https://www.traditionrolex.com/7

 Úvěrový podvod, Recidivistům teď hrozí další tresty | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Úvěrový podvod, Recidivistům teď hrozí další tresty


Úvěrový podvod

Třicetiletý muž z Mělnicka uzavřel v září 2011 s úvěrovou společností smlouvu, na jejímž základě získal finanční hotovost, ve výši 63 000,-Kč. Jak bylo následně zjištěno, při sepsání závazku zamlčel údaje podstatné pro posouzení a schválení úvěru, týkající se svých dalších půjček a exekučních titulů. Hotovost použil na nákup osobního vozidla. O několik dní později uzavřel opět se stejnou společností úvěrovou smlouvu, na základě které získal 59 950,-Kč. Opět se přitom zapomněl zmínit o svých dalších dluzích. Za tyto peníze znovu zakoupil osobní automobil. Poškozené nebankovní společnosti, do dnešního dne, úvěry řádně nesplatil a obě osobní vozidla mezitím prodal dalším osobám. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 122 950,-Kč.

Mělnický policejní vyšetřovatel sdělil muži sedmého listopadu, letošního roku, podezření z trestného činu, úvěrový podvod, za který je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let nebo trest peněžitý. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.

 

Recidivistům teď hrozí další tresty

Na konci září, letošního roku, demontoval dvaadvacetiletý muž z Prahy-východ, z budovy, která se nachází v Kralupech nad Vltavou, ulice Vodárenská, okapový svod, čímž způsobil majiteli nemovitosti škodu ve výši 1 600,-Kč. Svoji kořist odevzdal do sběrných surovin a peníze použil pro vlastní potřebu.

Policisté muži, vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, v nejbližších dnech sdělí podezření z trestného činu, krádež, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta.

Stejně dopadl i pětadvacetiletý recidivista z Mělnicka. Podezřelý sedmého listopadu, letošního roku, v odpoledních hodinách, navštívil obchodní dům v Kralupech nad Vltavou. Zde si během nákupu strčil pod bundu balení pracího prášku, v hodnotě 269,-Kč, se kterým poté bez zaplacení prošel pokladní zónou. Zde byl zachycen ostrahou a předán městským strážníkům. Lustrací bylo zjištěno, že muž byl taktéž v posledních třech letech souzen pro majetkovou trestnou činnost a jeho cesta nakonec skončila na místním policejním oddělení, kde si převzal sdělení podezření z výše uvedeného trestného činu.

Trestní řízení jsou nadále vedena na svobodě.

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Diskuze


Obecně by mě zajímal názor zdejších diskutérů, jak se vypořádat s drobnou kriminalitou. Letos dvakrát mi kdosi ukradl železný šrot ze zahrady, což vlastně jedině přispělo k jejímu uklizení, a jednou se mi kdosi vloupal do domu a ukradl starožitné hodiny. I když policie dotyčného Roma vypátrala, pro nedostatek důkazů se vše odložilo. Policista potvrdil, že se jedná o duševně postiženého mladíka na drogách, který je opakovaně internován v psychiatrické léčebně - krade aby měl peníze na drogy. Prosím o diskuzi v rámci právních norem, zabíjet ani sekat ruce nelze. Zdá se, že nepomáhá ani vězení a podmínky. Co si myslíte například o metodě, kdy tito vězni žijí v malých komunitách za podpory psychologů a naučí se sami vytvářet hodnoty - jídlo a teplo, starat se o zvířata? V případě nenapravitelných delikventů pak doživotní internace v podobných zařízeních.  


https://www.traditionrolex.com/7