https://www.traditionrolex.com/7

 Vinobraní | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vinobraní

Teda větší ubohost jsem ješte neviděl ....

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

7 Vinobraní není festival. Jaké bude Vinobraní 2014


Mělnické vinobraní 2013 ukázalo, že většina návštěvníku nechce platit vysoké vstupné za neprofesionálně sestavený hudební festival spojený s vinobraním. Každoročně se zvyšující vstupné odůvodňované tím, že hudební festivaly jsou všude dražší, bylo šlápnutím vedle. Letos lidé jasně řekli: Nezaplatíme vám to!

Vinobraní 2014 bude jiné. Lidové vstupné, dobré víno, rodinná zábava, pouťové atrakce, stánky s občerstvením, jedna hudební scéna s pohodovou hudbou, pouliční kejklíři pro malé i velké... tak, jak jsme to měli rádi, než začaly každoroční experimenty. Tedy alespoň v to doufám...

Díky pane Radime Vajchre, že jste na to letos konečně přišli, když placené zóny zely prázdnotou a všude kolem byli lidé.. Mělnické vinobraní není hudební festival alternativní hudby.

Tímto reaguji na článek v Mělnicku: Jak dál s Mělnickým vinobraním. http://www.melnicko.cz/index.asp?typ_c=7&c_clan=25722

 

7.1 Také musím panu Vajchrovi poděkovat,


bylo to nejlepší vinobraní za poslední roky. Je sice ještě co pilovat, určitě však jdete správným směrem. 

Jedno zkritizovat musím. Nevím kdo provádí úklid po vinobraní, ale já bych mu to nezaplatil. Ještě dnes poblité, umaštěné a špinavé chodníky a ulice v centru města - to je fuj. 

6 Prostě změna


Byla jsem s přítelem na Vinobraní jak v pátek tak i v sobotu.

Řekla bych, že se dá říct, že bylo prostě jiné. V pátek jsem se taky hodně divila a byla překvapená a nespokojená. V průběhu návštěv mi to ale vůbec nevadilo. Je pravda, že rozdělení na Náměstí Míru neplacené vinné scény se stánkama s různýma historickýma drobnostma a vůbec zajímavýma ukázkama různých rukodělných prací apod. bylo moc fajn. Člověk si je mohl v klidu prohlédnout, nemotat se kolem atrakcí a ještě zašel na vyhlídku podívat se na západ slunce Smiling paráda. To se mi moc líbilo. Zároveň i to, že tedy bylo podium i v neplacené zóně, takže kus hudby si mohli vychutnat i lidé, kteří neměli lístky. My jsme lístky zakoupený měli a jsem za to ráda. Koncert Wanastovek jsem si užila maximálně.

Ohňostroj - bomba. Jak už tu bylo řečeno, na plánku byl znázorněn, že se tentokrát chystá na dolním náměstí. Propojení s hudbou bylo úžasné. Moc se jim to povedlo. Byl to jeden z nejhezčích ohňostrojů ze všech vinobraní. A to chodím pravidelně každý rok od malička Smiling

Taky si myslim, že v pátek byla placená zóna zbytečně moc protáhlá až za Mělnickou krčmu. V sobotu je naštěstí napadlo to zkrátit.

Samozřejmě i letošní vinobraní mělo rezervy. Pro mě bylo málo lákavých kapel, ale tohle je věc vkusu. Osobní, není to chyba organizátorů.

 

5 Nejlepší Vinobraní


Nechce se mi tomu uvěřit, ale až na Kajika se opravdu divím, proč ostatní nadávají na letošní Vinobraní. Musím říct, že letos to byl opravdu LUXUS! Hned v pátek jsem šel s mojí maminkou, která bydlí ve Štětí, na Vinnou scénu. Je zbytečné pro ni dávat 280 Kč jen za páteční dopoledne. Byla nadšená. Neplacená část náměstí Míru, všude stánky s burčákem i vínem. Ochutnali jsme opravdu cokoliv, navíc hrála Přívoranka. Mamka nadšená. Pak jsem jí zavedl opět do neplacené části, kde byla k vidění řemesla, prodej keramiky, kytiček, prostě spokojenost. Tady nevidím chybu. Co se týče jídla, tak jsem byl taktéž spokojený. Od bramboráků, langošů, hermelínů na topince až po guláše, buřty - samá mňamka. Legrační byl pohled na bramboráky v zónách. Placená zóna - paní nasmaženo přes 30 bramboráků, hlavu opřenou o ruce, nudící se. V neplacené zóně paní nestíhala smažit, fronta u stánku jako blázen. Střelnice od pošty až na náměstí Karla IV. prázdná. Střílel jsem pro manželku růže. Stál jsem tam 20 minut a nepřišla ani noha. Paní mi pak diabolky slevila z 10 Kč na 5 Kč, když jsem chtěl po pěti střelách odejít. "Sejdeme se u KFC" byl asi nejvíce slyšitelný vzkaz. Ano, KFC bylo stěžejní místo pro setkání. Kdo nevěděl, KFC brzy našel. Svítilo na dálku. Podle mě pro ty puberťáky skvělá věc. Kdo nejí buřt nebo guláš, tak vynikající alternativa. Ještě o půlnoci jsem tam stál frontu. Hranolky a křidélka se jedla ve velkém. Podle mě super tah. Atrakcí bylo méně, ale kdo není náročný, tak si taktéž užil. Opět mimo placenou zónu. Ohňostroj výjimečný. Ukápla slzička. Ta hudba, co vybrali, byla něco úžasného. Všechny písničky jsem znal, často je slýchávám, byl to doják. Na plánku jasně byl ohňostroj zakreslen na náměstí Karla IV., proto nechápu, jak někdo mohl čekat na Vyhlídce. Průvod luxusní. A pak zakončení na náměstí Karla IV. nemělo chybu. Jelikož to bylo v placené zóně, tak tam skoro nikdo nebyl. Stál jsem ve druhé řadě. Na vše jsem viděl. Takto blízko se mi to nikdy nepodařilo. Skupiny taktéž skvělé. Nejsem zrovna fanoušek hudby. Lístek jsem si nekoupil kvůli hudbě, ale právě proto, abych projít mohl všude a ne obíhat půl města jako divoký králík. Wanastowky, AC/DC, pak Kašpárek v rohlíku, ti zombíci o půlnoci - prostě když jsem šel okolo, tak vždy jsem se zastavil a zaposlouchal se. Takže podle mě slavnosti vína, hudba, stánky, ohňostroj - na vše, co jsem šel, se mi líbilo. Ty souboje rytířů, tanečnice, plivači ohně - na vše jsem viděl, netlačil jsem se, spokojenost, nadšenost. O půlnoci otevřená ještě čajovna. Dal jsem si čaj. Nikdo na mě nekoukal, že bych zdržoval nebo šel pozdě. Bylo narváno. Ve dvě ráno ještě většina restaurací jela v plném proudu. Podle mě nejlepší Vinobraní. Abych ale nechválil, tak zde pár připomínek:

 

1) Mělnická Krčma byla v pátek v placené zóně. Každý rok tam chodím na česnečku během Vinobraní. Kdybych neměl lístek, tak se tam v pátek nedostanu. V sobotu už někdo dostal rozum a placenou zónu dal až od cestovní kanceláře AXIA směrem k náměstí.

2) Cukrárna Astra neměla prodlouženou otevírací dobu. Vloni chlebíčky, zmrzlina - letos nic.

3) Salátový bar pana Prajze pod branou byl těsně za placenou zónou. Kdo chtěl na zmrzlinu, měl smůlu. Paní tam s dítětem přemlouvala ochranku, ale bohužel… Navíc jako podnikatel nakoupit víc salátů, zaplatit navíc brigádnici a nikdo nechodit, tak bych asi zuřil.

4) Každým rokem stojí pán přes masnou pana Růzhy s bramboráky se zelím, hermelínem, uzeninou apod. Letos chyběl! Bramboráků sice bylo dostatek, ale na žádném stánku je neměli ničím plněné.

5) Letoš chyběl flašinetář a harmonikář - nikdo nikde. Vloni jsem se zaposlouchal, hodil i peníz. Letos chyběli oba dva.

6) Dost obchodníků v pátek zavřelo své obchody po polední pauze. Chápu je, ale na druhou stranu mohli mít klasickou otevírací dobu nebo vydržet alespoň do 15:00 hod.

7) Na Hradbách lákali na bramboračku s houbami. V sobotu po poledni už nebyla. V neděli stále visel poutač, nechápu. Neměli ji ani v neděli.

Cool Vandrák se spacákem pod ramenem otravoval pěkné holky na Vinobraní v placené zóně. Vyhodit ho nemohli, měl vstupenku na ruce. Vždy ho vyvedli za bránu před placenou zónu, tak se za 5 minut zase vrátil.

9) Diskotéka nad prodejnou Sport (jak je tam to červené autíčko) měla vloni otevřeno  přes den. Také mám z loňska fotografii z balkónku. Letos otevřeli, až když byla tma. Škoda...

10) Chyběla mi techno scéna. Vloni Havlíčkova ulice, předloni za bývalým nábytkem Šťastný (dnes Maxxo), předpředloni v prostorách pivního baru U medvěda. Letos nic...

11) V Kebab bistru naproti masně Růzha, a který je součásti obchodního domu, nestíhal dělat pizzu ani kebab. Šílené fronty. Ve dvě ráno už nebylo, co jíst. A pomalu ani co pít (plechovky, které se jindy neprodávají, zmizely, jako když bičem práskne)

12) K Beníškům už po půlnoci nepouštěli - zamknuli bránu. Mohli mít kšeft, škoda.

13) Číňani, kteří mají každý rok stánek, zklamali. Dříve točili Budwar a k jídlu nabízeli krevety nebo sushi. Letos točili Březňák a po pochoutkách ani zmíňka.

14) Trafika mezi ČSOB  a Pagannini každý rok otevřela na hodinu, aby si lidi dokoupili cigarety. Letos to majitel asi vzdal. Vše zachraňovala Žabka a automat na cigarety ve Vinném dvoře.

15) Není to ani tak stížnost, spíš jen sdělení. Studenti mělnické zahradnické školy měli co dělat. Fronta byla na burčák od podloubí až ke kašně. Kdo byl na Vinobraní poprvé, se divil, že asi přivezli banány jako za komunistů. Každý si frontu na burčák vystál. Já čekal 22 minut, ale stálo to za to.

5.2 Revize vinobraní.


Tedy, tomu říkám revize vinobraní, jak se patří Smiling . Jenom pár postřehů. Třeba nejdříve ten ohňostroj. Také jsem ho letos málem prošvihnul. Loni musel každý zaplatit vstup, vzal si hned do ruky program a za ten víkend ho uměl skoro nazpaměť. Letos návštěvníci neplacené zony program na místě od nikoho do ruky samozřejmě nedostali, kulturní cíl na žádném podiu třeba také zrovna neměli, a tak si zkrátka řekli, že ten ohňostroj bývá ,,snad vždy" ve 21 hodin a někoho tak dřívější začátek zaskočil. Nejvíc mě pobavilo vyprávění člověka, který jinak na Mělnické vinobraní nechodí, ale každoročně neopomene pohlédnout z mostu k zámku a na ohňostroj. Teď se moc divil, že to málem nestihl a ještě to sotva létalo nad zámek Laughing out loud .

Hlavní scéna a stánky v ní. Často se tento pokus srovnává přirozeně s blízkými Litoměřicemi, kde má model tradici. Tvrdit, že si koupím lístek na hlavní scénu proto, abych ji nemusel obcházet, to mi zní humorně. Někomu se obcházení moc nezdá, jinému to vůbec nevadí, ale fakt je, že tady nemáme vzor řešení, protože v LT je placená scéna ( jsou dvě) na speciálním místě v parku u Labe. Tam je tato otázka passe. Vlastně oddělili hudební fesťák od vlastního vinobraní a vykázali ho do sousedství mimo ulice města, čímž vyřešili mnohé ( který stánek má být v jaké zoně. Kam až může zajít tak trochu zvědavý divák bez vstupenky, kdy už  si kdo připadá trochu omezován...) Ale, možná, že tam by už byla nějaká nápověda ohledně umístění stánků přímo v ní, nebo těsně u ní.

Program. Nikde není psáno, že vystupující na vinné scéně jsou nutně nějak horší, než ti v placené zoně na festivalu. To je prostě věc vkusu i nálady každého jedince a také nabídky. I na ,, vinné" scéně na hlavním náměstí LT je různá všehosměs, jak vidíme z programů uplynulých ročníků. A někteří umělci jsou známí z televizních obrazovek.

Snad by se to dalo celkově nazvat dětskými nemocemi systému, se kterým tu ještě není zkušenost a je zřejmě brzo ho hned odsoudit. Třeba jen tento systém vyžaduje víc zkušeností.

5.2.2 Ohňostroj


Ohňostroj byl v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Pro ty, kdo se o změně nedozvěděli - a bylo jich hodně.

5.2.2.1 Ohňostroj 2013


S druhou větou souhlasím, s první ne. Je pravda, že symbol ohňostroje byl znázorněný na mapce, ale bez jakéhokoli vysvětlení, stejně tak v programu. Stačila by jen malá poznámka.

Je to škoda, protože to byla výborná hudební šou.

Tak alespoň odkaz pro ty, co nemohli vidět a slyšet:

http://www.youtube.com/watch?v=oFhtlQig-Og

 

.

5.2.1 Lístek


Samozřejmě já jsem věděl, že půjdu na Vinobraní všechny tři dny, takže proto zakoupený lístek. Neměl jsem ale v úmyslu civět celé tři dny na hudební scéně. Nejvíce mě baví courat. A pokud jsem chtěl odněkud někam a překážela mi v tom placená zóna, tak bych utřel nos. Každý rok si chodím sednout o Vinobraní do čajovny. Letos bych se do ní bez vstupenky nedostal. Stejně tak Mělnická Krčma. Sice to zní zvláštně, ale opravdu jsem si koupil vstupenku, abych mohl courat bez obcházení. Jsem asi divný, možná jsem jeden z mála, ale je to tak Laughing out loud

5.2.1.1 Ještě jiná varianta.


Ale jo, to ber spíš, jako takový hec Eye-wink. Každý to nějak dělá. Bývaly časy, kdy jsem klidně ty tři dny vydržel koukat na vybraný program ( většinou u radnice, ale třeba i u MKD), a pak jsem třeba o přestávkách také procházel ulice, nebo se občerstvoval. Mimochodem, ulice 28. října od obchoďáku ke KD přinášela i se stánky zvláštní pohodovou atmosféru.

Chci však tuto diskusi nasměrovat také trošku jiným směrem, který tu nezazněl. Zatím se může skoro zdát, že je to vše v pořádku, že lidé kteří nemají lístek, tak si to prostě možná komplikují ( nedostupnost některých stánků a krámků, obcházení náměstí) a zdá se i normální, že hlavní scéna s Karlem IV. je v placené zoně a ohňostroj byl také, jako-by pro ty nejbližší.

Ale, že třeba také nezazní názor, který by nás přiblížil k Litoměřicím? Tam se nic neobchází, fesťák vlastně jako-by neměl s vinobraním vůbec nic společného, hlavní historická scéna s králem není na festivalovém podium u řeky za plotem a ohňostroj také létal asi vysoko. Jen jsem zvědavý, zda tu třeba něco zazní na tuto notu Eye-wink Smiling.

5.2.1.1.1 k poslednímu odstavci


Naprostý souhlas a v příštích letech tam doufám vývoj bude směřovat.

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

5.1 techno


Techno scéna byla výborně obsazená v Liďáku

Obrázek uživatele waca

4 připomínky


Nevím, jestli tohle bude hlavní vlákno, kde se budou shromaždovat všechny příspěvky/náměty/kritiky stran Vinobraní a jestli to bude někdo odpovědný číst a jestli se z toho poučí, ale zkusit to můžu Smiling

Za mne pár postřehů :

1) oddělení scény u MKD od zbytku dění. Původní koncepce, tj propojení centra města s MKD ulici lemovanou stánky mi přišla daleko lepší, teď neměl člověk prakticky důvod jít k MKD (korzovat po prázdné ulici můžu i dole na Pšovce Smiling)

2) postavení scény před kašnu. Ten, kdo to navrhl, asi nebyl nikdy na vinobraní, respektive netušil, co se na něm bude dít. Pro příklad uvedu scénku topení nepoctivých řemeslníků, které se již patnáct let zúčastnuji :)  Původně bylo hlavní pódium za kašnou a topení probíhalo ze strany, tudíž bylo pro navštevníky vše na jednom místě a hezky viditelné. Letošní uspořádání (pódium před kašnou a topení ze strany) bylo naprosto nedomyšlené. Návštěvníci, kteří viděli, že se bude něco dít (museli jsme postavit minipódium a kozu na topení) se nahrnuli ze strany kašny a čekali. Tudíž neměli šanci slyšet a vidět, co se děje na hlavním podiu (kde byla scénka vysvětlující proč a koho vlastně topíme) a naopak diváci před hlavním pódiem se pak nedostali k topení.

3) aplikace pro mobilní telefony. Je chvályhodné, že jde město s dobou a nabídlo aplikaci pro lepší orientaci na vinobraní, ale když se řekne A, je třeba dodat i B. Má-li aplikace ambici být návštevníkům prospěšná, je třeba, aby byla aktuální. Mám na mysli reakci na změny v programu, tj. posuny časů vystoupení interpretů atd.

4) ohledně zón napíše asi každý dost, takže to nemá smysl řešit. Jen sdělit stánkařům, kteří měli stánek v placené zóně a měli nižší než očekávané tržby, protože prakticky nikdo nepřišel, že jde o riziko podnikání je poněkud ostré Smiling

Obrázek uživatele Kajik

3 Vinobraní


Dobrý den všem,

dovolím si také přispět svým skromným názorem na letošní (a nejen letošní) Vinobraní. Předem upozorňuji, že nemluvím jménem redakce Mělníčku, ale čistě sám za sebe.

Oproti dvěma předchozím příspěvkům si naopak myslím, že se Vinobraní konečně ubírá správným směrem. A to především z toho pohledu, že se jedná o svátek vína a konečně je to alespoň trochu vidět. Tím mám na mysli především vinnou scénu v neplacené zóně, podle mě velmi chytře spojenou s ulicemi Svatováclavská a Husova. To celé i s vyhlídkou utovřilo velmi pěkný celek, který byl příjemě oddělený od pouťové části. Ostatně, rozdělení na placené a neplacené zóny, které se zkoušelo již v minulosti je určitě dobrá věc, už kvůli rodinám s dětmi, které nemusejí - pokud chtějí jen na kolotoče nebo za vínem - platit vstupné, a naopak koho lákají hudební vysoupení, určitě si rád zaplatí, protože tolik kapel pohromadě za 300Kč jen tak někde stejně neuslyší. Ale to jsem odbočil, to už je jiné téma. Nicméně, konečně to vypadá opravdu jako na Vinobraní, a ne jen jako na pouti. Dobrý dojem na horním náměstí kazí akorát pivní stan - to podle mě na Vinobraní prostě nepatří (i když nechci nijak omezovat pivaře - jen si myslím, že ten stan mohl být na dolním náměstí nebo jinde).

To, že se někomu nelíbí kapely, to je jen otázka vkusu a žánrové vyhraněnosti. Já osobně jsem letos také moc nadšený nebyl (mě např. z hlediska muziky nejvíce vyhovoval ročník 2010), ale to je přirozené, nezavděčíte se všem. Věřím, že spousta jiných lidí si přišla na své. Mám jen malou výtku k dramaturgii, kdy se např. stalo to, že dole hráli AC/DC revival a na horním náměstí další skvělá rocková kapela (a bylo na ní sakra málo lidí, až mi kluků bylo líto, protože byli fakt dobří). Ale na druhou stranu chápu, že to souvisí s vkusem, preferencemi atd., takže každý prostě jde na to, co více táhne.

Byla tady stížnost na to, že kdo neplatil, musel vše zdlouhavě obcházet. Co je na tom divného? Logika je jasná. Kdo si zaplatí, má "all inclusive", kdo ne, je trochu omezen či znevýhodněn.

Kladně letos hodnotím i dostatek toalet, k mému údivu i radosti poměrně čistých a udržovaných, s dostatkem toaletního papíru, teplou vodou a mýdlem na umytí rukou. Věřím, že to alespoň trochu napomohlo eliminovat každoroční znečištění okolních parků a ulic.

Celkově ale musím Vinobraní ohodnotit velmi kladně, i když, jak jsem již uvedl, mě osobně třeba kapely tolik neoslovily (ale o tom to přece není, Vinobraní je o víně). Jestli tam bylo málo lidí, to nedokážu zhodnotit, jestli se to městu vrátí, také nevím - to ukáží až čísla. Organizační stránka, rozdělení do zón a využití horního náměstí ve stylu vinného koštu mi přišlo ale opravdu moc fajn. A i ostraha mezi zónami byla velice vlídná a slušná (pánové se usmívali, pozdravili, slušně požádali o ukázání pásky).

Co mě ale docela dost zamrzelo, byl nevyužitý potenciál aplikace Melvin2013 (pro ty co nevědí, je to aplikace do chytrého telefonu s přehledným programem Vinobraní a několika dalšími docela fajn funkcemi), a to zejména z těchto důvodů:

  • Aplikace nebyla nikde pořádně propagována (zmínil se o ní někdo akorát snad jednou či dvakrát ve facebookové skupině Mělník City, jinak nic). Škoda, tady mělo dojít k dohodě s webem města, s webem vinobraní, s Mělníčkem, a také mohlo být propagováno v tisku (Radnice atd.) Stačilo na úvodní strany vhodně umístit reklamu, QR kód atd. Taková užitečná věc, a takto zabitá - škoda. Samozřejmě nevím, kdo za aplikací stojí, jestli město, nebo MEKUC anebo soukromá osoba/nadšenec, každopádně nápad to byl dobrý, ale nedotažený do konce.
  • Další problém Melvinu byla netabilita - aplikace na spoustě telefonů zatuhávala, padala, atd. Vím, že to není jednoduché, zvlášť u Androidu, to všude odladit, ale je to škoda.
  • Nakonec malý návrh na vylepšení: V aplikaci je užitečná sekce "Informace", která, jestli jsem to správně pochopil, má sloužit jako online informační centrum a upozorňovat uživatele na novinky, změny atd. Bohužel, její využití se omezilo akorát na informaci o zámeckém obědovém menu. Škoda, tady by se určitě našlo využití u informací o změně programu, o zaplnění parkovišť, dopravě v okolí atd. Ale to by asi opravdu vyžadovalo spolupráci s více subjetky atd.

Nicméně, myšlenku mobilní aplikace velmi chválím a letošek beru jako jakýsi betatest. Mojí kritiku berte spíše jako nápady na vylepšení a držím palce, ať se to za rok povede už na jedničku.

A to je ode mě k letošnímu Vinobraní vše. Organizátorům vzkaz "Jen tak dál..." a návštěvníkům "Více spokojenosti..."

 

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

2 Vinobraní


Nevím, kdo má Vinobraní na starosti, ale jestli pan Vajchr, kterého tedy osobně neznám, tak jen z toho jak to dopadlo, by měl okamžitě odstoupit z funkce. To byla ostuda. Jsem zvědavý na počty (jestli vůbec nějaké budou), kolik tam bylo lidí, ale i od pohledu jsem poznal, že to bylo ještě horší než ostuda minulý rok. Za Vinobraní mi nevadí platit, ale ať tam jsou alespoň kapely, co si rád poslechnu, letos jsem placené zóny nevyužil a o nic jsem nepřišel. Neplacená zóna mi nevadila, ale cítil jsem se tam jako ve filmu Titanic (tuším, že tam byla dělnická třetí třída) za mřížemi a když jsem se chtěl někam dostat, musel jsem vše zdlouhavě obcházet. Takže pokud to takhle bude příště, rád si zajedu někam jinam a mělnické slavnosti ať si užívají naši představitelé, pokud cítí, že to je rok od roku lepší... TOTO BYLA OPRAVDU OSTUDA MĚLNÍKA.

2.1 na festival


je asi potřeba jet někam jinam no. Je to věc pohledu, avím, že to tak můžeš vnímat, že to bylo blbý. Prostě Vinobraní není festival (Sázava fest) ani pouť (Řípská). To že to tu někdo během let dohnal k tomu, že se městem linou výkřiky "pojďte nahoru startujeme" a do toho na plný pecky nějakej komerční nadupanej hit, hlavně osolit basy, a lidi si na to zvykli, tak to sorry, já to z města klidně pošlu pryč. A další věc - v minulosti se sem zvaly kapely za velký peníze, no a zaplatili to lidi - všichni, co se do města šli podívat s dětmi i na 1 odpoledne na kolotoč a nechali skoro litr jen na vstupu. Taky úlet. Já jsem placenou zónu využil a ke všem z předprodeje, a jsem rád, že jsem viděl i jiné kapely, než je mainstream. Když to zprůměruju, tak mi tam každé umělecké uskupení  v placených zónách hrálo za 30 kaček. Paráda. Pro většinu lidí to letos znamenalo potkat se u vína, piva, užít si den bez nucení platit. Já myslím hezká návaznost na trdici  na akce typu Mělnický košt nebo Vinná noc. A ke všemu se mi líbilo, že jsem se u pódií nemusel mačkat. A OSTUDA MĚLNÍKA TO NEBYLA, PROTOŽE BY MI TO NAŠI ZNÁMÍ Z VÝCHODNÍCH ČECH URČITĚ OSOLILI. Zdar.

2.1.1 Dobré.


Když tady čtu kometáře od DSunny, tak je to myslím od člověka, který byl na hlavní placené scéně sympatický postoj. Tady je totiž také jedna docela nebezpečná věc. Vzpomeňme si na diskuse z minulých ročníků. Jedni se rozčilovali, že je vinobraní příliš drahé i snad hlučné a druzí odpovídali: Tak nechoďte! Letos to zavánělo takto: Nemáš lístek, tak obcházej a nestěžuj si! Rozpory jsou v náhledu na program.

Ty Litoměřice jsem tu nezmiňoval pro nic za nic. V té oplocené placené zoně na ostrově v Labi mají dokonce ty programy dva. Tím je vyšší šance, že ta placená zona bude pro návštěvníky lákavější a mohou tam přecházet mezi nimi podle vkusu. Ale, je vidět, že ani to pravé vinobraní v centru města nepostrádá na zajímavosti, probíhá asi na čtyřech podiích, a nikde není psáno, že se třeba návštěvník z daleka nerozhodne dodatečně po návštěvě centra i pro návštěvu festivalů. Tohle vinobraní v centru ( myslím scény) je částečně adresované spíš těm starším, kteří mimochodem leckdy netouží po nějakém maratonu a jdou takzvaně na chvíli, ale nepostrádá všehochuť, probíhá tu i hlavní ( i ostatní) historická scéna a jistě representativně oslovuje okolí.

Jak je vidět na příkladu, tak rozhodně nelze smýšlet tak, že jsou jen dvě možnosti a letošek byl konečným zůčtováním jedné z nich. Je to prostě o hodně věcech i o penězích. A i v neplacené zoně může být situace všelijaká. Proč je v ní stále méně a méně atrakcí pro děti a mládež? Proč se zmenšuje neustále prostor akce? A to je zase o spoustě věcech. Pro majitele atrakcí pronájem místa a zohlednění provozních nákladů ve vztahu k výdělku. To samé pro stánkaře. Pro nás pak to, kolik jsme ochotni za co investovat. Ale, to se mění stejně, jako ekonomika a politika.

1 Vinobraní


Pravda pravdoucí....je smutné,že pouť rok od roku upadá...jediné co se každý rok mění je vstupné. Tak jak radní zvládli povodně (klobouk dolů) tak o vinobraní se toto říci nedá. Tak snad příští rok bude líp....

1.1 Chválit,chválit a zadky


Chválit,chválit a zadky lízat,jinak jdete do mínusu.Váš názor je nezajímá... (máte pravdu)

1.1.2 Za tohle


by jste si těch mínusů zasloužil víc.

1.1.1 zajímá


ale za tuhle větu vám ho fakt dám, přičemž to vyjádří, že s tím výlevem fakt nesouhlasím.

1.1.1.1 Mohu vědět proč


Mohu vědět proč výlev?Jde tu o to ,že jiní diskutující podali svým pohledem letošní vinobraní a byli tak drzí že si dovolili kritizovat.Ač svůj názor vyjádřili slušně a nijak neuráželi,tak je místní podržtašky odměnili mínusy.To už se zde nesmí slušně kritizovat?To že je někdo s něčím spokojen neznamená,že jiný člověk s tím musí souhlasit jen proto aby zde neupadl v nemilost.Zatím to tak vypadá... Já sám za sebe můžu říct,že do placené zóny jsem nešel jen z toho důvodu,že tam nebylo dost taháků které bych chtěl vidět,jinak mi cena přijde přiměřená,ba co víc,velmi slušná.Když vezmu poměr cena/výkon,tak není co řešit,dávám běžně za 1 koncert 500- 700 kč,to že jsem si nevybral je moje mínus,nikoliv cenou vstupného.

Taky je třeba si uvědomit,že léta tu cosi fungovalo (model vinobraní) a najednou jsou často změny které nemusí lidé akceptovat a od toho se odvíjí návštěvnost....

PS: pokud jde o mínusy,jsem zvyklý... Smiling


https://www.traditionrolex.com/7