https://www.traditionrolex.com/7

 Mělník má nové víceúčelové hřiště | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělník má nové víceúčelové hřiště

V červenci 2012 začala realizace projektu Veřejné víceúčelové hřiště ZŠ Blahoslavova. Projekt reagoval na absenci školního hřiště, které by základní škola mohla používat v rámci hodin výuky tělesné výchovy. Dalším důvodem pro realizaci projektu byla dlouhodobá poptávka po hřišti na hokejbal a neexistence vyhovující hrací plochy v Mělníku a jeho okolí.

Realizací projektu vzniklo víceúčelové hřiště s odolným akrylátovým povrchem, mantinely, prostor pro střídačky, trestnou lavici a box pro časomíru. Akrylátový povrch hřiště v tloušťce 4 milimetrů je vhodný jak pro míčové hry, tak pro kolečkové brusle a skateboardy. Rozměry hřiště jsou 27,5 × 53 metrů, aby odpovídalo oficiálním rozměrům hokejbalové plochy. Na hrací ploše je kromě hokejbalového hřiště vyznačeno i hřiště pro malou kopanou, basketbal a na každé polovině jedno volejbalové. Doplňující mobiliář zahrnuje odnímatelné kůly pro volejbalovou síť, branky, basketbalové konstrukce, lavičky a odpadkové koše. Mimo hodin výuky tělesné výchovy bude hřiště přístupné i široké sportovní veřejnosti. Součástí projektu je i vybudování parkoviště pro 12 stání včetně jednoho pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Realizace stavby hřiště se díky reklamaci protáhla do května 2013. Město odmítlo převzít provedenou část prací a požadovalo přepracování hrací plochy, jejíž sklon nebyl proveden v souladu s projektovou dokumentací.

Dne 3. července 2013 proběhla v místě projektu kontrola poskytovatele dotace, Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy, která neshledala žádná pochybení ze strany příjemce dotace. Celkové náklady na realizaci projektu byly 4 055 108,00  Kč a ve výši 3 242 406,40 Kč byly hrazeny z prostředků dotace Regionálního operačního programu.

Lukáš Kuda
euromanažer města Mělníka

PřílohaVelikost
balhoslavova.jpg737.9 KB
balhoslavova2.jpg758.39 KB


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Super


Takových to hřišt je vždycky málo takže super.. ted jen otázka jak dlouho to hřiště vydrží. 


https://www.traditionrolex.com/7