https://www.traditionrolex.com/7

 Multikulturní tábor se povedl | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Multikulturní tábor se povedl

V úterý 27. 8. 2013 se 20 dětí, které byly vybrány pro projekt Sociálně preventivní výjezd 2013, vydalo směr Doksy. V rekreačním areálu Poslův mlýn pro ně byl připraven čtyřdenní program plný sportovních her, hudebně dramatické tvorby a výtvarničení v multikulturním duchu.

Celotáborová hra začala tím, že si každý ze tří oddílů připravil svůj pokřik, vlajku a trička, která je měla jako tým spojit a zároveň vyjádřit ostatním, že chtějí hrát fair play a svých soupeřů si váží. Takto nám vznikl tým Nakládaček v oranžovém nálevu, Tygrů a Lesní mládeže. Druhý den se nesl v poznávání hodnot, historie a kultury Romů, které jim přijel přiblížit Mgr. David Beňák. Týmy si na motivy Romských pohádek připravili pohádku vlastní, ke které si vytvořily scénář, kulisy, ale i kostýmy. Při večerních pohádkových představeních bylo veselo a děti potěšily nejen získané body pro tým, ale i následná diskotéka. Třetí den se děti přenesly do Afriky. Dopolední program paní Marcely Odvodyové děti nadchl, protože se učily bubnovat, hrát na různé hudební nástroje a vnímat i vytvářet hudbu a tanec v africkém stylu. Při odpolední návštěvě lesa si týmy postavily chýše, kam se museli všichni vejít a na návštěvu přijel i redaktor Rádia Jizera pan Marek Holý, který živým vstupem přenesl atmosféru tábora i svým posluchačům. Na večer si týmy připravily vlastní africký program k táboráku, kdy v kruhu svíček zatančily, zahrály na vyrobené hudební nástroje a zazpívaly. Čtvrtý den multikulturního tábora byl důležitý v získávání posledních bodů do celotáborové soutěže a přenesli jsme se do Evropy. Rozhodující body získávaly týmy při vytváření co nejvyšších staveb v duchu pana Eiffela. Špagety pospojované marschmellowskami rozhodly a vítězným týmem se staly Nakládačky v oranžovém nálevu, o bod za nimi byl tým Lesní mládeže a opět o pouhý bod na krásném třetím místě se umístil tým Tygrů. Každé dítě si k autobusu odnášelo nejen hezké vzpomínky a úsměv na rtech, ale i pěkný balíček s výbavou do školy, který vyhrálo.

Tým pracující s dětmi tvořili manažerka prevence kriminality, terénní sociální pracovnice a policisté Územního odboru Policie ČR Mělník. Projekt byl financován z Programu prevence kriminality města Mělníka pro rok 2013 a z dotace prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR.

Bc. Irena Podivínská, DiS.
manažerka prevence kriminality   

 



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7