https://www.traditionrolex.com/7

 Wrestling poprvé na Mělníku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Wrestling poprvé na Mělníku

Bezručova ulice, 23. 8. 2014, 17:00 – přijíždím na místo konání první wrestlingové show na Mělníku, kterou připravil VcV Wrestling Jakuba Peška ve spolupráci s majitelem pozemku Pavlem Ketnerem. Náš zvukař Ruda už připravil ozvučení a pomalu přicházejí ostatní členové kapely Hořínský Beat. Lidí je tu požehnaně. U ringu sedí skupinka, v níž poznávám tváře z VcV videí. Jsou to zápasníci, kteří se spolu s námi –  Hořínským Beatem – a Baťou mají postarat o zábavu 150 návštěvníků.

První zápas je eliminační. V ringu bojují všichni přítomní zápasníci a z některých chvatů, hmatů a pádů nejednomu z diváků zatrne. Během zápasu však nechybí několik velmi vtipných prvků. Po zaslouženém potlesku, který patřil zápasníkům, nastupuje sám Baťa osobně a je co poslouchat!

Následuje druhý zápas – Král slova Kuba vs. Primy. „Vítězem je ten, kdo prohodí soupeře hořícím stolem,“ oznamuje Kuba. Zápas začíná, ale já se musím spolu se zbytkem kapely připravit na koncert, který bude po zápase následovat. Během přípravy sleduji jedním okem probíhající show, doprovázenou častým potleskem a nadšenými komentáři diváků. Jeden ze zápasníků skutečně prohazuje soupeře hořícím stolem … Kuba děkuje divákům a zve na další akce. Cestou ke mně přijímá gratulace.

Vidím, že skutečně krvácíš. K jakým zraněním dochází nejčastěji?

Ano, utrpěl jsem tržné zranění na čele od úderu karabinou od pásku. Bohužel tohle se někdy stává a není to moje první tržná rána, už jednou jsem byl na šití hlavy v nemocnici. Nejčastější zranění jsou sraženiny a natažené svaly, ale to k tomu patří.

Co tě přivedlo k myšlence založit VcV?

Byl to dětský sen, který jsme měli před třinácti lety s mým bratrancem Rudou. Já, Ruda a náš kamarád Primy jsme chtěli jednou někde vystoupit před lidmi. Já chtěl show moderovat a kluci chtěli zápasit. Před dvěma lety nám dal náš dobrý kamarád šanci udělat show u něj na akci Rock Kodiaka ve Sluhách a od té doby jsme se dostali k 36. České wrestlingové show. Splnili jsme si sen, který žijeme. Wrestling je náš život.

Proč tě baví wrestling?

Wrestling není jen mlácení, ale je to jeden velký příběh, kde se setkáte se vším možným jako v životě. Je to vynikající show a já se rád bavím. Wrestling je velká zábava a rád vidím, když se lidi baví. Chci vidět vzrušení, smích i pláč. Chci předat lidem to, co umím a čím žiju. Wrestling je život, který si člověk může napsat, tak jak chce. A o tom to je …

Mohl bys krátce představit své zápasníky?

Otec H, VcV šampion, bohužel na show na Mělníku nebyl, ale je to jeden z mých nejlepších kamarádů.
SkullEvil, VcV Hardcore šampion, také se nezúčastnil, ale je to jeden z lidí, kteří mě umějí pobavit a to hlavně když mluví na kameru.
Ezény, člověk budoucnosti lidské společnosti, ten kluk má talent a já jsem jeho největší fanoušek.
Primy, jeden z nejlepších talentů a jsem rád, že ho tady mám.
Bláhys, má se co učit, je mladý, ale věřím, že jednou bude dobrý zápasník.
Démon Jirka, toho jste také neviděli na Mělníku, ale hodně kvalitní zápasník.
Kraťas, člověk, kterého jsem v příběhu vyhodil, ale je to bojovník.
Nováčci, oni budou vědět koho myslím, sakra, co k ním mám říct? Jsou to moji hoši, mám je rád a nedám na ně dopustit, však někdo to tady musí tahat po nás nebo snad ne?
Jako posledního jsem si nechal R.J. Koldu, můj bratranec, člověk, se kterým jsem nejraději v ringu a nedokážu si bez něj VcV představit. Mimo jiné můj největší rival a nejlepší kamarád! Nejlepší český zápasník v našem sdružení.

Jak dlouho trvá připravit jeden zápas?

Obvykle to trvá dva dny a to včetně tréninků na show.

Dokážou se zápasníci ubránit při skutečných potyčkách?

Myslím, že ano, ale všichni se raději vyhýbáme skutečným potyčkám. Jak se říká: ,, Vyhraje ten, kdo uteče. “

Máš v úmyslu rozšířit své „království“, nebo setrváš u současného počtu zápasníků?

Když se tak zamyslím, tak asi ano. Budeme rozšiřovat. Letos se to povedlo, tak půjdeme najít dlaší české zápasníky.

Při tomto zápase jsi soupeře prohodil hořícím stolem. Můžou se diváci těšit na nějaké další nevšední prvky?

Ano, Primy se pořádně proletěl a trošku se ohřál. Byl to super zápas a jsem rád, že jsem ho mohl mít, tady doma, právě proti němu. Určitě se diváci mohou těšit na další nevšední prvky, ale ty si nechám pro sebe.

Kde vás můžou fanoušci sledovat? (Fb, youtube kanál, webovky …?)

Mohou nás sledovat na facebooku, který zní vcvoriginalwrestling i na YT to je VcVwrestling a samozřejmě na našich webových stránkách www.originalwrestling.cz a také nás mohou vidět živě 13.9.2014 od 16:00 v sokolovně ve Všetatech na první kryté akci.

Autor rozhovoru: Radek Š.



Sport

https://www.traditionrolex.com/7