https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnické trhy začínají Velikonočním jarmarkem | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnické trhy začínají Velikonočním jarmarkem

V době psaní tohoto článku už je jaro, a tak doufáme, že letošní opravdu krátká zima se už nevrátí, a to hlavně s ohledem na pěstitele a jejich úrodu. Přípravy v našem občanském sdružení jsou již v plném proudu... Srdečně Vás zveme k návštěvě již čtvrtého ročníku Mělnických trhů na náměstí Míru.

Začínáme tradičně na Velikonoce, které letos vychází až na pozdní dubnové datum 19. 4. Letošní první trh pojmeme opět slavnostněji a stejně jako v minulých letech bude prodloužený do odpoleních hodin. Zahájíme ho v osm hodin ráno a ukončen bude v osmnáct hodin. Součástí jarmarku bude tématický program jak pro děti, tak dospělé. Od 10. hodiny budou na náměstí vystupovat hudebníci a v 15 hodin začne divadélko pro děti s pohádkou o... a to se nechte překvapit.

Poté budeme trhy organizovat tradičně v sobotu jednou za čtrnáct dní, až do Dušiček 1. listopadu 2014.

Výjimkou bude sobota 26. července, kdy se na náměstí bude konat jiná akce, a trhy se proto výjimečně neuskuteční. Ne vždy lze všechny pořádané akce sladit s našimi pravidelnými trhy. Například loni byla vynechána sobota v den Mělnického vinobraní, a tak jak se říká - jedna vyjímka potvrzuje pravidlo. Doufáme tak, že se setkáme s Vaším pochopením.

Všímavějším z Vás jistě neuniklo, že z názvu trhů zmizelo slovo „farmářské“.

K vynechání tohoto  slova jsme se rozhodli ze dvou důvodů. Prvým důvodem je vznik nových webových stránek www.melnicketrhy.cz (už fungují, pozn. red.), které jsme založili za účelem ucelené informovanosti o konání všech trhů, které jsou přímo pořádány, či pořádány pod záštitou vedení města Mělníka. Mezi tyto trhy tak patří jak trhy farmářské, tak trhy vánoční, ale například i akce Mělnický košt, Bleší trhy a další možné trhy, které v budoucnosti vzniknou. Druhým důvodem změny názvu je to, že letos plánujeme pokračovat v rozšiřovaní nabídky sortimentu našich trhů  o speciality tuzemské (mimo náš region) i zahraniční, které se vymykají kodexu farmářských trhů, avšak věříme, že obohatí a zpestří nabídku trhů. Dle našeho názoru se tímto kodexem ochuzujeme o zajímavý sortiment, který region přesahuje či o sortiment, který není tuzemské výroby, avšak na kvalitní trhy patří. Stále však budeme dbát na kvalitu nabízeného zboží a preferovat lokální výrobce, pěstitele a chovatele.

Ve městech velikosti Mělníka či menších je pořádání trhů dobré a potřebné. Podpora místních živnostníků a jejich činnosti je nedocenitelná. Stejně tak mají trhy společenský význam. Je zde proto zapotřebí znovu poděkovat panu starostovi Ctiradu Mikešovi, členům Rady města a zastupitelům, za trvalou podporu jak morální, tak finanční. Letošní příspěvek města na provoz trhů činí 35.000,- Kč. Stejně tak tomu bylo i v předešlých letech 2013 a 2012. Díky těmto finančním prostředkům jsme schopni udržet cenu na nejnižší možné hranici 100-150,-Kč za prodejní místo včetně stánku a služeb.

Doufáme, že i v letošním roce nám bude počasí nakloněné a všem pěstitelům přejeme dobrou úrodu a návštěvníkům dobrý nákup k jejich maximální spokojenosti. Pro více informací nás kontaktujte přes e-mail: info@melnicketrhy.cz nebo navštivte internetové stránky www.melnicketrhy.cz.

Těšíme se na Vás.

Za občanské sdružení Studio Eko-Logika, Ondřej Muška a Jiří Procházka



Zpravodajství

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

1 Velikonoční jarmark na náměstí Míru je již za dveřmi


Vše je již připraveno, počásí - zdá se bude přát, prodejci jsou již natěšeni a umělci ladí své nástroje. Tak neváhejte a přijďte si v sobotu 19. dubna užít na mělnické náměstí trochu té velikonoční atmosféry.

Trh začíná již v osm hodin ráno klasickým prodejem zelinářů, květinářů, pekařů, uzenářů, rybářů, vinařů ... rukodělných výrobků místních košíkářů, šperkařů, oděvníků, keramiků ... a samozřejmě všech našich dlouholetých prodejců. Nebude chybět občerstvení s pečením bramboráků, klobásek, palačinek ... Příznivci bleších trhů si samozřejmě mohou chystat své důležitě - nedůležité artefakty k prodeji.

Od desáté hodiny zpestří atmosféru jarmarku hudební uskupení "REZAVEJ KRUH", které se zformovalo z bývalých členů legendární skupiny Šlapeto. 

 

rezavej-kruh.jpg

 

Během celého dne bude také, již pravidelně, připravena pro děti dílnička s pletením pomlázek. Představí se zde hudebníci, herci, šermíři, tanečníci z umělecké skupiny JAGABAB. Formou dětských hudebních workshopů a divadelních představení budou provázet program jarmarku po celý den. Slibovanou pohádku pak zahrají v 15.00 hodin.

 

jagabab.jpeg

 

Konec jarmarku je naplánován na 18.00 hodin.

Přejeme Vám všem krásné prožití velikonočních svátků a těšíme se na společné setkání již tuto sobotu na námětí Míru.

Těšíme se na Vás, Studio Eko-Logika, o.s.

(zdroj: www.melnicketrhy.cz)


https://www.traditionrolex.com/7