https://www.traditionrolex.com/7

 Vinobraní 2013 očima mělnických policistů | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vinobraní 2013 očima mělnických policistů


Od pátku do neděle se na Mělníku konal další ročník tradičních oslav vinařů a přátel nápoje, ve kterém je údajně ukrytá pravda. Vzhledem k tomu, že akci každoročně navštíví mnoho osob, nese s sebou i jistá bezpečnostní rizika, spojená s dopravou a ochranou zdraví a majetku občanů.

Policisté se pravidelně na oslavy připravují tak, aby v maximální možné míře potíže spojené s akcí eliminovali. Letos bylo během tří dnů nasazeno celkem 113 policistů pořádkové a dopravní policie, kriminalistů a příslušníků dalších složek ÚO PČR Mělník. Se zajištěním veřejného pořádku tentokrát pomáhali i naši kolegové z brněnského jízdního oddílu, se šesti koňmi.

V rámci výkonu služby zadokumentovaly policejní složky celkem jedenáct trestných činů, z nichž čtyři přímo souvisely s pořádáním akce a tři přestupky proti majetku. Policisté v rámci dohledu nad dopravní situací a při hlídkové činnosti zkontrolovali celkem 185 osob.

Dopravní policisté během víkendu odhalili 116 přestupků, za které na místě uložili blokové pokuty, ve výši 38 900,-Kč, dále zjistili tři osoby pod vlivem alkoholu. Dva případy skončily jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky a jeden byl postoupen, jako přestupek ke správnímu orgánu. Další šofér před jízdou užil jinou omamnou látku. Vzhledem k  předpokladu, že se osoba bude vyhýbat správnímu řízení, uložili policisté na místě, dle zákona kauci, ve výši 25 000,- Kč. Přestupce kauci nezaplatil, a proto hlídka přistoupila k zajištění vozidla, jako jistiny. Jestliže dotyčný kauci neuhradí, bude vozidlo postoupeno správnímu orgánu, k dalším opatřením. Během oslav policisté nezaznamenali žádnou mimořádnou událost. Na závěr můžeme uvést namátkou dva případy, které policejní orgány o víkendu šetřily. U obou hrál svoji roli alkohol.

Hned v pátek, kolem sedmnácté hodiny, zadrželi na Mělníku kriminalisté třicetiletého muže z Kolínska. Osoba předtím procházela ulicemi Tyršova, Nová a Fibichova. Přitom měl muž zdviženou pravici a nahlas vykřikoval nacistické pozdravy. Provedená dechová zkouška skončila naměřenou pozitivní hodnotou 2,35 promile alkoholu v dechu. Policisté osobě následujícího dne sdělili podezření z trestných činů, výtržnictví a projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka, za které lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je vedeno na svobodě.

V nočních hodinách téhož dne usedl pětadvacetiletý muž z Jičínska, na Mělníku, křižovatce ulic Veslařská a Sportovní, za volant vozidla Renault Kangoo. Při vyjíždění z řady nacouval do zaparkovaného vozu Hyundai Getz. Při nehodě způsobil škodu ve výši cca 6 000,-Kč. Z místa incidentu ujel. Bezprostředně poté byl kontrolován hlídkou policistů z místního oddělení, v ulici Dukelská. Zde se k nehodě doznal a následně putoval do policejní cely. Přístroj Dräger v jeho případě naměřil hodnotu 1,84 promile alkoholu v dechu.

Osmadvacátého září si osoba převzala sdělení podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze v daném případě uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz řízení. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7