https://www.traditionrolex.com/7

 V mělnickém klubu opět zazní něžný beat | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

V mělnickém klubu opět zazní něžný beat


Návštěvníci útulných prostor Staré Mydlárny si tentokrát budou moci zase užít poněkud „jemnější“ muziku.

Vystoupí zde nikdo jiný nežli Baťa & Kalábůf něžný Beat. Tuto hudební  formaci snad  ani není třeba více představovat. Její jemná  bigbeatová muzika je vždy osvěžením při mnoha akcích v našem městě. Akorát ještě možno k tomu dodat, že zraje jako víno.

Tentokrát však nezahraje sama. Jako host se představí teplická kapela FOUR BRAINS. Jedná se o čtyřčlennou skupinu muzikantů s bohatými hudebními zkušenostmi. Žánrově se jedná o rockovou muziku, která však přesahuje i do jiných hudebních stylů. Kapela vznikla na jaře roku 2012 pod názvem D.A.I.M. V té době se mělo jednat o hudební návrat mediálně známého zpěváka Milana Daima, mimochodem nástupce Kamila Střihavky v Motorbandu,  na hudební scénu. Z realizace projektu však sešlo, neboť Milan musel připravenou kapelu z rodinných důvodů opustit. S ohledem na to, že skladby pocházely z autorské dílny zbylých muzikantů, došlo k transformaci skupiny, jejímž vyústěním je samostatná hudební dráha spojená i s logickou změnou názvu. Sestavu tak tvoří David Hadáček – kytara, zpěv, který zde plně využívá svůj autorský potenciál a vedle toho se věnuje instrumentálně relaxační tvorbě a dalším hudebním aktivitám. Petr Záhorčák – kytarista a osobitý muzikant s celou řadou hudebních zkušeností. Dále Petr Mašek – baskytarista a motor kapely, který neustále muzikantsky roste. A konečně bubeník  Martin Valter, jenž za léta hudební praxe vyzrál a pro kapelu je výrazným přínosem.V současnosti kapela vystupuje jak v rockovém, tak elektro-akustickém provedení, která má spíše rock-popový charakter. Skladby jsou komponovány ve zcela odlišném duchu, a od verze rockové se liší jak samotnými písněmi, tak hudebním pojetím.

A v tomto stylu zahrají i tuto sobotu, 10. května, kdy mohou příznivci této muziky prožít opět skvělý večer, jestliže zavítají v obvyklou dobu do Staré Mydlárny.

 

                                                                                                PhDr. Bedřich Marjanko



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7