https://www.traditionrolex.com/7

 Dopravní situace – leden 2014 a alkohol za volantem | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Dopravní situace – leden 2014 a alkohol za volantem


Dopravní nehodovost



  2014 2013
Celkem DN 54 60
Úmrtí 0 0
Těžké zranění 1 1
Lehké zranění 2 6
Celková škoda 3351500 4844000

    Při vyšetřování dopravních nehod, ke kterým došlo, na našich silnicích během uplynulého měsíce, odhalili mělničtí dopravní policisté tři jejich účastníky, pod vlivem alkoholu, ve stejném období, loňského roku, to byly čtyři případy. Policisté celkem rozdali viníkům blokové pokuty ve výši 12 900,-Kč. 

 

Alkohol za volantem

   Během uplynulého měsíce provedli policisté z Územního odboru, Policie ČR, Mělník, v rámci silničních kontrol 2 871 dechových zkoušek na alkohol. Jednatřicet z nich bylo pozitivních. Pět kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Dalších šestadvacet deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Jednatřicet osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.
    Jen mělničtí dopravní policisté prověřili za sledované období 1 398 řidičů. Jedenáct z nich požilo před jízdou alkohol. Tři případy byly nadále řešeny jako podezření z výše uvedeného trestného činu a osm ostatních bylo postoupeno správním orgánům. Při kontrolách odhalili čtyři osoby pod vlivem jiných omamných látek.     

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7