https://www.traditionrolex.com/7

 "Kudrnatá bobule" jako za starejch časů | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

"Kudrnatá bobule" jako za starejch časů

V mělnickém klubu Stará Mydlárna vystoupí v pátek 11. října známá blues-rocková kapela Krausberry. Při této příležitosti jsme položili zakladateli a lídrovi  skupiny Martinu Krausovi pár otázek.

Kapela Krausberry je stále spojována s hanspaulskou bluesovou legendou. Avšak jak jsem se někde dočetl, tak se hlásíte i  k jiné rázovité pražské čtvrti, a to k Žižkovu. Co Vás k tomu vedlo, popřípadě jaký spatřujete rozdíl mezi těmito lokalitami? V oblasti muziky samozřejmě.

To je letitá dezinformace několika hanspaulských patriotů. Někdy na konci osmdesátých  jsem řekl, že novináři ohlodávají mrtvolu, když opěvují Hanspaulku. Neboť si jí měli všimnout o deset let dříve, kdy tam většina muzikantů ještě chodila a hrála, a nikomu tenkrát nestála za to. Rozdíl jsem spatřoval v tom, že na konci 80. let fungoval skvěle klub Na chmelnici na Žižkově a  v hanspaulském houtyši sedělo už jen pár dědků.

 

Z vašich webových stránek vyplývá, že program kapely je vskutku nabitý. Proto bych se chtěl zeptat. Kde se vám lépe hraje, na otevřených scénách či spíše v klubovém prostředí?

Jednoznačně v klubech. Je to spíš mejdan než hraní – když se to oběma stranám povede.

 

V Mydlárně vystoupíte v menší sestavě, která hraje spíš bluesovější muziku. Říkáte tomu Malá parta. Mohl byste blíže představit muzikanty, kteří v ní hrají?

Malá parta jsme my staříci, kteří spolu hrajeme už přes třicet let, když počítám i Bluesberry. Mário Císař na kytaru, Ježek Kredba na kontrabas a já zpěv, a taky občas na kytaru.

 

A při té příležitosti i ty muzikanty, které sice v Mydlárně neuslyšíme, ale na jiných koncertech ano.......

Jiří Zelenka - bicí (alternace Pája Táboříková) , Michal Chroňák  - kytara, Venca Svojtka - kytara.

 

V roce 2007 jste vydali poslední album "Nálada". Plánujete v nejbližší době nějaké další?

Plánujeme živý koncert na podzim tohoto roku. Jestli se nic nepokazí.

 

A na závěr. Ve Staré Mydlárně budete hrát, tuším, podruhé.  Jak se Vám tam líbilo (pokud si to ještě pamatujete) a máte i nějaké zajímavé zážitky z Mělníka jako takové?

Pamatuju si to velmi dobře a po pravdě se mi tam v ten den moc nelíbilo. Ale nemělo to nic společného s Mydlárnou ani Mělníkem, ale s mým osobním životem. Byl to poslední koncert před dlouhou přestávkou a nevěděl jsem, jestli není vůbec poslední. Ale teď si to,doufám vynahradíme. 

 

No a my pevně věříme, že tentokrát to bude skutečně skvělý mejdan …..

 

 Martina Krause zpovídal  Bedřich Marjanko

PřílohaVelikost
kraus.jpg47.96 KB


Kultura

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Díky za super koncert!


Díky za super koncert!


https://www.traditionrolex.com/7