https://www.traditionrolex.com/7

 Seriál závodů v požárním sportu začíná v Želízích | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Seriál závodů v požárním sportu začíná v Želízích


Želízy 20. dubna 2014 – Sezóna požárního sportu začne na Mělnicku nadcházející sobotu 26. dubna soutěží v požárním útoku v parku v Želízích. Při prvním závodĕ nazvaném O pohár starosty obce a Putovní pohár Michala Vachla a Věry Lierové budou startovat ženské i mužské týmy.
Sedmičlenné družstvo má při požárním útoku k dispozici přenosnou stříkačku, nádrž s vodou a nářadí potřebné k tomu, aby uhasilo požár představovaný dvěma terči na konci trati. Útok musí být provedený bez chyby, rozhoduje čas. S dobře rozdělenými úkoly v týmu a především při pilném tréninku se dá tento technicky náročný úkol splnit do třiceti sekund.
Na start se v 10:00 postaví zhruba 15 družstev, uvedl velitel družstva SDH Želízy Miroslav Steinz. Závodit se bude také o putovní pohár, který získá tým, jehož součet obou pokusů bude nejnižší.
Želízský závod, který pořádá tamní SDH,  je navíc zařazen do Poháru starosty Okresního sdružení Mělník. Vybrané závody mají bodované umístění, tým s největším počtem bodů získá v září putovní pohár.
Požární sport, který spojuje atletiku s prvky a úkony z práce hasičů, má v českých zemích velkou tradici. Poprvé se čeští hasiči zúčastnili mezinárodního klání v požárním sportu již v roce 1968. O dva roky později se tato disciplína stala součástí odborné přípravy československých profesionálních hasičů. Nejrozšířenější disciplínou požárního sportu je požární útok.
Sbor dobrovolných hasičů Želízy má již dlouholetou tradici. Aktivně se podílí na řešení mimořádných událostí na Mělnicku i jinde v ČR. Zajišťuje požární ochranu obce Želízy a dalších vesnic. Loni začal v kroužku Mladí hasiči Želízy pracovat s dětmi a mládeží. Přestože nemá stále kompletní vybavení na trénování, dosahují děti v sezoně 2014 prvních úspěchů. Mladí hasiči Želízy přivítají sponzorské dary.

Pro další info:
Bc. Miroslav Steinz, steinz.JSDH.Zelizy@seznam.cz, 724291264
Bc. Lucie Zikmundová, lucie.zikmundova@post.cz, 607745199
www.hasici.obeczelizy.cz
https://www.facebook.com/mladihasicizelizy
https://www.facebook.com/pages/Hasiči-Želízy



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7