https://www.traditionrolex.com/7

 Pozvánka od zvoníků | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Pozvánka od zvoníků

Již pátý rok pořádáme 14.září v Mělníku tzv. Den zvoníků na počest sv. Quida, který je považován za patrona zvoníků a na jehož počest budou zvony znít jako prosba o jeho přízeň. Je to pro nás zvoníky slavnostní den, kdy máme možnost lidem předvést vše, čemu se po celý rok věnujeme. V tento den se mohou všichni přijít podívat do věží, na zvony a na zvoníky, kteří zde ochotně odpovídají na otázky návštěvníků a předvádějí jim, jak se zvoní.

Ve 12 hodin se rozezní všechny zvony, které jsme v průběhu let zprovoznili a pravidelně se o ně staráme. Věž chrámu sv. Petra a Pavla bude otevřena pro zájemce od 9 do 17 hodin, věž evangelického kostela od 9:30 do 16:00. Zvoníme každou hodinu od otevírací doby a pak na pěkné požádání, vše naleznete v samostatném programu.

Novinkou letošního roku je procházka se zvoníkem po zvonicích a zvonech. Procházka začíná v 10:00, 13:00 a 15:00 ve zvonovém patře věže chrámu sv. Petra a Pavla po zvonění, dále se půjde ke kostelu sv. Ludmily, evangelickému kostelu a nakonec ke kapucínům. Vždy uslyšíte jednotlivé zvony, souzvuky zvonů, pokusíme se vám ukázat, co o našich zvonech víme.  Opět naší chrámovou věž oživíme výstavou na téma „Mělnické zvony a vše kolem nich“. Tentokrát pro nás nakreslily obrázky děti ze Základní školy Jungmannovy sady.

Vstupné na věž Petra a Pavla je tento den dobrovolné a bude použito na obnovu a údržbu zvonů a zvonění a proto přijďte mezi zvoníky a poznejte, co obnáší být ve zvučných výšinách, protože: „I zvony mají srdce. A nejen to. Mají i duši…

 

mělničtí zvoníci



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7