https://www.traditionrolex.com/7

 Pronájem bytu 1 + 1 /60 m2 / | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Pronájem bytu 1 + 1 /60 m2 /

Pronajmu byt 1+1 v Mělníku. Výměra cca 60 m2. Nájemné 5.000,-Kč + do dvou tisíc poplatky. Plynové topení. Maximálně dvě osoby bez dětí a psů. Volné dle dohody. Tel.: 724 278 918. Volejte, prosím po 17. hodině.




Komerční inzeráty a komeční sdělení jsou na Mělníčku zpoplatněné a podléhají zvláštním podmínkám,
v případě zájmu o komerční propagaci nás neváhejte kontaktovat.

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 40


Bez psa 10tis., s "pejskem" 40tis. Jednoduché.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

2 Zákon:


POŽADAVEK PRONAJÍMATELE MÁ OPORU V ZÁKONĚ A I Z PRAXE JE NUTNO KONSTATOVAT, ŽE JE VÍCE NEŽ ROZUMNÝ.

§ 2272

 (1) Nájemce má právo přijímat ve své domácnosti kohokoli. Přijme-li nájemce nového člena své domácnosti, oznámí zvýšení počtu osob žijících v bytě bez zbytečného odkladu pronajímateli; neučiní-li to nájemce ani do dvou měsíců, co změna nastala, má se za to, že závažně porušil svou povinnost.

 (2) Pronajímatel má právo vyhradit si ve smlouvě souhlas s přijetím nového člena do nájemcovy domácnosti. To neplatí, jedná-li se o osobu blízkou anebo další případy zvláštního zřetele hodné. Pro souhlas pronajímatele s přijetím osoby jiné než blízké za člena nájemcovy domácnosti se vyžaduje písemná forma.

 (3) Pronajímatel má právo požadovat, aby v nájemcově domácnosti žil jen takový počet osob, který je přiměřený velikosti bytu a nebrání tomu, aby všechny mohly v bytě žít v obvyklých pohodlných a hygienicky vyhovujících podmínkách.

2.1 Omezení psa už


Omezení psa už ovšem oporu v zákoně nemá. Osobně s tím nesouhlasím, nechápu proč tohle zákon vylučuje. Mně dává smysl, že si majitel nemovitosti dá prakticky jakékoliv podmínky a je pak na každém, jestli na ně přistoupí nebo ne. Pokud dá přehnané nebo nesmyslné podmínky, tak nesežene nájemníky. Ale proč zákon reguluje, že pronajímatel nesmí dát do podmínky omezení na psa? Prostě chce předejít riziku, že byt zničí, že bude rušit sousedy. Zkrátka nechce, je to jeho volba.

2.1.2 Mě spíš přijde komické


Mě spíš přijde komické to "bez dětí a psů ". Alespoň, že děti šoupli na první místo.....netuším, zda to má, nebo nemá oporu v zákoně, ale to mi jako diskriminace přijde. Proto se přece platí kauce a majitel má právo byt pravidelně navštěvovat ....pokud dojde k nějakým problémům a devastaci, může nájemníky vystěhovat. Ale dávat do podmínek "bez dětí a psů ",to je dost děsný. Hodně mladých rodin s dětma nemá vlastní bydlení a žijí po podnájmech.....

Obrázek uživatele Honzique

2.1.2.2 tomu se rika zkusenost


Tak oni jsou tu lide, kteri maji s pronajmem nemovitosti zkusenost, a ti to, myslim, docela i chapou. Ono se rekne, ze si clovek muze pravidelne kontrolovat podnajemniky, v pripade nedodrzovani podminek je vyhodit atd... To zni strasne jednoduse.

Jenze v praxi to tak jednoduche neni. Zabira to hodne casu a energie, navic kdyz k vam kazdy tyden bude chodit majitel na kontrolu, tak ho asi tsaky nebudete mit prilis v lasce, ze?

A proto, aby se situace neopakovala, tak si tam proste nekdo da tyhle podminky. Aby nemusel za ctvrt roku zase davat inzerat, vyrizovat telefonaty, domlouvat schuzky a dojizdet na ne (ne kazdy bydli hned vedle nemovistosti, kterou pronajima), vybirat ty nejvhodnejsi lidi, menit smlouvy apod... To jsou proste vsechno naklady navic a clovek se je chce prirozene minimalizovat, resp. to minimalizovat riziko, ze se v budoucnu vubec objevi...

Pak tu jsou lide, co s timto zkusenosti nemaji a nedokazi tento pohled (podminky) majitele nemovitosti pochopit. A pokud ohledne toho neziskaji zkusenost, tak to ani nikdy nepochopi a budou tu narikat, jak jim je ublizovano...

Zkratka a dobre - vy nevite, jake kdo ma s pronajmem predesle zkusenosti, tak nehodnotte a jdete dal... je to problem? Pokud v tom vidite problem z hlediska prava, reste to standardni cestou...

2.1.2.1 Takhle jako Vy jsem zde


Takhle jako Vy jsem zde uvažoval já,nejenže to nikdo nepochopil (nebo nechtěl) ale ještě jsem dostal patřičně na frak. (ještě že je mám na háku :-)Dávejte si pozor,tyhle názory tu nejsou vítány ( ode mne),Vám to snad projde,a nebudete místo slušné diskuse napadena, že se vůbec vyjadřujete k něčemu. Tady smí plkat jen ten, koho ONI určí a kdo jim slušně řečeno píp píp...

Obrázek uživatele Honzique

2.1.2.1.2 leda prd


Vy mate na haku leda prd, jinak byste se stale tema minusama neohanel/a....

2.1.2.1.2.1 ..PRD..


Pokud by Vaše tvrzení bylo pravdivé,nereagoval bych vůbec na nic a odešel bych odtud.Věřím že většině by se asi ulevilo,ale tu radost jim neudělám.Emigrovat je odvaha,ale zůstat a vydržet,ještě větší.To že poukáži na mínusy,to je jen konstatování stavu.Jsem zvyklý,ale stejně mne to neodradí...

Děkuji tímto uživateli  "dinuskas" za pochopení a "normální" reakci k tomu co jsem zde k věci uvedl.Je vidět ,že když se chce,tak to jde... A Vy ostatní klíďo mínusujte,doufám že Vás moje příspěvky hodně s...u  :-)

2.1.2.1.2.1.1 Tak já se nikoho


Tak já se nikoho nezastávám......nevím, co tu spolu vy, co drbete na Mělníčku, máte za spory Smiling. Co se sem občas dívám, tak koukám, že to tu mezi některýma krapet vře.
Napsala jsem jen svůj názor a to proto, že jsem máma od dětí a když někde vidím "bez dětí a psů ",tak se mě to osobně dotýká. Nehledám v tom žádný právní problém, asi to má oporu v zákoně, jak tu někdo psal.....jde mi spíš o tu morální stránku věci. Chápu i to, že být pronajimatelem je složité, ale nelíbí se mi, když hází někdo všechny, co mají děti do jednoho pytle. Mladé rodiny to dnes nemají vůbec lehké a tohle řešení mi přijde trochu unfér. Vím, že s tím nic nenadělám a nechci se s nikým hádat. Jen jsem vyjádřila svůj názor a od toho diskuse jsou.

2.1.2.1.2.1.1.2 lehké?


Myslím, že zadavateli inzerátu nejde ani tak o to, jestli to rodiny s dětmi mají či nemají dneska lehké. Jde spíš o to, že děti z dnešních "mladých"rodin" smějí prakticky všechno a na to, aby mu fakani a čokli zdevastovali byt není nikdo zvědavý. Naflákat harantovi, co se neumí chovat dneska není in Sad.

Před zhruba 10 lety jsme prodali svůj menší byt a koupili větší ve stejném domě a stejného stáří, šlo o poslední soc. výstavbu na Mělníku, takže srovnatelné podmínky. Kdybyste viděli, jak vypadala původně stejná kuchyňská linka u mě a u původních majitelů většího bytu, tak byste se divili. Vypadala jak když na ní štípali dříví sekerou. A kdo nemá ve 30-40 vlastní bydlení, promiňte, ale je pro mě socka a ty se k zařízení bohužel většinou takhle chovají. Jak může někdo např. prorazit dveře u koupelny do bytového jádra naprosto nechápu. Takže ne, že to nemají lehké rodiny, ale pronajimatelé, byť nic nepronajímám.

 

2.1.2.1.2.1.1.2.1 Ale jo, to bychom mohli


Ale jo, to bychom mohli diskutovat pořád. Já s vámi vlastně i souhlasím.....jen mi vadí ty předsudky, kdy se všichni s dětma hážou do jednoho pytle. Myslím, že tak to není. Stejně, jako můžete narazit na vysokoškoláka, který je prasátko a zmetek, tak můžete narazit na poctivého a pracujícího cikána .....je to jen a jen o lidech a o tom, jestli jste ochotný jim dát šanci a na tu schůzku ohledně bydlení s nimi jít.
A stojím si za tím, že znění inzerátu není úplně nejšťastněji zvolené, mě se to tedy nelíbí stavět děti na úroveň psů. Asi nejsem jediná, koho to zarazilo, jinak by tu ta diskuse nebyla a inzerát by zůstal bez povšimnutí, jako většina ostatních.

2.1.2.1.2.1.1.2.1.1 To máte pravdu, že nejde


To máte pravdu, že nejde srovnávat děti a psy - leckterý pes se umí chovat líp než dítě. Sad

2.1.2.1.2.1.1.1 Tak já to vidím


Tak já to vidím stejně,též jsem nehledal právní problém,byť tu byl uveden výklad panem Klimešem,a konec konců proč ne a ani s tím nemám nejmenší problém. Mne zarazilo jen to znění inzerátu.Pronajímám něco,ale nesmí tam být ten,nebo onen,smí se tam jen to, né tamto, zkrátka samá omezení.Též jsem otec dětí,a vím jak je těžké sehnat normální nájem. Ale zas jak jste uvedla,tak si lidi otypnu,dám pořádnou smlouvu,kauci a je to...nebo mám z různých důvodů strach (třeba i právem) tak to nebudu pronajímat vůbec. Podle mne je důležité rozlišit normální rodinu s dětmi a malým ratlíkem NEBO autobus nepřizpůsobivých spoluobčanů s pěti čokly.

Pokud jde o tento konkrétní byt,ať si tam dá podmínky jaké chce,věřím že normální člověk si tohle nepronajme už jen z důvodů samého omezení a půjde vybírat cokoliv jiného...

2.1.2.1.1 Tak já jsem většinou jen


Tak já jsem většinou jen nestranný pozorovatel.....teď mi nedalo nereagovat. Já souhlasím samozřejmě i s tím, že majitel bytu má právo pustit si tam a ubytovat koho chce. Ale zas na druhou stranu.....ty nehorázné nájmy, co na Mělníku jsou.....že by někdo nemohl tolerovat rodinu s dětma? To mi přijde divný. A hlavně kdyby tak smýšleli všichni, kam by mladé rodiny s dětma šly, pokud nemají na vlastní bydlení. Já děti mám a bydlení taky, mě se to netýká. Ale být bez bydlení a hledat, asi bych byla zoufalá, najít v každém druhém inzerátu, že ač jsme slušní, jsme kvůli dětem nežádoucí. Nikdo, dle mého nemá právo někoho soudit jen proto, že má děti. Ať umožní prohlídku bytu, rodinu si otypuje a dle toho jim byt buď pronajme, nebo ne. Tak by to určitě šlo a bylo by to férovější.

2.1.1 Omezení kouření


... a mám za to, že už ani kouření nesmí pronajímatel omezovat. To by jeden brečel... Sad

1 dotaz....


Co to je za podmínky? Pronajímáte byt nebo postele? Pokud ten byt nijak nedevastuji,chovám se slušně,nikoho neobtěžuji a platím řádně Vámi stanovený nájem,tak je snad moje věc kolik lidí tam je.Od toho si pronajímám byt a né postel v rohu.To aby návštěvy chodily přes detekční rám a nejlépe v úřední hodiny a předem nahlášené. A nebo vůbec,že ? Ještě by ošoupali kliky a podlahu...

 

1.2 ...


Jen žvaníš.

Všude, o čemkoli, k čemukoli.

1.2.1 buzíku...


Nebejt mně,nemáte komu vynadat a koho mínusovat.Ber si z toho to lepší a nezoufej...

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

1.1 viz výše pane Lulu.


viz výše pane Lulu. Jako člověk, který také občas pronajímá, požadavek, jehož účelem jest prevence nadměrného opotřebení, chápu.

Pochyboval bych o negativním vymezení ve vztahu k dětem a psům .... ale já tady nejsem od toho, abych někomu opravoval inzerci, že.

1.1.2 Jo,máte recht,a i jste


Jo,máte recht,a i jste odpověděl ost. č. 3 výše zmíněného výkladu (díky za něj). Pokud jsem dokázal v pohodě a bez omezení žít ve 2+1 se 2 dětmi (56 m2) ,tak proč by nemohlo být 1+1 o 60 m2 pro 3 dospělé dostačující...

Ať si dotyčný pronajímá co chce,třeba ať má požadavek ,že tam smí jen jeptiška s jednou knížkou.Mne by tohle odradilo i zadarmo,proto jsem na to reagoval...

1.1.1 jen na okraj,


to negativní vymezení se dá ale pochopit, důvodů může mít spoustu. Otázka je, zdali to nějak odporuje zákonu, což asi budete vědět vy. Pokud bych to měl nějak hodnotit, jako že mi to nepřísluší, tak vidím inzerát na pronájem bytu, cena jasná a podmínky také.Zaplať pánbůh, že je ještě může určovat majitel (ka). Co já nechápu je, proč se k tomu musí vyjadřavot člověk, pan LULU, který sám musí dobře vědět, že v případě výskytu více tak inteligentních osob, jako je on, v bytě 1+1 /60m2/, může způsobit katastrofu. A to vůbec nemluvím o možnosti, kdy by se v rom bytě měli srovnat tři a více blbců. Někdy stačí jeden.

Vlastně se jen chci zastat inzerenta, protože mi připadá reakce pana Lulu vševěda,blbá, drzá, nemístná, ubohá.

A píšu to Vám, protože si vážím toho, když někdo dokáže napsat něco, co má hlavu a patu, a hlavně se nechci zaplést do debaty s vnukem Járy Cimrmana.

S úctou 

Mirek Dušín

1.1.1.1 Zastávejte koho


Zastávejte koho chcete,Vaše věc.Přijde mi hloupé určovat ,kolik lidí smí užívat byt,zda smí či nikoliv mít psa a jiné.Buď pronajímám byt a za to mi náleží odměna a nebo se bojím (třeba i právem) a pak je lepší se na to vyprdnout. Je to stejně hloupé,jako kdyby autopůjčovana pronajala auto,ale smíte s ním jen do Prahy,a jen ve dvou lidech,byť se vejde pět a jet se dá kamkoliv.Mnohem lépe bych chápal to,že jako majitel bytu si dobře vyberu nájemníka,podepíši s nájemníkem neprůstřelnou smlouvu od dobrého advokáta a pak mám velkou šanci že nedojde k různým problémům.Třeba by o tohle stála mladá rodina s miminem,mající malého psíka,která by ráda a včas platila nájem,než si pořídí vlastní,ale tímto je předem odsouzena majitelem a jeho nesmyslnými požadavky.Rozhodně je lepší mít v bytě víc šlušných lidí,než jedno hovado.(neplést s jistým hlučným a mnohočetným etnikem)To je zas můj NEINTELIGENTNÍ názor.

A vševěd nejsem,to tvrdíte Vy.A vyjadřuji se k tomu co zde vidím,a jak vidím,nejsem jediný.A ať je názor jakýkoliv,já narozdíl od Vás ho respektuji.Zákon do toho narozdíl od Vás netahám,nejsem odborník,byl to jen čistě laický ,MŮJ postřeh k věci,toť vše...

PS: Bydlím v bytě 3+1 L  78 m2 a světe div se,žádná katastofa dle Vaší vize...


https://www.traditionrolex.com/7