https://www.traditionrolex.com/7

 Okapy skončily ve sběrně / Chtěl šest stovek, teď může dostat až deset let | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Okapy skončily ve sběrně / Chtěl šest stovek, teď může dostat až deset let


Okapy skončily ve sběrně

     Na konci září letošního roku demontoval dvaadvacetiletý recidivista z budovy, v Kralupech nad Vltavou, ulice Vodárenská, okapový svod, který následně dal k výkupu do sběrných surovin a takto získané finanční prostředky použil pro vlastní potřebu. Svým jednáním způsobil majiteli nemovitosti škodu ve výši 1 600,-Kč.

    Vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech za obdobný majetkový delikt potrestán soudem, sdělili policisté z místního oddělení muži, druhého prosince 2013, podezření z trestného činu krádež, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

 

Chtěl šest stovek, teď může dostat až deset let

    Pátého září letošního roku cestoval šestnáctiletý chlapec se svým o šest let starším známým vlakem. Poté co soupravu opustili na kralupském nádraží, pozval mládence na cigaretu, přitom vyšli z budovy a pokračovali pěšky v cestě. Muž zanedlouho vyzval mládence, aby mu vydal finanční hotovost ve výši 600,-Kč, o které se před ním ve vlaku neprozřetelně zmínil. Když mladistvý odmítl a chtěl z místa odejít, tak žadatel přitvrdil. Zastavil chlapce přiložením paže na hrudník se slovy „Rozsekám Tě jak svině!“. Od dalšího pokračování zachránil napadeného jeho známý, který zrovna procházel okolo. Poškozený na něho zavolal, a když se začal kamarád přibližovat, podezřelý muž svého chování zanechal a z místa utekl. Mladík naštěstí neutrpěl újmu na majetku ani na zdraví.

    Policejní vyšetřovatel zahájil v uplynulých dnech trestní stíhání muže pro trestný čin loupež, za který lze uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. Usnesení si obviněný převzal ve vazební věznici, kam se mezitím dostal za svoji další trestnou činnost. 

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7