https://www.traditionrolex.com/7

 Festivalová sezóna letos opět začíná v Kralupech | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Festivalová sezóna letos opět začíná v Kralupech

Po jednoroční pauze se můžeme opět těšit na skvěle obsazený festival ve vedlejším městě. Festival vymysleli a pořádají nadšenci z řad učitelů a studentů kralupského gymnázia, poprvé po povodních roku 2002 jako benefici na zničené sklepení své školy (odtud název "underground"). Přesto byste to na dramaturgii nebo pořadatelské službě nepoznali. Jsme rádi, že můžeme být jako Mělníček.cz již tradičně jedním z mediálních partnerů Lednového undergroundu 2014. Konat se bude v termínu 24. a 25. ledna.

A na co se letos můžeme těšit? Již tradičně to bude směs alternativního klubového rocku a ska, s neodmyslitelným vystoupením sboru nejen studentů. Protože první pořadatelé festivalu již řádně věkově postoupili a zařídili si potomstvo, nezapomíná se ani na mladší obecenstvo (předloni to byl Kašpárek v rohlíku).

Pro obzvláštní nadšence festival již tradičně začíná v pátek ve filmovém klubu, hlavní program je naplánován na sobotní večer.

Co je tedy v plánu?  V pátek filmem Pátrání po Sugar Manovi. Ten vypráví neuvěřitelný, ale pravdivý příběh Rodrigueze: největší rockové hvězdy 70. let, která nebyla... Film doplní koncert výborného britského písničkáře Alasdaira Bouche.

Hlavní program v sobotu začíná jako tradičně místním souborem - Sborem DG. Tělesem založeným před 14 lety prošla velká řádka studentů, mají na svém kontě desítky koncertních vystoupení, interpretují klasické i neklasické sborové skladby, a před čtyřmi lety na LU křtili nahrávku s Janem Budařem. Letos připravují další nahrávku.

Jako další se svými dětmi nepropásněte Příběhy kluka BomBarďáka. BomBarďák není úplný vzor vašich dětí. Ale zase na něm můžete ukázat, že... Škola se nezapaluje. Zvířata se netýrají. Rodiče se nezamykají na balkon (někdy). Jediné, co tomuhle hiphoperovi jde, je hudba. Kdyby ho kluci nevyhodili z kapely. Folk jů! Krátké scénky, divoké struny, bláznivé řeči, dance plné rance. Doporučujeme.

Pak již bude následovat šest koncertních vystoupení, jejichž pořadí zatím není známo.

Poletíme? - Skupina dobřevypadajících mužů.

Carnem - Kateřina Göttlichová, zpěvačka a zakladatelka kapely BraAgas, která se v žánru world & medieval music proslavila jak u nás (Anděl za world music - 2009), tak v zahraničí (festivaly RWMF Borneo 2010, 30. EBU Festival - Köln 2009, Bern Buskers 2011 atd.), s kapelou.

Eggnoise - jazz-popový soubor z Prahy.

V3Ska - Devítičlenná hudební skupina, která pochází ze Stoda u Plzně, vznikla v roce 2002 a hraje převážně styl SKA doplněný prvky reggae a punku. V roce 2007 kapela vydala své první album „Už bylo načase“ a v listopadu 2010 v pořadí druhé CD s názvem „CIRKUS V3SKA“. Svojí hudbou chce v prvé řadě bavit, a proto jsou její koncerty nabity energií a mají bezprostřední atmosféru.

Tornádo Lue - Legenda alternatívnej hudobnej scény v Čechách a na Slovensku sa opäť vracia. Bratislavská formácia je charakteristická originálnym hudobným prevedením a netradičným využitím českého jazyka vo svojich textoch.

Dan Bárta & Robert Balzar Trio - Dan Bárta je jeden z našich nejtalentovanějších a nejvšestranějších zpěváků, držitel mnoha ocenění včetně několikanásobného ocenění akademie populární hudby „Anděl“. Robert Balzar Trio zaujímá přední místo na české jazzové scéně. Jeho repertoár tvoří vlastní skladby, nebo úpravy nejen jazzových standartů.

Předprodej vstupenek v Mělníku opět v knihkupectví Želví doupě v Ostruhové ulici, případně v Praze v UNIJAZZu nebo v předprodeji v kralupském kulturním domě.

Festivalová sezóna opět letos začíná v Kralupech. 

PřílohaVelikost
L_U_14.jpg144.4 KB


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

1 Předprodej Lednového undergroundu


Již máme na prodej lístky - studentské za 240, dospělácké za 290 korun (ceny v předprodeji, na místě budou o něco dražší).

Knihkupectví Ostruhova 58 Mělník


https://www.traditionrolex.com/7