https://www.traditionrolex.com/7

 V galerii zazní hudba plná pestrosti a rozličnosti… | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

V galerii zazní hudba plná pestrosti a rozličnosti…


V mělnické Galerii Ve věži se uskuteční další zajímavá akce. Nejprve vystoupí dvojice ve složení Tomáš Hudeček a Jakub Soldán hrající pod názvem HUSO. Tito dva muzikanti s harmonikou a klarinetem hrají a zpívají veselé písně o zvířátkách, dopravních nehodách a i o tom, jak se nakonec všichni dobře poměli. Součástí koncertu bývají i muzikologické experimenty jako interaktivní sázková píseň či vůbec nejkratší píseň světa.

Avšak to nebude zdaleka vše. Zároveň vystoupí i speciální hosté, skupina MILÁNOSZ  zpívající tradiční ukrajinské, běloruské a ruské písně. A to v podání Milana Mikšíčka, Dany Račkové, Anny Šrámkové, Silvie Gajdošíkové a Lukáše Koska. Tento folklór je pozoruhodný svojí pestrostí a rozličností. Nalezneme zde řadu stylů a žánrů, každá oblast si zachovala vlastní specifické variace – jsou zde jednohlasé a recitativní rituální projevy i složité polyfonní lyrické a duchovní skladby.

Takže tento pátek, 30. května, od 19,30 hodin se návštěvníci těchto prostor budou moci i přesvědčit, že folklór je stále živý a poslechnout si písně z oblasti kde tuto tradici předávají dalším pokolením.

                                                                                                                                          PhDr. Bedřich Marjanko



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7