https://www.traditionrolex.com/7

 Křivé obvinění / Překročením rychlosti to vše začalo | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Křivé obvinění / Překročením rychlosti to vše začalo


Křivé obvinění

     Třiadvacetiletá žena v březnu, letošního roku, podala na Policii ČR, Územní odbor Mělník, trestní oznámení. Na jeho základě byl posléze obžalován pětatřicetiletý muž z Mostecka pro trestný čin, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

     Při soudním projednávání věci, které se uskutečnilo v srpnu 2013, vyšlo najevo, že oznamovatelka muže obvinila lživě, z ryze osobních důvodů, v úmyslu přivodit jeho trestní stíhání. Na základě uvedeného zjištění byla osoba obžalovaného zproštěna návrhu na potrestání.

     V uplynulých dnech sdělil mělnický policejní vyšetřovatel ženě podezření z trestného činu, křivé obvinění, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

 

Překročením rychlosti to vše začalo

      Hlídka mělnických dopravních policistů dohlížela včera odpoledne na bezpečnost a plynulost silničního provozu, v obci Nelahozeves. Přitom, za použití radaru se záznamovým zařízením kontrolovala dodržování nejvyšší povolené rychlosti na komunikaci druhé třídy, číslo 608, která je v tomto úseku 50 km/h.

      Při této činnosti byl zaregistrován přestupek řidiče osobního vozidla Škoda Felicia, kterému byla naměřena rychlost 73 km/h. Policisté se pokusili vůz zastavit a jeho jednání řešit. Šofér na výzvy nedbal a pokračoval v jízdě. Zanedlouho byl automobil dostižen v obci Podhořany. Zde se dvacetiletý řidič snažil zmást policisty tím, že za volant posadil osmnáctiletou dívku. Jeho trik odhalilo vytěžení záznamového zařízení spojeného s radarem. Důvodů šoférova počínání bylo hned několik. Nejenom, že překročil povolenou rychlost, policisté navíc zjistili, že usedl za volant v době, kdy má až do června 2014 vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a aby toho nebylo málo, provedený test na požití omamných látek byl pozitivní na metamfetamin.

     Zanedlouho skončil řidič na policejním oddělení v Lužci nad Vltavou, kde si převzal sdělení podezření z trestného činu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7