https://www.traditionrolex.com/7

 Příjem žádostí o kompostéry nadále pokračuje | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Příjem žádostí o kompostéry nadále pokračuje

Na začátku listopadu zahájilo město Mělník příjem žádostí o kompostéry v rámci projektu Kompostéry pro občany města Mělníka. Projekt je realizován díky podpoře fondů Evropské unie v rámci Operačního programu Životní prostředí a klade si za cíl předcházení vzniku odpadů podporou domácího kompostování, tj. kompostování běžného biologicky rozložitelného odpadu rostlinného původu ze zahrad a domácností (tráva, nadrcené drobné větvičky, zbytky ovoce a zeleniny apod.).

Kompostéry jsou určeny občanům města a budou jim bezplatně zapůjčeny na dobu pěti let. Po této době přejdou automaticky do vlastnictví uživatelů. Podmínkou projektu je umístění kompostérů na katastrálním území Mělníka nebo Vehlovic.

Kompostér je možné umístit i na pozemcích, které nejsou ve vlastnictví žadatele (např. v zahrádkářských koloniích), je však potřebné opatřit si souhlas majitele pozemku s umístěním kompostéru na dotčeném pozemku.

Kompostéry mají objem 900 l a jsou vyrobeny z plastu, který se vyznačuje vysokou stabilitou a dlouhodobou životností. Kompostér je možné umístit jak u rodinného domku, tak na zahrádce. Kompostéry budou zapůjčeny uchazečům na základě pořadníku sestaveného z došlých přihlášek. Distribuce kompostérů je plánována od února 2014.

Žádost o kompostér můžete vyplnit elektronicky na internetové adrese www.odpadovecentrum.cz nebo podat přihlášku v tištěné podobě na MÚ Mělník. Kontaktní osobou, u které lze získat a odevzdat formulář a dozvědět se bližší informace, je Bc. Lukáš Kuda, Městský úřad Mělník, náměstí Míru 1 (budova radnice), tel: 315 635 194, e-mail: l.kuda@melnik.cz.

Na projekt získalo město 90% dotaci z fondu EU a SFŽP z celkových nákladů, 10 % je hrazeno z rozpočtu města.

Lukáš Kuda



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7