https://www.traditionrolex.com/7

 Pískovište na športovní | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Pískovište na športovní

Zdravím to naše mestečko

Před nedávnem jsem se přistehoval na športovní a všimnul jsem si,že nemám kde jít s dítetem na pískovište,proto,že tam stále posedávaj,fajčí a chlastaj smažky zo športovní.Už by město mělo konečne prestat zatvárat oči a načo začat delat.Proto,lebo už nevím jak mám vyvetlit díteti,že tam nemůže,kvůly tomu,že jsou tam samé špaky a dokonce aj střepy od lahvý.Už tam chybí len stíkačky s Céčkem(ale to bude asi zachvílu)ak bude město nadalej odvracet pohlad od tohto celomělníckému problému.

Negativní zkušenosti předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 Proč si města zřídili MP


Proč si většina měst zřídili MP. Tak zaprvé, aby někdo dohlížel na jejich často nesmyslné zákony /vyhlášky města/.Dále si většina měst pořídila parkovací automaty jako zdroj příjmů.  Prezentováno jako regulace parkování, takže kontrola MP a slavné botičky. A v neposlední řadě radary, zde v Mělníku před několika lety skončili s ostudou, kdy vydělávala firma a nikoli město. A také hraje roli to, že se starosta cítí trošku jako sherif, když může řídit ozbrojenou složku. Píši to jako dlouholetý policista, toho času již po 23 letech mimo službu. Kdykoliv potřebujete nutně policii můžete volat linku 158 a oni musí ze zákona reagovat!!!!Prostě musí. Takže  co z toho vyplívá, že zkrátka MP, kdyby tu nebyla, tak se kromě toho co jsem vyjmenoval nahoře se zas tak nestane. Samozřejmě může být MP i přínosem, ale musí se věnovat tomu k čemu byla zřízena, zejména veřejný pořádek , pochůzky atd. Jak funguje tady na Mělníku moc nevím, mám své starosti takže nehodnotím, jen jsem chtěl osvětlit tuto problematiku. Jinak přeji všem, aby jsme je potřebovali co nejméně a pokud ano, tak aby vše dobře dopadlo.

3.2 Díky za osvětlení.


Děkujeme za osvětlení situace, ale to asi každý ví. Já jen mohu říct, že MP je u akce často o dost dříve, než PČR. PČR může třeba něco řešit někde mimo Mělník (obvod má mnohem větší rozsah, než MP města Mělníka, čili i vesnice v okolí...). A pokud tam něco PČR řeší, tak nemůže být u akce tak brzy, jako MP. Myslím, že MP je určitou pomocnou berličkou PČR a bez ní by to mohlo být ještě horší. Nemám s MP nic společného, ale rovněž nesnáším házení bobků na ty kluky... Nemají zase takové pravomoce, aby mohli někoho vykázat jen pro to, že sedí na lavičce a pije pivo atd. Jestli tam někde ve Sportovní sedí smažky, tak ať dají pryč lavičky. Nebudou tam sedět, jenže na to dojedou zase lidi, co si tam s tím dítětem chtějí sednout. Vůbec policie by potřebovala jiné zákony, tvrdší, větší pravomoce, protože se tu tak rozvolňuje v duchu Václava Havla a lidských práv a svobod, že je tu akorát větší a větší bordel a chodí tu po městě smažky, co nikdy nevíte co udělají...

3.2.1 rozhodně


MP není a ani nemůže být všemocná a být všude, kde jí je třeba.  

3.1 a taky proto,


že po sametové revoluci a rozkvětu demokracie už státní policice nemohla zajistit veřejný pořádek tak jako dřív. Ano, státní policice musí reagovat, ale když čtu jak mizí jednotlivá oddělení, šetří se na benzínu atd....má to zkrátka těžké. Možná by bylo lepší sebrat městům část prostředků, které dávají na MP a nechat tyto prostředky policii státní, ta má větší pravomoci a může zasahovat v jakémkoli městě.... Jestli by to bylo lepší nebo horší si ale netroufám tvrdit.

2 Na co vlasně mámě MP


Bydlím také na Sportovní, smažky tam jsou pořád. Nikdy jsem tam neviděla strážníky. Na co je vlasně máme: MP je uplně zbytečná složka.  Je lepší volat státní policii, ty alespoň pomůžou. MP se stará jen o centrum a botičky nic jiného neumí.

2.5 Dětské hřiště Sportovní...


Také bydlím na Sportovní, městskou policii zde občas vidím , je pravda, že pouze autem.U hřiště jsou skoro deně různé existence popíjející alkohol, také mi to vadí. Napadá mě , že by zde mohlo město vyhláškou zakázat pití alkoholických nápojů na veřejnosti jako to mají v jiných mětech a nebo odstranit lavičky.

2.5.2 ...


No já se jim nedivím, že pouze autem. Ono kdyby chodili po Sportovní pěšky, tak zase budou chybět v jiných čtvrtích a tam zase budou lidé říkat, že je tam nevidí... Mělník není Mšeno, je to docela roztažené město od Vehlovic někam za Slovany/Turbovice.

2.5.2.1 Policie na sídlišti


Světe div se, včera večer jdu venčit psa a viděl jsem městské policisty ve žlutých vestách jach chodí po sídlišti:) Náhoda? Nebo síla melnicku.cz ? Zkrátka heslo vox populi, vox dei platí i kyberprostoru.......

2.5.2.1.1 nebyli to popeláři :)


tyhle vesty nosí kdekdo...

2.5.1 Mělník není jen


Mělník není jen "sportovní",nebudu zde jmenovat veškeré čtvrti města,každý je zná.Ale co mi vadí,je navážení se do měšťáků.Jsou snad jediní odpovědní? Republiková policie má též pochůzkovou povinnost,a viděl někdo z Vás snad normálního policajta na pochůzce třeba na té Sportovní? A znovu říkám že tyhle a jiná INDIVIDUA jsou všude ve městě.Dle příspěvků je to asi chyba městské policie.Souhlasím s vydáním zmíněné vyhlášky,ale kdo ji bude aplikovat do praxe?Kdo zkontroluje její dodržování?Pak Vám všem budou měšťáci dobrý,aby je vykázali pryč.Nikoho tam u nich nemám,to jen na upřesnění,ale vážím si jejich práce...

2.4 re


(Stejně jako p. starosta i p. místostarosta) nebydlím na Mělníku, ale snad nikdy jsem městskou policii na Mku nezahlédl. 

Chápu, že někteří musí být připraveni k výjezdu, ale proč jiní nechodí (k chození není potřeba automobil ...) po svých rajónech? 

 

 

2.3 Aby Vám ještě


Aby Vám ještě nebyly dobrý,nechte na hlavě... Kdykoliv jsem je volal,tak dorazili a řešili problém stejně jako "státní". A že zrovna když Vy někde jdete a neprohání se kolem Vás celý oddělení měšťáků ,neznamená že nemakaj... Mělník není jen o smažkách,jsou tu i jiní pobudové co buď otravují u Kauflandu či Tesca,nebo tam rovnou kradou a hromada jiných problémů které Vy nevidíte či nechcete vidět...

2.2 Abyste jim mohla nadávat... :)


Na to "nevidění" by se dalo reagovat tímto, ale budu slušný. Nicméně taky si nemyslím, že MP nějak botičkuje... bůhví jestli to ještě dělá. Rovněž by mě zajímalo, zda jste vůbec MP někdy volala nebo tu jen skuhráte, ale reálně jste nikdy ten telefon nezvedla...

2.1 nesouhlasím


že by nějak extrémně nasazovali botičky, to se mi tedy nezdá.....v minulosti byli v tomto směru podle mně mnohem aktivnější...Nevím v jakém počtu příslušníci MP slouží, ale ono obsáhnout celý Mělník asi nebude úplně sranda. A zkusili jste je někdy zavolat???

1 "Smažky" ve Sportovní


Pokud myslíte to samé pískoviště, co já, tak tam se nachází různé komunity. Ti dědulové, co tam posedávají, tak jsou z poloviny opravdu dědulové či otcové od rodiny. Kupují si u Ivana (místní Vietnamec) pivo Braník. Je to takový jejich rituál. Pivo má Ivan od 10 do 15 korun podle druhu. Ten Braník stojí 12 Kč, takže o polovnu levnější, než v herně Fortuna, kde pivo stojí 23 Kč, anebo v hospodě vedle pekařství, kde stojí 22 Kč (tedy podle toho, jaké si tam koupíte). Jít do jedné z hospod je po ně dost drahé. Mají proto takový rituál, a to ten, že si první pivo koupí teplé. Další piva dají pak do mrazáku ke hranolkám a nanukům. Pak si chodí kupovat už ta vychlazená piva. On ten Ivan má vlastně jen na pivu a limonádách postavenou živnost. Dost jiných věcí tam nikdo nekupuje a ledacos tam má prošlé. Dědulové většinou mají doma stejně staré manželky, které koukají na telenovely, tak pánové vyrazí. U nich jsem si všiml, že nepořádek nedělají, fajgly hází pod lavičku do krabice od mléka, anebo do plechovky od guláše. Pak tam máme další skupinku a to jsou Romové. U nich bych se pozastavil, protože právě oni si nakoupí taktéž u Vientamce Coca-colu, sušenky, cigarety apod. Většinu odpadků tam nechají povalovat a ty vajgly, u kterých se pozastavujete, opravdu hází do toho pískoviště. Pak jsou tam různé party bílých dětí, které taktéž ten nepořádek dělají, akorát se z pískoviště stahují do vchodů k bytovkám nebo na různé okraje hřiště. Někdy ale posedávají i tam. Pak jsou na lavičkách ještě kamarádi a zaměstnanci pékařství a masny, kde když není kšeft, tak si jdou zakouřit. A už jsem viděl i prodavačku, která vajgla místo do koše nebo do nějaké nádoby, hodí právě směrem k tomu pískovišti. Takže ten nepořádek nedělají jen smažky, ale všichni, kdo tam sedí, prochází nebo si tam hrají. Právě ti dědulové tam dělají nepoádek nejmenší. Pak bych do stejného pytle hodil Romy a bílé děti do 15 let. A tu prodavačku z pekařství taky. Tak to je můj laický pohled právě na tuto část Sportovní. Snad máte na mysli tu samou.


https://www.traditionrolex.com/7