https://www.traditionrolex.com/7

 Jakou scénu z filmu máte spojenu s mělnickem? | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Jakou scénu z filmu máte spojenu s mělnickem?

Z předrevolučních filmů u mě jednoznačně vede major Zemana, scéna emotivního dialogu Arnolda Hackla a Pavla Bláhy v Hacklově autě, na cestě podél Labe pod Štěpánským mostem.  

Kultura předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

6 Miluji serii o básnících


Miluji serii o básnících už jen proto,že první díl je stejně stár jako já a ukazuje Mělník mého dětství a pak i dospívání.Další film se vybavuje Svatební cesta do Jiljí,Létající Čestmír,z nedávných počinů třeba seriál Bazén,který využíval mnoho lokalit mělnicka.Dva muží hlásí příchod,Osada havranů,Cirkus Humberto... napadlo by mě jich ještě spousta.Myslím,že se zde točil i Hanibal

5 Také dám svoji trošku do mlýna.


Ano, Mělník je město filmu i reklamy a asi nejčastěji, se mi vybaví Básníci, protože se tu točili nejčastěji. Zvlášť na náměstí a ve Svatováclavské ulici.

Když jsem ale již na zámeckém nádvoří, tak se mi vybaví film Stalingad http://www.csfd.cz/film/26591-stalingrad/ z roku 1993 s Karlem Heřmánkem. Německá jednotka v Itálii je odvolána z toho lenošení a rekreace na pláži, a než nastoupí do vlaku, který jede na nejvýchodnější frontu, tak mají všichni nástup na nádvoří mělnického zámku.

Když jsem u starého mostu a podívám se dolů na občas povodněmi slušně obnažené koleje, tak je to film Mys dobré naděje z roku 1975 http://www.csfd.cz/film/28896-mys-dobre-nadeje/ a scéna z úvodu filmu, kdy přepadne zdejší německou posádku sovětský tank.

A samozřejmě i na ten nejstarší film asi z roku 1938.

5.1 Re


Dobrý den všem, 

díky za velmi zajímavé příspěvky. 

Doslova mě šokovala zpráva o formu Stalingrad (1993), který jsem viděl 2-3x, scénu z nádvoří zámku si pamatuji (úprk z pláže, pochvalu vyššího důstojníka za boje u El Alamein, Leutlant von Witzland, předávání vyznamenání), no vida, a on je to opravdu Mělník! Díky moc!

Ještě bych přidal epizodní scénu z Nemocnice na kraji města (cesta autem kolem rybníku Harasov, nevím už v kterém dílu).  

5.1.1 Ještě k tomu filmu Stalingrad.


Teď jsem koukal na tu adresu www.filmovamista.cz , ale prakticky se tam melou hlavně Básníci, trošku Pozdní láska ( to je ten první film zde) a něco málo k tomu asi na deseti stránkách.

Když ten film zadám na wikipedii, tak tam píší, že pro českého diváka jsou nejzajímavější scény z letiště Hradčany ( mezi Doksy a Mimoní), okrajové části Mostu a Poldi v Kladně.

Jsem však velmi přesvědčený podle různých drobností, že to musí být zde, protože se tam především objeví vlevo od vstupní brány takzvaná hlásná věž, která je pozůstatkem ještě gotického hradu a patří na nádvoří k tomu nejcennějšímu, jak praví naši historici. Zdivo na ní má naprosto stejnou barvu, jako má ta naše. Myslím, že jsme si to vlastně téměř vzájemně potvrdili Eye-winkSmiling.

4 Filmy


Zdravím.

Též film :  Dva muži hlásí příchod  S Jaromírem Hanzlíkem , kde bylo celé náměstí s bývalou spořitelnou .

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

3 Létající Čestmír


Kromě Básníků asi Létající Čestmír... a pak reklama na Jihlavanku a na Fernet Eye-wink

2 Filmů z Mělnicka je dost...


... a kromě již zmíněných "básníků" (kde bych z toho nepřeberného počtu scén všech pěti dílů ani snad nevěděl, kterou vybrat) mi utkvěla v hlavě hned úvodní scéna z Bídníků z roku 1998 (v hlavní roli Liam Neeson). V první scéně záběr na jedoucí kočár podél plavebního kanálu a pohled na mělnický zámek. To zahřeje u srdíčka u filmu z produkce USA, Velké Británie a Německa... Smiling

1 :-)


Za mě jak Štěpán Šafránek běžel velikou oklikou přes náměstí, bránou, po nábřeží.....až doběhl ke kulturáku za Borůvkou Smiling.


https://www.traditionrolex.com/7