https://www.traditionrolex.com/7

 Zóna 30 km na Chloumku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zóna 30 km na Chloumku

Nevím jak ostatní, ale mě vcelku zarazila nově zavedená zóna 30 km nahoře na Chloumku a musím říct, že se mi nelíbí a hlavně mi přijde jako zbytečnost. Možná má smysl v tamních bočních uličkách v zástavbě, ale tam stejně padesátkou pojede málokdo. Naopak ona "obchvatová" silnice (Lesní a následně Pod Chloumečkem) třicítku určitě nevyžaduje. Z jedné strany les, z druhé pár domů. Skoro nikdo tam nekorzuje, většinou když se tam zjeví člověk (vyjma těch, co se pohybují kolem zaparkovaného auta), tak je to někdo se psem, kdo přechází do lesa. To už by měla taková zóna omezené rychlosti větší smysl v celém Mělníku než tady.

Jezdím tudy docela často, protože když jedu od Vysoké na Pšovku, tak určitě nechci jet delší trasu, přes šílený závory a věčně ucpané město, a uznávám, že i tou padesátkou tam nejezdil zdaleka každý (zvlášť v tom lesíku, než člověk dojede k obřadní síni). Ale to by vyřešily případné policejní kontroly. Teď tu zónu teda aspoň posunuli a platí až od té obřadní síně. Ale stejně. Proč ne třeba čtyřicítku? Proč hned třicítku? V místě, kde je tak řídká zástavba a kde se pohybuje tak málo chodců, že nikomu ani nestojí za to vybudovat tam chodník? Tak tomu se říká buzerace. A pak chtějte, aby lidi dodržovali předpisy. Když se teď šinu tou šnečí rychlostí, připadám si jako trotl a už od pohledu vidím, že nikdo jiný z řidičů to nedodržuje. Ani se nedivím, je to nesmysl, to jen já jsem takový poctivý blbec.

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

5 funkční ale ne laciné řešení


Funkční, ale ne laciné řešení je semafor, napojený na "radar". Pokud jede auto rychleji, než radar dovoluje, zdálky řidič vidí semafor s červenou. A teď neví - je tam červená, protože je blízko chodec, je tam červená, protože to tu kontrolují? ... Kromě naprostých prasat každý zpomalí (a řidič-prase by stejně nezpomalil ani na značku). Semafor mají na silnici č. 16 v nějaké obci, a v cizině jsem ho vídala naprosto pravidelně i mimo obce tam, kde bylo žádoucí kontrolovat dodržování rychlosti.

Navíc je tohle řešení dobré i v případě, že místem projíždí záchranka nebo někdo jiný s majáčkem. Nepřála bych nikomu nemocnému, aby musel být v sanitce, která 1. zpomalí před příčným prahem, nebo 2. nezpomalí a najede na něj v plné rychlosti.. 

5.2 na


na těch semaforech je i kamera,takže si skoro každý rozmyslí projet na červenou.

Sanitka mě přez příčný prahy vezla a nic moc,i když je přejížděl krokem Smiling

5.1 Funkční řešení


Podle mne vynikající řešení. 

5.1.1 funkční řešení


řešení jistě vynikající, ale podle mě v tomto místě zbytečně drahé.....i když na druhou stranu.... kolik stojí zdraví člověka??? Další otázka je, co by to udělalo se "zbytkem Mělníka"...aby pak nestál takovýto semafor na každých 100 metrech...

4 Omezení


Přeji vám všem nespokojeným dobrý den.

Jako běžný řidič, který nemá nic společného s Chloumkem, bych Vám asi taky dala za pravdu. Ale tomu tak není. Bydlím na Chloumku a i téměř celá moje rodina. Já naopak od vás s touto "30" souhlasím.  U hřbitova je přechod pro chodce, kudy chodí denně spusty lidí na autobusovou zastávku a málokdo na této rovné silnici s jak vy říkáte řídkým osídlením či ničím zajímavým povolenou "50" dodržuje. Za sebe jsem velmi ráda tomuto omezení, protože loni v květnu mi na ulici Lesní při přecházení  auto srazilo syna. Pro mě jako pro rodiče to nebyl hezký pohled, když vám dítě letí vzduchem několik metrů! Řidič si z této nehody možná odnesl ponaučení, že se bude plně věnovat řízení, ale našeho syna to stálo několik operací a více než půl roku léčení. A to nezmiňuji, že se dodnes bojí přejít tuto silnici! Nikomu nepřeji, aby prožil to samé co my, ale pokud jste zažili něco podobného, tak se mnou určitě souhlasíte.

4.2 V jakých místech?


Kde přesně přecházel Vás syn?

Jinak za mě - taky jsem na té zastávce neviděl za celou dobu co tam jezdím, jediného člověka... Občas děcka co jsou na hřišti a občas pár lidí co jdou z auta na hřbitov.

 

4.1 Omezení


Dobrý den, samozřejmě je mi velmi líto, co se stalo Vašemu synovi. Ale kdyby se nějaké omezení zavedlo všude, kde došlo k nehodě, tak jak by to tu díky úrovni českých řidičů asi vypadalo? Sama píšete, že na vině byl řidič nevěnující se dostatečně řízení a že padesátku málokdo dodržoval. Z toho plyne jediné, že padesátka je dostačující, jde jen o to, aby ji řidiči respektovali. A je smutné, že v Čechách se to neděje, a klidně jsem pro kontroly a restrikce, když to jinak nejde. Nicméně při dnešní cestě opět nešlo přehlédnout, že jedině já jedu takhle pomalu, ostatní ne, takže vlastně omezení neplní svůj účel. A pak mě jalo podezření, že za omezením stojí úvaha: když teď řidiči budou porušovat třicítku, tak se vlastně dostanou na požadovanou padesátku. Což by bylo takříkajíc na hlavu.

Pokud jde o chodce, trvám na tom, že je tam potkávám opravdu velmi zřídka, i u oné zastávky, proto když už by měla třicítka smysl na Chloumku, tak se může zavést rovnou plošně ve všech obcích. Onen přechod by se eventuálně mohl vyřešit zpomalovacími prahy na místě. Ale jinde fakt skoro nikdo nechodí - jak bylo napsáno, ani chodník tam nevede. Ostatně kdyby tam byl chodník, chodilo by se těm zřídkavým chodcům bezpečněji i bez omezení rychlosti.

4.1.1 přesně tak


omezení rychlosti vždy omezuje pouze slušné řidiče. Ty jedince, kteří na silnicích závodí, žádná značka nezpomalí. Na ty platí pouze zpomalovací prahy(pokud nemají teréňáka) nebo pravidelné měření rychlosti. Slušný řidič bude trpět a pojede(podle mě) nesmyslných 30km/hod. Pokud se věnuji plně řízení, tak při rychlosti 50km/hod je nebezpečí pro všechny strany minimální. A pro MP zde vznikne "lukrativní" zóna na měření a vybírání pokut.....Když si představím, že budu platit pokutu za překročení rychlosti při naměřené hodnotě 37km/hod......

Samozřejmě chápu pocity lacke3, ale ani omezení na 30km/hod nezabrání neštěstí, ketré se stalo Vašemu synovi.

3 omezení


někde jsem slyšel, že omezení rychloszi mohou být už jen liché....30,50,70,atd. Proto jsou teď moderní třicítky....a to už je podle mě buzerace. Pravda je, že pokud to člověk bude dodržovat, může jít podle auta procházkou:-).

Jinak co já jsem k tomu zaslechnul, tak to snad měl být požadavek občanů z Chloumku večtně omezení vjezdu nákladních automobilů, ale nemám to ověřené. Pokusím se zjistit, jak to fakticky je a dám vědět.

3.1 omezení na Chloumku


Tak super. :-) Náklaďáky chápu, omezení v zástavbě taky, ale prostě tahle okrajová silnice je vážně opruz, že to tak musím napsat.

3.1.1 Nechápu taky


No i s tím omezením pro náklaďáky je to na štíru. Pokud bude chtít jet náklaďák od dálnice D8 třeba na Mšeno, tak buď může jet přes nadjezd ke střelnici a ul. Lesní skrz okraj Chloumku. Bude tak otravovat nejméně lidí. Kdežto když se Lesní pro náklaďáky zavře, tak musí jet na Mělníku Řípskou, Nádražní, na Blata, tam to nějak přes velkýma závorama stočit vlevo a Kokořínskou až na Chloumek. Tím bude otravovat daleko více lidí/domů, více toho najede, více toho spálí a ještě bude komplikovat dopravu (hlavně křižovatku u závor Kokořínská x Nádražní). Ono těch nákladů stejně tím směrem zase tolik nejezdí a o to mi to přijde nesmyslnější tato uzávěra.

Jinak s nesmyslnou třicítkou v Lesní ulici souhlas... Není tam nic zajímavého a není tam důvod mít 30. Slušný řidič tam bude jezdit bezpečně i při 50tce. Neslušného ani nějaká třicítka nezastaví. Nechápu... Jsou daleko frekventovanější místa v Mělníku, kde by se to dalo aplikovat.

 

2 *


Tady tomu příliš nepomůžete, ale jako občan máte možnost se právně bránit jak u příslušného, tak hlavně u nadřízeného orgánu. Pohledejte, komu silnice patří, kdo tam omezení přidal, a využijte zákonné možnosti.

1 Přesně tak....


Naprostý souhlas...nenapsal bych to lépe....jezdím tam každý den a tohle mi hlava taky nebere....


https://www.traditionrolex.com/7