https://www.traditionrolex.com/7

 Církevní restituce | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Církevní restituce

Dlouho jsem si do ničeho nepíchl. Tady http://melnicek.cz/node/14205#comment-16775 se čile diskutuje o volbách. Jako notorický sběrtatel záporných bodů jsem si řekl, že prozatím vynechám, ale zaujala mne úvaha, že církevní restituce jsou největším zločinem.

Církevní restituce jsou především mediální zkratka.

  1. Nejsou jenom restituce, ale majetkové vyrovnání a odluka církví od státu.
  2. Jde o vrácení věcí, které byly UKRADENY. I když byla třeba dispozice církví omezena, nikdy nepřestal tento majetek patřit církevním subjektům.
  3. Církve, které u nás začaly působit až po roce 1948, dostanou vypořádací podíl z dílu, který by jinak byl vrácen římskokatolické církvi /ta se určitého dílu zřekla/.
  4. K vyrovnání se s církvemi jsme zavázání jak mezinárodní smlouvou, tak rozhodnutími ústavního soudu.

Tak co je sakra špatně na to, že stát vrací něco, co před tím ukradl??

 

P.S.: Kdokoli je lepší hospodář než stát.

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele milk

2 Pane Klimeši,dík za


Pane Klimeši,dík za výborný nápad a píchnutí.Opět nezklamal a naskočil na první našlápnutí.

2.1 Hujere...ještě


Hujere...ještě švestičky a šipka do řiti...

1 ČERNOPRDELNÍCI...


Nejdříve je potřeba zmínit kde to všechno fláterníci sebrali,to zn. jít hodně do minulosti.Většinu majetku získali dobrovolně-povinnými příspěvky od věřících,a že tenkrát věřili v boha všichni a nebo zabavením majetku kacířům které zlikvidovali a majetek jim prodali.Celkově je pro mne církev z tohoto pohledu pěkná zlodějna a za sebe říkám,nedal bych jim ani flok.Dnes se ze státních peněz dává velebníčkům už tak dost,opravy jejich sídel a kostelů stojí miliardy ale cálují to všichni ať věří nebo ne.

Ostatním lidem taky nikdo nepřispěje na jejich vedlejší aktivity,tak proč se musí cálovat možnost pomodlit se.Chceš se modlit?Zaplať!!! Někdo rád na ryby,někdo do fitka,někdo sbírá známky,mají snad tito něco od státu?? Nemají ,musí si to cálnout ze svého.Tak proč jsou věřící takto zvýhodněni???V tomto případě stát nekradl,takže není co vracet (dle mého),naopak do těch jejich kostelů narval za ty léta neskutečné prachy....

Jak to vidíte Vy ostatní ???

1.3 Já mám problém


Já mám problém spíš s tím, že až se církev začne zbavovat nepotřebného restituovaného majetku, že na něj si už brousí zuby různí janouškové a spol., kteří už mají samozřejmě dávno informace, co se bube vracet a čeho se církev bude chtít zbavit.

Obrázek uživatele milk

1.2 My ostatní


Já to vidím tak,že pokud jsou věřící černoprdelníci,tak vy jste sračkomozek.Jak vidíte snažím se být také hulvát.Samozřejmě nesouhlasím s církevními restitucemi v této podobě.Také se mi nelíbí platit za zlodějny komunistů.Kdyby komunisti církvím nic nevzali,tak jsme nyní nemuseli nic vracet.Majetek církví vznikal opravdu po staletí prací převážně prostých lidí.Nedávejte do souvislosti tento majetek s lidmi věřícími.Já sám  jsem nevěřící ale přesto,na rozdíl od vás,se považuji za člověka kulturního a obdivuji historické dědictví po předcích.Ona církev si s komunisty nemá co vyčítat,mohou se pouze dohadovat,kdo byl ve své době horší.To co církev dobrého vytvořila se musí uchovat i pro příští  generace.Sám si odpovězte,co tu zůstalo po církvi a co po komunistech.

Na závěr:Po moji osobě a pravděpodobně i po vás toho moc pro příští generace nezůstane.

1.2.1 MILKU...


Vy s tím nesouhlasíte,ale zároveň uznáváte že majetek církví vznikal prací obyčejných lidí.Kulový,vznikal tím že lidé byli zastrašeni různými bubáky,jako že přijdou do pekel,nebude jim odpuštěno a jiné hámotiny které používali ti hodní církevní hodnostáři k zastrašení, aby lidé dávali penízky na stavbu kostelů a sídel těchto vyčůraných vyžírků.A kdo nechtěl nebo skutečně nemohl,tak se vždycky něco našlo např. spolčení s ďáblem a jiné nesmysly,aby se jim majetek dal zabavit a prodat...a kdo "zlobil moc",hybaj na "gril" ,kacíř jeden...

Církev jsou zloději a tím pádem jim není co vracet !!! A pokud budou tvrdit že ano,tak ať se o to taky starají a od státu už ani halíř.

A o charakteru mnoha velebníčků už celosvětově víme své,káží vodu ale chlastají nejdražší Whisky,a těch zneužitých chlapečků a holčiček farářema bylo a je  málo ??? To budem také popírat ???

Možná jsem sračkomozek Vy inteligente,ale nežiju na úkor druhých,nikomu necpu že přijde do pekel,peníze získávám prací a neklátim malé děti...

1.2.1.2 Citát


Ať už jsme věřící nebo ne, křesťanské dědictví je bezesporné. I bezvěrec, pokud má trochu citu v srdci a rozumu v hlavě, musí mít ke křesťanskému odkazu úctu. Abdikace na něj je hluboké pohrdání vším, co tu bylo. Žijeme v míru a blahobytu, o jakém se většině světa nezdá. Není to naše zásluha. Je to vykoupeno úsilím a mnohdy utrpením generací těch, kdo tu byli před námi. Jejich úsilí by nemělo takové výsledky, kdyby nebylo formováno křesťanstvím. Toto bychom měli mít na paměti a je strašné a pro budoucnost zhoubné, že to není většinový názor těch, kdo mají taktovku v ruce v Evropské unii.

Ondřej Neff

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

1.2.1.2.1 Ano, je to tak.


"Nekontrolovaná imigrace spojená s demografickým poklesem a multikulturalismem obtěžkaným pocitem viny stvořila stále rostoucí populaci neasimilovaných muslimů, rozhodnutých změnit Evropu k nepoznání."

 

Tolik citát. Bez úcty a pokory ke kořenům naší židovskokřesťanské civilizace, bez respektování nositelů těchto hodnot naše civilizace chcípne.

Enoch was right.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-eurabia-imigrace-a-enoch-powell-db9-/p_zahranici.asp?c=A090421_202309_p_zahranici_wag

http://en.wikipedia.org/wiki/Rivers_of_Blood_speech

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

1.2.1.1 restituce


Je zajímavé, že na besedu o restitucích, kterou ŘK církev pořádala, se dostavili dva (DVA) lidé. 

Já v tomhle souhlasím s panem Klimešem. 

O historické úloze církve v oblasti školství, zdravotnictví a péče o bezmocné se odmítám bavit. Ta tu prostě je a je neoddiskutovatelná. Stejně byste mohl zavrhnout úplně celou předchozí civilizaci, protože před dvěstě lety se celý svět choval podle jiných měřítek, mnohé činy by dnes byly posuzovány jako válečné zločiny, genocida, krádež, nebo vražda. Tehdy to byla norma. (samozřejmě byly výstřelky, ale kde nebyly a kde nejsou? dnes jsou také výstřelky v podobě sexuálních a jiných afér, ale nejenom v církvi, ale obecně!)

Kdyby dnes měly církve svoje majetky, mohou se věnovat této činnosti, a stát se může této oblasti věnovat mnohem méně, a hlavně by ho to stálo mnohem méně peněz (kdyby se církevní majetky vrátily dřív, mohli jsme mít dávno "pokoj" od vyplácení mezd církvím, církve by si to zajistily samy ze zisku z majetku, který by jim byl vrácen do správy). Práce církevních hodnostářů je méně manuální, než mnoha jiných lidí a více duševní, mnohokrát jde o práci psychologa, úředníka, správce budovy a manažera v jednom. Ale není proto o nic méně hodnotná, vždyť to byste musel odsoudit práci každého manažera, úředníka, psychologa, správce budovy... 

Pokud tomu vy nerozumíte, vaše věc, ale ne každý duchovní klátí malé děti. To bych si fakt vyprošovala.

(pisatelka není pokřtěná, ani organizována v žádné církvi)


https://www.traditionrolex.com/7