance. Jeho protagonisty jsou houslista Roman Fedchuk a harfenice Stania Ramešová.

Letošní řada koncertů je opět koncipována bez zvuku varhan, neboť od léta budou probíhat práce na kůru kostela, kde se připravuje prostor pro nový nástroj. Návštěvníkům se tak naskytne jedinečný pohled na západní stěnu kostela bez nástroje z roku 1898, ale s odhaleným velkým neogotickým oknem. A na co se mohou posluchači těšit dále? Především na vynikající hudbu v podání špičkových interpretů z řad členů České filharmonie (Pražský barokní soubor, Jaroslav Halíř – trubka), Národního divadla v Praze (sóloflétnista Jaroslav Pelikán) včetně zajímavých nástrojových spojení kytary a flétny, hobojů, fagotu a cembala, nebo slavnostního zvuku varhanního pozitivu s trubkou a sopránem.

Koncerty se konají díky podpoře Římskokatolické farnosti Proboštství Mělník, města Mělníka a Mělnického osvětového a okrašlovacího spolku o. s. Výtěžek z dobrovolných příspěvků bude věnován na Projekt obnovy varhan v chrámu sv. Petra a Pavla v Mělníku

(http://melnicek.cz/files/cyklusplakat2013_3.pdf)

 




https://www.traditionrolex.com/7