https://www.traditionrolex.com/7

 Otevřený dopis radním a zastupitelům města | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Otevřený dopis radním a zastupitelům města

Vážení radní a zastupitelé, 

v příloze tohoto mailu Vám zasílám otevřený dopis starostovi města Mělníka, který reaguje na jeho výzvu k diskusi nad příští podobou Náměstí Karla IV.

Zároveň bych byl rád, kdybyste se mohli hlasováním zasadit o to, aby ve zpravodaji rady města (měsíčník "Mělnická radnice") mohly být uveřejňovány podobné diskusní příspěvky a kritické názory, a to alespoň v rozsahu jedné tiskové strany (z cca celkem 20-ti stran měsíčníku). 

Není možné, aby se měsíčník vydávaný z prostředků všech občanů města stal propagandistickou hlásnou troubou aktuálně na radnici vládnoucí koalice a občanům města zprostředkovával jen její názory. Je tak uměle umrtvován politický provoz města a není umožněno zaznít odlišným názorům. Takové tiskoviny jsme tady již měli před listopadem 1989 a kam to vedlo všichni víme.

Rada a starosta města budou moci informovat občany o své činnosti na zbývajících 19 stránkách tiskoviny - žádat zřízení "okénka/stránky" pro odlišné či opoziční názory a svobodnou diskusi určitě není v demokratických poměrech přehnané!!! V případě, že by do toho kterého čísla "Radnice" žádné diskusní příspěvky nedorazily, prostor by samozřejmě byl využit pro běžné redakční příspěvky. (To zdůrazňuji proto, aby nebylo okénko /v případě, že se jej nepodaří naplnit/ zrušeno s odkazem na jeho nevyužívanost).

Věřím, že budete demokraty a spolu s ostatními stranami zřízení této tribuny (a např. uveřejnění mého dopisu), prosadíte. Jinak bude moci starosta města vyzývat k diskusi a obratem zádnou nepřipouštět, ptotože pro ní neposkytnete prostor, což je typická Hlava XXII, jak z románu Josepha Hellera!

P.S.: bojujete i za sebe, protože po podzimních volbách možná nezasednete v radě a nějakou názorovou platformu budete i Vy potřebovat...

S úctou a pozdravem

Petr Štemberk - občan mělnický

p.stemberk@seznam.cz

Politika předchozí téma | následující téma

https://www.traditionrolex.com/7