https://www.traditionrolex.com/7

 Cyklostezka | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Cyklostezka

Ahojte,Můžu se zeptat zda je Labská Cyklostezka okolo mělníka celá průjezdná na Kole..?Moc díky za Odpovědí (Např..Mělník - Kralupy)

Sport předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Kdo se stará o cyklostezku?


Zdravím. Chtěl bych se zeptat kdo se stará o cyklostezku Horní Počaply - Vlíněves - Zelčín? Je to město, jednotlivé vesnice co jsou podél trasy a nebo nějaká soukromá firma? Dneska sem jí projel od starého mostu až k elektrárně a všimnul sem si že když někde byl odpadkový koš tak přetékal odpadem, na nekterých zastávkách chyběli lavičky a u elektrárny dokonce chybí mapa která se válí i s betonem o kus dál a taky tam sou podél trasy popadaný větve ze stromů a místy dokonce i kusy kmenů. Oprava určitě nebude z dne na den, ale ty koše by se mohly vybírat častěji a ne jednou za uherský rok nebo jak často to je. Přece jenom tak projíždí plno cyklistů a když sou koše narvaný div neprasknou tak bordel končí většinou na zemi podél trasy. A taky by mě zajímalo kterej amatér dělal nájezd na ten můstek ze směru od Vlíněvsi. Dneska sem zapoměl na ten rantl co tam je a málem sem procvaknul duši a málem zničil ráfek u předního kola. Holt tam budu muset jezdit krokem a nebo ještě hůř před nájezdem slézt z kola a nahoru ho dotlačit.

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

4 Cyklostezka aktuálně


Tráva kolem cyklostezky dnes posekána v úseku Zelčín - (Hořín) - Počáply. V úseku Zelčín - Hořín tráva také odklizena, v úseku Hořín - Počáply není zameteno, bude dokončeno v pondělí.

3 Zdravím, ráda bych se


Zdravím, ráda bych se vydala s dětmi na kole po cyklostezce od Mělníka až do Štětí. Zajímalo by mě, kolik cesty vede po silnici, té bychom se totiž nejraději vyhnuli.....jde to nějak? Díky za tipy Smiling.

3.1 Je to zanedbatelné.


Úseky po silnici jsou zanedbatelné. Předpokládám, že situaci za starý most a část cyklostezky asi znáte. Ta vede, až na hranici okresu ( i kraje), kde asi kilometr před obcí Hněvice vyústí na silnici. Tomu kilometru, se zkrátka nevyhnete, ale myslím, že to není s provozem v těchto místech nijak tragické. V obci Hněvice, pak začíná vedle silnice takový cyklochodník, který vede až k mostu do Štětí. Situaci na mostě momentálně neznám, a pak už jste v cíli.

3.1.2 A ještě jeden dotaz......


A ještě jeden dotaz.....Smiling. Dá se takhle v klidu dojet až do Roudnice? Děkuji Smiling.

3.1.2.1 Ale jo...


.... je pátek, mám dobrou náladu, tak odpovím Laughing out loud . Kdyby jen do Roudnice. Myslím, že klidně s dětmi do Litoměřic, pokud už jsou větší. On totiž není nikde v Roudnici, ani Štětí kemp, ale samozřejmě, se dají najít pensiony. Což třeba tady Eye-winkSmilinghttp://www.ekempy.cz/ustecky-kraj/litomerice/2

Od mostu ve Štětí, se jede přes Račice a Záluží, až do Dobříně po klidné okresce pěknou krajinou. Tam cyklostrasa odbočí, a až k mostu v Roudnici jedete podle řeky po cyklostezce s výhledem na město a loďky.

Osobně, se mi líbí kemp v Píšťanech, což je kousek za Litoměřicemi u velkého jezera při Labi. Nejen, že je tam koupání, výhled na Radobýl a další kopce, ale staví tam i loď ( Ústí-Litoměřice, a po přesednutí občas až do Horních Počapel). Anebo ty Brozany nad Ohří ( viz. odkaz)- kemp. To není tak daleko od Roudnice Eye-wink.

 

3.1.2.1.2 Zdravím . Díky za tipy,


Zdravím Smiling. Díky za tipy, vyzkoušíme Smiling.
Nikdy mě nenapadlo, že kempy v okolí Mělníka jsou takový problém .....o víkendu jsme vyzkoušeli ty Brozany nad Ohří, byla jsem nadšená. Cesta až do Roudnice super, dalších 13 kilometrů už tak hezkých nebylo, ale dalo se. I pětiletý syn to statečně ujel Smiling. Děkuji!

3.1.2.1.2.1 To rád slyším.


Díky za info. Já v Brozanech v kempu nikdy nebyl a snad jen jednou jsem je projížděl a to je moc dávno. Kempy se dělají tam, kde něco zajímavého je ( rekreační oblasti, jezera, labská ramena, skály....) .. např. ( Mělník, Liběchov, Kokořín, Úštěk, Litoměřice, Poohří, Veltrusy, Doksy, Ostrá u Lysé nad Labem, v Českém Ráji atd. Myslím, že 15-30 km od sebe je na kempy akorát. Tak hodně pěkných cest Eye-winkSmiling!

3.1.2.1.1 děkuji :-)


Děti jsou malé, tak je mám ve vozíku za kolem.....chtěla bych nějaký kemp, ale Litoměřice jsou daleko, to asi nedám. A hlavně nechci moc na silnici, je to o ústa a té bychom se asi nevyhnuli .....
ještě, že je pátek, jinak by tu bylo mrtvo Smiling.díky

3.1.2.1.1.1 Jiný typ.


Možností je více. Třeba ve Veltrusích je snad ještě autokemp. Všechno je to mimochodem cyklotrasa číslo 2 z ,,Prahy do Děčína" a dále. Tam sem viděl také rodiny s přívěsným vozíkem za kolem. Musíte počítat s tím, že ne všude jsou speciální stezky jen pro kola, ale na druhou stranu je v takových Kozárovicích, Bukoli, Dušníkách či Všestudech na těch okrskách automobilový provoz často zanedbatelný, a právě proto, že tu jsou taková kvanta kolařů, tak tam řidiči jezdí opatrněji. Viděl jsem obleženou hospodu koly v Bukoli a nevěřil jsem.

Směrem na Litoměřice je to to samé. Když přejedete, nebo přejdete v Roudnici most a dáte se po půl kilometru na křižovatce vlevo, tak jste v jiném světě. Dvě zapomenuté vísky vystřídá malebná ves Lounky, kde se natáčel film Starci na chmelu a odtud vede již jen cyklotrasa ( u řeky za vsí posezení), až na rušnou silnici v Křešicích. Tam je asi 500 metrů nepříjemných po silnici podle Labe, ale hned, jak to jde vás to zase hodí na polňačku a přijedete do Litoměřic tím parkem, na který koukáte z železničního nástupiště ( když se vracíte někdy vlakem na Mělník).

3.1.1 Moc díky za odpověď .


Moc díky za odpověď Smiling. Ještě přihodím jeden dotaz....je tam někde nějaký slušný kemp? Plánujeme výlet, tak že bychom to vzali i s noclehem Smiling.

2 Cyklostezka Mělník - Zelčín


Včera jsme projeli cyklostezku do Zelčína, je plně průjezdná, mezi Hořínským parkem a Hořínem chybí část zábradlí na můstku, pod Hořínem u utržené hráze se jede po staveništi v písku cca 50m, před Vrbnem je utržený kraj a násep hráze, jinak je povrch v pořádku. Krajina kolem vypadá hrozně. Zoopark normálně funguje, cukrárna v Hoříně byla odpoledne otevřená.

Obrázek uživatele Kajik

1 RE: Cyklostezka Štětí-Mělník - stav


Ahoj všem,

jel jsem to v neděli směrem z Hněvic (od Štětí) až ke starému mostu na Mělníku. Průjezdné to je, dokonce bych řekl, že na první pohled čistší, než bývalo (téměř žádné kameny ani větvičky či listí, takže vhodné pro inline...) Jedinnými nečistotami jsou občasné stopy písku/bahna v některých úsecích, ale jen v tenké vrstvě, takže ani inline brusle my neměly klouzat. Celkově vzato, je to lepší, než před povodněmi.

Samozřejmě, okolní krajina už není tak malebná, jako dříve, voda vyvrátila stromy, zabahnila okolí a zničila menší vegetaci. Občas to i trochu smrdí nebo narazíte na naplavené odpadky. Lávka/molo u elektrárny je utržená a provizorně namontovaná (je tam částečně uzavřený průjezd).

Jinak vše OK a sportu zdar!

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

1.1 Brusle


Dík za report, zajedeme na brusle.


https://www.traditionrolex.com/7