https://www.traditionrolex.com/7

 Brit hraje každý koncert, jako by byl jeho poslední | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Brit hraje každý koncert, jako by byl jeho poslední

Britský kytarista a zpěvák, charismatický Alasdair Bouch, přijíždí do Mělníka, aby svým koncertem uvedl slavnostní zahájení projektu FILM MEKUC ve čtvrtek 11. 9. v 18 hodin v Masarykově kulturním domě. Po jeho bezmála hodinovém vystoupení bude následovat projekce dokumentu Olga o první dámě Olze Havlové. Vstup zdarma.

Bouch píše své energické a textově silné písně o životě, chtíči, lásce, touze i ztrátách a recenzent listu The Guardian označil jeho koncerty za „úžasné“. Hrál sólově nebo se svou kapelou po celém světě, od Velké Británie po Nový Zéland. „Asi nejexotičtější byl koncert v Laosu, v nádherném dřevem vykládaném obchodě v Luang Prabang, nazvaném přiléhavě L'Etranger, tedy Cizinec. Byl opravdu krásný, a jako honorář jsem dostal nocleh vzadu ve staré plechové chatrči,“ říká s úsměvem hudebník, který se v současné době zaměřuje na střední Evropu a jehož vystoupení jsou pro diváky velkým zážitkem kvůli vzájemně silnému a živému propojení.

Co je tak typické pro vaše koncerty a na co se lidé v Mělníku mohou těšit?

Zahraji všechny své úspěšné písně, ale i nějaké nové kusy a staré vtípky. Ale každá šou je jiná, protože každé publikum má svou vlastní kolektivní osobnost a já si od něj beru energii. Nicméně jedna věc zůstává stejná – každý koncert hraji, jako by byl můj poslední, takže můžete čekat hodně vášně a žáru!

Co vkládáte do svých písní z toho, co vám přijde na životě zajímavé?

Mé texty jsou velmi osobní, mohou sloužit jako četba v intimním deníku. Čerpám ze svých vlastních zkušeností – ze vztahů nebo života na cestách. Emocionální pravda a upřímnost jsou pro mne velmi důležité, protože jsou přímým spojením se srdcem. Ale než si začnete myslet, že jen pláču před spaním a nad zlomeným srdcem, tak chci říci, že jsem optimista. Rád do svých písní vkládám trochu humoru. Život je totiž moc krátký na to, abychom brali všechno vážně.

Proč jste se po všem cestování usadil v Praze?

Karel Čapek nazval Českou Republiku „křižovatkou Evropy“ – z praktické perspektivy je dokonale umístěna pro vyjíždění do celé střední Evropy. Takže jsem se v nedávné době zaměřoval na hraní v Německu, Polsku, Rakousku a samozřejmě České republice. Při cestování po celém světě jsem si všiml, že jen na pár místech jsem se cítil jako doma. A od prvního dne, kdy jsem začal objevovat Prahu, jsem věděl, že tady bych si mohl vytvořit domov. Je tady zřídka vídaná krása a energie, a to nemluvím pouze o ženách!

Zdroj: rozhovor vyšel 10. 9. 2014 v týdeníku Mělnicko.

PřílohaVelikost
Alasdair Bouch 01a.jpg190.17 KB
Alasdair Bouch 02a.jpg164.27 KB


Kultura

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Ukázky tvorby Alasdaira Bouche


Alasdair Bouch je anglický singer-songwriter. Během své 20leté kariéry frontmana si ...vytvořil pověst jako zpěvák s nezaměnitelným hlasem. Jeho styl je těžko definovatelný; mísí se v něm alt-folk, melodický rock a hard blues. Jelikož je Alasdair světoběžníkem s kytarou v ruce, objevují se v jeho textech zkušenosti, které při svých dlouhých cestách prožil. Za poslední čtyři roky odehrál Alasdair kolem 150 koncertů a festivalů ročně. Pravidelně navštěvuje Německo, Rakousko, Polsko, Francii, Belgii, Velkou Británii, Švýcarsko a také Českou republiku. Aktuálně připravuje své čtvrté autorské album. (oficiální text Alasdaira Bouche)

Jeho hudbu si můžete poslechnout zde: http://www.reverbnation.com/alasdairbouch

Videa z jeho vystoupení zde:
https://www.youtube.com/watch?v=xp_gAyJxSMI
https://www.youtube.com/watch?v=tgRpQPkS7Rc
https://www.youtube.com/watch?v=BUvSIkN9oLk
https://www.youtube.com/watch?v=HL9-KJb5Pz8

 

 


https://www.traditionrolex.com/7