Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.
Oběd u Sv. václava
Pátek 22.11. 13.00 jel jsem cíleně do restaurace U sv. Václava na oběd a to konkrétně na hovězí líčka a kulajdu.
mělo mě něco varovat u při příchodu - restaurace byla ve 13.hod úplně prázdná...no nic
přeptal jsem se na líčka a kulajdu a po kladné odpovědi si obojí objednal plný očekávání domácí poctivé kuchyně vychvalované restaurace.
jídlo přišlo rychle ale dobré nebylo, první, co jsem ochutnal byla špička ,,bramborové kaše,, z talíře s líčky.
byly to nedovařené brambory ledabyle rozš´touchané asi s mlékem, nedochucené a vlažné, přeskočil jsem tedy na polévku - kulajdu zbožńuju, ale tohle byla sladkokyselá voda zahuštěná moukou s koprem ze skleničky s nálevem a uvařeným (dříve možná pošírovaným) ale na mém talíři vejcem na tvrdo.
Chudák polévka postrádala jakoukoliv smetanu, nebo mléko,houby, brambory, nebo snad koření..přesně jako v 80letech ve školní jídelně.
Tak to alespoň zachraňovala omáčka od líček, sice zahuš´tovaná moukou a vonící po rajské, ale dobře dochucená, masa jsem tam taky po dlouhém hledání našel asi 50g.A prezentace na talíř ,,kaše,, a líček připomínala tak šlichtu ze školní jídelny - jedna kuchařka šup naběračku ,,kaše,, druhá to poleje omáčkou jak jý to při nabírání vyjde.
Takže nic moc a to se prý nechali slyšet, že vaří líp než u Pohlreicha....
Poslední komentáře
Petr Moss
Regionální muzeum Mělník
Taxi Novák
smejd
michaell.n
SimonaK
SimonaK
SimonaK
SimonaK
SimonaK