https://www.traditionrolex.com/7

 Listopadová doprava řečí čísel | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Listopadová doprava řečí čísel


Dopravní nehodovost -  listopad 2013



  2013  2012
Celkem DN 45 57
Úmrtí  0 1
Těžké zranění  3 6
Lehké zranění  1 8
Celková škoda 2 386 900 2 237 600

    
       Při vyšetřování dopravních nehod, ke kterým došlo na Mělnicku během měsíce listopad, odhalili dopravní policisté čtyři jejich účastníky, pod vlivem alkoholu, ve stejném období, loňského roku, to byly taktéž čtyři případy. Policisté celkem rozdali viníkům blokové pokuty ve výši 15 800,-Kč. To je o 4 200,-Kč více než vloni. Nehody si nevyžádaly oběti na životech a meziročně klesl i počet zraněných.

 

Alkohol za volantem -  listopad 2013

      Během uplynulého měsíce provedli policisté z Územního odboru, Policie ČR, Mělník, v rámci silničních kontrol 2 707 dechových zkoušek na alkohol. Šestatřicet z nich bylo pozitivních. Sedm kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Dalších devětadvacet deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Sedmnáct osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.
    Jen mělničtí dopravní policisté prověřili za sledované období 1 536 řidičů. Sedmnáct z nich požilo před jízdou alkohol. Tři případy byly nadále řešeny jako podezření z výše uvedeného trestného činu a čtrnáct ostatních bylo postoupeno správním orgánům. Dvě osoby řídily pod vlivem jiných omamných látek. Při vyšetřování dopravních nehod odhalili policisté čtyři řidiče pod vlivem alkoholu. 

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7