https://www.traditionrolex.com/7

 Vloupání do tří rodinných domů | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vloupání do tří rodinných domů


Sedmadvacetiletý muž z Lounska se v době od šestého února do devatenáctého června letošního roku vloupal do tří rodinných domů na Mělníku. V prvním případě měl s sebou ještě dvacetiletého komplice z Mělnicka. Do nemovitosti vnikli po vypáčení vstupních dveří. Dům prohledali a ze sekretáře si následně odnesli 160 000,-Kč, 400,- Euro, šperky a hodinky.

Ve druhém případě vnikl podezřelý na pozemek rodinného domu a zde poškodil skleněnou výplň okna. Z nemovitosti si odnesl mosazné kohouty na vodu, přívodní potrubí k umyvadlu, výlevce a ohřívači. Přitom poškodil lázeňský kotel, ohřívač a obklady.

Do posledního domu vnikl takřka stejně. Uvnitř vše prohledal, rozházel věci v kuchyni, a když nic jiného nenašel, snědl alespoň jahody z volně položené misky, sebral dva papírové vějíře a přesunul se do nedaleké garáže, odkud odnesl prodlužovací kabel o délce patnáct metrů.

Dvojice tak celkem v prvním případě způsobila na poškozených a odcizených věcech škodu ve výši skoro 240 000,-Kč. Starší z kumpánů nakonec napáchal celkovou škodu převyšující 250 000,-Kč.

Devětadvacátého července letošního roku si oba převzali z rukou policejního vyšetřovatele záznam o sdělení podezření. Mladší pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody a jeho komplic navíc pro trestný čin poškození cizí věci, za které lze v tomto případě uložit souhrnný trest odnětí svobody až na pět let.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7