https://www.traditionrolex.com/7

 Hlídce daleko neujel | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Hlídce daleko neujel


Hlídce daleko neujel

Osmatřicetiletý řidič z Prahy – venkov jel patnáctého září, letošního roku, před jednou hodinou ranní na svém motocyklu Suzuki GSX 600, v Kostelci nad Labem, ulicí Neratovická. V okamžiku, kdy spatřil hlídku dopravních policistů, začal z místa ujíždět směrem na Neratovice. V Jiřicích nezvládl svůj stroj a vyjel mimo komunikaci. Následovala policejní kontrola, při které se řidič nejprve podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem a následně testu na požití omamných látek, provedeným testerem Drugwipe Twin. Ten byl již pozitivní na cannabis a metamfetamin. Lustrací policisté navíc zjistili, že muž usedl na motorku v době, kdy má soudem uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel, trvající až do konce července 2015.

Kostelečtí policisté sdělili osobě podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je vedeno na svobodě.

 

Agresivního pacienta museli uklidnit policisté

Desátého září, letošního roku, ve večerních hodinách, doprovázela dvoučlenná policejní hlídka devětatřicetiletého muže k lékařskému vyšetření, do mělnické nemocnice. Důvodem zákroku byla bodnořezná zranění, která si muž předtím sám způsobil.

Pacient se choval velmi agresivně, odmítal se podrobit RTG vyšetření, které mělo vyloučit možná vnitřní poranění, nemocniční personál hrubě urážel a nakonec fyzicky zaútočil na přítomné policisty. Při napadení utrpěli muži zákona poranění, která byla následně ošetřena lékařem. Incident skončil použitím donucovacích prostředků, jejichž prostřednictvím byl agresor zpacifikován a předveden na policejní oddělení. Během zákroku muž oběma policistům navíc vyhrožoval usmrcením.

V uplynulých dnech zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání osoby pro trestné činy, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

 




https://www.traditionrolex.com/7