https://www.traditionrolex.com/7

 Mělník poprvé debatoval před komunálními volbami | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělník poprvé debatoval před komunálními volbami

Mladí politici vyjádřili své názory na kulturu i mateřské školy

19. září 2014, MĚLNÍK – Skupina nezávislých mělnických občanů ve spolupráci s Mělnickým kulturním centrem (MEKUC), internetovým portálem melnicek.cz a internetovou televizí melnicek.tv uspořádala dne 17. 9. v Masarykově kulturním domě první předvolební debatu mladých politiků kandidujících do zastupitelstva města Mělníka. Celkem se debaty zúčastnilo osm kandidátů ve věku od 28 do 36 let. Debatu moderoval Michal Půr, šéfredaktor týdeníku Euro.

Na úvod večera moderátor upozornil na to, že v mělnickém okresu kandiduje do komunálních voleb ve srovnání s rokem 2010 mnohem menší počet mladých lidí a přibývá kandidátů v seniorském věku. Kandidátní listiny tak „stárnou“. Mladí politici však mají jasné názory a nebojí se je veřejně prezentovat, jak se ukázalo v průběhu večera. 

Celkem byla debata rozdělena na dvě části. V první z nich všichni diskutující odpovídali na stejnou otázku v minutovém časovém limitu. Účastníci úvodem představili sebe a stranu či hnutí, za které kandidují. Následovaly otázky zaměřené na spokojenost s kulturním životem ve městě a možnosti jeho zlepšení nebo rozšíření počtu míst v mateřských školách a zřízení nové mateřské školy. Právě i toto téma zajímalo publikum v druhé části večera, kdy přítomní diváci pokládali otázky zaměřené na plány kandidujících subjektů v otázce parkování či možnosti zřízení lesní školky po vzoru nedávno otevřené školky u Neratovic.

Druhá veřejná předvolební debata, tentokrát debata lídrů stran a hnutí kandidujících do zastupitelstva města Mělník o volebním programu a plánech jednotlivých stran a hnutí (nejen) pro následující volební období se bude konat v úterý 23. 9. od 18:00 hodin opět v Masarykově kulturním domě.

Návrhy otázek do debaty od široké veřejnosti je možné zaslat na adresu melnikdebatuje@gmail.com, umístit na otevřenou facebookovou stránku „Mělník debatuje“ nebo pod hashtagem #melnikdebatuje na Twitter.

 

Skupina nezávislých mělnických občanů pořádá veřejné politické debaty
23.9. od 18:00 hod debata lídrů stran
www.facebook.com/melnikdebatuje
melnikdebatuje@gmail.com
#melnikdebatuje

PřílohaVelikost
DSC_0319.jpg125.55 KB
DSC_0233.jpg128.43 KB


Město

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Mgr, Schweigstill byl absolutně nejlepší,


nikdo mu nesahal ani po kotníky. Ostatní lídři působili nevýrazně a mdle. Pan starosta vypadal unaveně a nepřipraveně, o ostatních hanba mluvit.

5.2 kecat mu šlo vždy


Kecat mu vždy šlo, jenže to je vše. V životě nic nedokázal, nic za nim zde nezůstane. To je asi tak vše, někdo míň mluví a méně slibuje, ale umí to dodržet. Takže lidičky křížkujte a pečlivě vybírejte.

5.1 Už je to hotový


Mám doma volební lísty a už jsem je vyplnil.Nechtěl jsem TOPCE dát nic ,ale nakonec TOPKA má dva křížky - bez lídra, a dostali je lidi co znám a důvěřuji  jim. Jinak je to napříč,  Mikeš mezi nimi také není.  Takže už tam mám 21 jednotlivých křížků a takto to doporučuji všem.

5.1.2 Je to napříč


Svatopluk měl 3 syny, zavolal si je k sobě a ukázal jim tři proutky, které

držel společně v ruce. Chtěl je zlomit a šlo to těžko. Když vzal každý proutek

do ruky jednotlivě, zlomil je snadno. A jaký komentář jim k tomu řekl, už asi víte.

Myslíte to dobře, ale ti jednotlivci to bez svých týmů budou mít hodně těžké.

Je to ale samozřejmě Vaše volba, kterou je třeba respektovat

AlenaHe

5.1.2.1 jedna strana


vláda jedné strany už tu byla. Mně se zdá, že se nějak bojíte o svého lídra........vždyť v ZM budete jistě mít několik členů....tedy Váš "tým" v ZM určitě bude. Otázka je jen v jakém složení. Proč tedy Vy i pan Tichota tak orodujete, aby lidé volili jen celou Vaši stranu???

5.1.2.1.1 My přece neorodujeme, jen


My přece neorodujeme, jen se občas snažíme vysvětlit, jak to funguje v komunálních volbách. Ale už máte jistě doma volební list, tak si to v návodu můžete krásně prostudovat. A nemějte strach o svého lídra se nebojíme. Víme, proč jsme si ho do čela kandidátky vybrali. Nakonec, pokud jste se občas podíval na záznamy ze zastupitelstev, tak jistě jeho pracovní nasazení a zapálení pro věc znáte také.
Prostě ... Mělník si zaslouží víc... a my chceme zkusit, že to jde.  
Alena Herinková, nezávislý kandidát, TOP09

5.1.2.1.1.2 hon na čarodějnice


Ahoj Álo,

někdy to tak může vypadat, že orodujete. Vím, že to není pravda. Tady si někdo předsevzal, že se bude navážet jen do vás. Asi cílená protikampaň. Předvolební čas vrcholí a tak je vše dovoleno. Mohu mít spousty výhrad k vaší kampani - třeba Karel je fajn, ale tady volíme Alenu, Ondru popř. Milana. Mohu mít spousty výhrad k Milanovi, ale pokud porovnám lídry jednotlivých kandidátek, tak Milan je pořád mezi prvními třemi. 

Nemohu a nechci hájit váš program ani vašeho lídra, ale příjde mi to jednostranné bušení do vás, jako kandidátky. Vy by jste neměli žít ze jména Karel a ani by jste neměli být trestáni za Kalouska. Komunální politika je skutečně o lidech ne o heslech. Hesla se dostanou do života / bohužel většinou ne / až v průběhu volebního období a to moc záleží na síle koalice a bohužel i na síle jednotlivých zastupitelů. I na místní úrovni je to bohužel o umění vyjednávat a pracovat s kompromisy. Bohužel je to jinak, než v podnikatelské sféře. A tak je mi to tak trochu proti mysli.

Po prostudování hlasovacích lístlů jsem dospěk závěru /omlouvám se všem nominovaným /, že není moc na výběr. Vypůjčím si heslo - VOLTE LIDI KTERÉ ZNÁTE - to je těžké. ty co znám - většinou nechci a ty co neznám, tak nemohu. Sám jsem se přesvědčil, jak normálně milí lidé se mění v zastupitelstvu v nástroje svých lídrů.

Malý dovětek závěrem. Jsem na čísle 11. Víc asi nedám. Je to málo, ale fakt nemohu.

Další dovětek. Proč tak tradiční a pravicová strana, jako je ODS má velmi pracovitého a zkušeného člověka až na posledním místě? Ne to není z mé strany ironie. Myslím si, že je to člověk, který tomuto městu hodně dal a ještě může dát. Rozhodně víc, než ti na prvních místech. I když se mnou nebude spousta lidí souhlasit - takto já si představuji mělnického patriota. 

Dovětek třetí a předposlední - nemyslete si, že člověk známý např. lékař nebo učitel bude tím nejlepším zatupitelem. 

A konečně dovětek poslední. Dle mého názoru nemůže dělat starostu člověk který neprošel zastupitelstvem popř. nepracoval na úřadě. Zkuste si to promítnou do firmy. Najednou se z toho stává totální nesmysl. Myslete na to až budete volit.

Přeji krásnou neděli a omlouvám se za rozsáhlost svého příspěvku.

Patočka

5.1.2.1.1.2.2 Rady a poučení od lidí, kteří v životě


něco dokázali, za kterými je vidět kus práce jsou jistě dobré a prospěšné. Nemám však dobrý pocit z toho, když mi radí a snaží se mne poučovat člověk, který byl ze zastupitelstva odejit, pro svou minulost. Člověk, který jako nadporučík STB ( volně přístupná informace na internetu ) vykonával dobře svou práci pro tehdejší společnost a dnes nám naznačuje koho by pro nás bylo dobré v demokratických volbách volit a koho ne. Nesleduji co, nebo kdo koho živí, ani jak dalece je kdo ve své práci úspěšný. Nezávidím úspěšným a nekritizuji neschopné, ale každý by měl sám vědět kde je jeho místo.

Růženka, stále ještě spící

5.1.2.1.1.2.2.2 Hezké


Velmi hezky napsáno, slušně a výstižně. Zcela s Vámi souhlasím, avšak v sebereflexi pana Patočky již mnoho let nedoufám. Po Burešově vzestupu zase tito lidé nabyli dojmu, že přichází jejich chvíle.

5.1.2.1.1.2.2.1 Růženko


Růženko,

nevím, co jsem Vám provedl a je mi to docela jedno. Jen mě překvapuje Vaše zaujatost proti mé osobě. Již někdy v minulosti jste se do mě navážela, pokud si dobře vzpomínám. Ani nevím proč. Možná jsem kritizoval někoho z vašich oblíbenců nebo možná jen tak. Pokud jste si dobře všimla ani já, ale ani Vy tady nikoho nezajímáme.

Co kdybychom zašli na kafe a neotěžovali tady ostatní. Toto je forum pro vyjádření názorů a osobní napadání sem nepatří. Pokud se ozvete, tak Vás na to kafe pozvu a zcela otevřeně Vám odpovím na všechny otázky, které Vás budou zajímat.

Patočka

5.1.2.1.1.2.1 koukám


že Vy máte přehled.....ale pokud by jste se obtěžoval si pročíst zdejší fórum, nepsal by jste takové nesmysly....

5.1.2.1.1.1 a budete to


a budete to umět případně i bez svého lídra....mě osobně třeba naprosto zklamal svým vystoupením společně s paní Vaší kandidátkou Ing. ohledně zdražení ceny vody.......a tím se pro mě stal a spolu s ním celá Vaše strana absolutně nevolitelným!!!!!

5.1.2.1.1.1.1 a budete to


Ctím Váš názor, co se kauzy cena vody týče, i když já mám jiný. Chcete mi však říct, že i kdyby bylo v této jedné kauze něco špatně, tak tím veškerá naše čtyřletá práce - jako by nebyla ?
A co se lídra týče, šlo by to i bez něj, samozřejmě. Vždy jsou možná provizoria, ale proč? Myslím si, že ho znám víc a déle než Vy a jsem přesvědčená, že právě on tam patří. Ale jestli píšete, že jsme pro Vás nevolitelní, tak tady asi oba ztrácíme čas. Jdu si tedy přečíst materiály na pondělní zastupitelstvo, abychom se na něj se svými kolegy a s naším lídrem, mohli zodpovědně připravit. Je tam toho zase docela dost a zabere to několik hodin.  Přeji Vám krásný večer. AlenaHe

5.1.2.1.1.1.1.1 rozumný názor


Mluvíte velmi rozumně a proto bych Vás chtěl poprosit, aby jste už neopakovali stejnou chybu s trapným vystoupením jedné paní Ing. ohledně zdražení vody. Toho, kdo zprivatizoval naše národní bohatství bych klidně nechal zavřít na doživotí. Ale asi se oba shodneme, že to nebyl pan Mikeš........ a hlavně pan Mikeš, ani nikdo jiný a ani Váš nadčlověk Mgr.Schweigstill s cenou  vody pro Mělničany neudělá vůbec nic. O to je to celé trapnější........

5.1.2.1.1.1.1.1.1 jste trapák pane Krbec


1/ O ceně vody rozhodují akcionáři Vodáren Kladno-Mělník a.s.

2/ Město Mělník je významným akcionářem výše zmíněné akciovky.

3/ Likvidace nevýhodného provozovatelského modelu je otázkou vůle akcionářů.

 

Chováte se jako trapný Mikešův paladin.  

5.1.2.1.1.1.1.1.1.1 nápodobně


je město Mělník většinovým akcionářem? Není, takže s cenou neudělá vůbec nic.

5.1.2.1.1.1.1.1.1.1.1 A co dělá už tři roky zástupce města???


Od začátku roku 2011 je tam jako zástupce města pan Volf (Mělničané, neboli loutky pana Sejčka). Každý měsíc dostává Volf za sezení ve správní radě VkM minimálně 10.000 a co za tu dobu pro cenu vody udělal? At si každý odpoví sám, pan Volf místo odpovědi nabízí svůj úsměv z plakátu... 

5.1.2.1.1.1.1.1.1.1.1.1 p. Volf


Pan Volf má můj hluboký obdiv. Je prezentován jako radní města zodpovědný za sociální oblast a navíc již 3 roky kontroluje hospodaření VKM v dozorčí radě. Klobouk dolu před rozsahem je odborností.

5.1.1 Volby


No vidíte, a já mám na volebním lístku pouze jeden křížek, a tak to chce udělat i celá moje familie, známí i spolupracovníci. Nechceme, aby to na Mělníku pokračovalo jako dosud!!! Mé doporučení.

4 Lídři


Náš lídr mě hodně zklamal, myslel jsem, že je jiný. Jsem na jeho kandidátce a zvažuji že odstoupím. Fakt mě moc naštval. Pronesl tam něco, s čím zásadne nesouhlasím, dneska jsem za to dostal několikrát ve městě vynadáno, považoval jsem to za čest být na jeho kandidátce, teď opravdu nevím, co mám dělat.

4.3 zvolen


Mam teď těžkou hlavu.

4.3.2 možnost


Doporučuji v tajné volbě nehlasovat pro koalici. Nikdo se to nedozví a vy si zachováte čest. Tedy pokud nesouhlasíte s uzavřenou koalicí. Jinou možnost kromě odstoupení nemáte. Jinak by jste musel otevřeně hlasovat  v dalším průběhu volebního období , jak chcete a i tak vystupovat. Nikdo vás nemůže k ničemu nutit, mandát je váš a vykonávat by jste jej měl dle nejlepšího vědomí a v zájmu města. Jinak vám držím také palce a hodně odvahy, ať je vidět, že mé město není jen sdružení jednoho muže.

4.3.1 Tak teď tedy nevím.


Tady byl komentář, kde píšete, že Vás zvolili mezi těmi 9-ti, tak co teď a najednou se změnil na ,, Mám teď těžkou hlavu." Vy tomu dáváte.

No, co teď? Politice moc nerozumím, ale buďte tam sakra sám za sebe a své názory. Myslím, že lidi v regionální politice nechtějí straníky, ale lidi s vlastní hlavou a dobrými nápady.

4.3.1.1 To se dá podepsat


To se dá podepsat. 

Být zastupitelem je práce. Číst návrhy a když nevím, tak se jdu zeptat. Lidi na jednotlivých odborech města jsou velmi vstřícní. Ale vždy si může zastupitel udělat svůj názor, za který může bojovat.

Sokratovi děkuji a wmajkovi držím palce

Patočka

4.2 politika


Naprosto lituji, že mě ukecali. Ano je to Mikeš, můžete mi jako právník poradit jak se z takové kandidátky dá odstoupit.

4.2.2 Přesně


...., jak říká níže v první větě Kelsou. Jinak myslím, že se bude především kroužkovat podle toho, jak koho známe a co si o něm myslíme. Tohle nejsou volby do poslanecké sněmovny a jméno je výš, než strana.

4.2.2.1 Křížkuje se, nekroužkuje


Jen pozor na to, že se u komunálních voleb nekoužkuje jako u voleb do poslanecké sněmovny, ale křížkuje se. Ono by se to  zdálo jako prkotina, ale zakroužkovaný hlas by byl neplatný.

4.2.2.1.1 Díky za upozornění.


To je dobrá připomínka. Matně si vzpomínám, že zatímco parlamentky jsou sadou lístků, tak tohle je myslím taková plachta na křížkování. V každém případě je to tam napsané.

Sice je situace taková, že běžný občan zná několik jmen díky tomuto serveru a dalším médiím, ale i když někdo tvrdí, že je těžké vybírat, tak myslím, že je docela slušná zábava zadat jednotlivce, které známe, kterým chceme zkusit dát důvěru, jakož i lidem, které vůbec neznáme a vidět, co z toho všeho nakonec bude :-). Přikláním se tedy ke sportce napříč celým spektrem.

4.2.1 Odstoupení z kandidátky Mé Město?


Pokud jste vážně na kandidátce strany Mé Město zveřejněte své jméno. Pro mne je záhadou , kdo ze semknutých šiků mikešových paladinů by chtěl náhle odstoupit. Nebo už se  loď opravdu potápí a ani ostřílený mořský vlk Mikeš nic nezmůže?

4.2.1.2 kdo to je?


při pohledu na kandidátku Mikešova trucprojektu se neubráním rozdělení kandidátů na:

1) ti co to dostali příkazem

2) ti co potřebují aby se Mikeš udržel v sedle a oni nepřišli o městské zakázky

3) ti co očekávají větší podporu města (peníze na sport........)

 

Tipuju, že ten co chce opustit velkého bratra je ze trojky.

4.2.1.1 není to jednoduché


Neměl jsem to zde napsat, ale byl jsem tak vytočený, že jsem vůbec nepřemýšlel. Nějak to vydržím 11.10. je za chvíli, ale až za mnou zase někdo někdy příjde, tak ho vyženu. Končím politika je svinstvo.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

4.1 To je pěkná reflexe


A taky bohužel častý popis stavu, kdy skupiny jsou spojovány zájmy, nikoli tématy.

Na druhou stranu informace, že jednoho ze 180 kandidátů naštval jeho leader, bez dalších informací, nikomu ve volbě moc nepomůže.

Nick je pěkný, ale ....

 

3 Pro samou politiku....


Pro samou politiku jsme se ani nestihli pohádat nad letošním programem vinobraní! Sad

2 debata politici 23.9 lídři


Zdravím,

Tak jsem zašel podívat na debatu lídrů v kulturáku. No jako občan jsem byl naprosto zděšen úrovní některých lídrů a naprosto opačně jsem byl překvapen, tam kde jsem to nečekal. No zítra by mělo být video k dispozici na webu, takže doporučuji. I když budu kroužkovat, tak jsem se konečně odhodlal ke hlasování na isoutoku, kde je anketa a dal jsem hlas někomu, komu by mě to dát ještě dnes ráno ani ve snu nenapadlo. Doporučuji shlédnout a dejte hlas na isoutoku  ať je sranda a ať se politici trošku třesou o svá křesla. Jinak se tam jeden politik dost !!!!fakt dost ztrapnil, bylo to na konci debaty, pěkně tam jeden lídr, toho druhého dostal a usvědčil ho, že něco co káže není pravda, no sám si naběhl na smeč dobře mu tak, kabátník.. Zdravím mějte se

2.2 Kabátník


Myslíte toho všetaťáka ?????A co se od něj dalo čekat jiného. Doufám, že lidi budou mít rozum a ukončí jeho kariéru. Spojil se s ODS a prodloužil život mělnickým lobistům. Lidé mají paměť, udělá vše ,aby se udržel. Ale myslím, že to letos vyjde a na radnici zavane nový vítr.Kroužkujte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.2.2 volit s citem


kdo chce aby to fungovalo jak to je, tak je jedno co do urny hodí. Kdo chce, ale ten náš zahnívající rybníček vyčistit neměl by volit: 1) ODS   2) Mé město   3) Radnice  4) Mělničané.

Tyto subjekty a hlavně jejich zástupci nám zajistili stávající marast a pokud chceme vyčistit chlívek tak jedině bez nich.

2.2.2.1 ANO!


Jediná spása pro Mělník je ANO!

2.2.2.1.1 Ne!


Tohle nemůžete myslet vážně? Otevřete konečně oči o prohlédněte.Vy si myslíte, že Babišovi jde o blaho lidu? Cizák zůstane cizákem a jde mu jen a pouze o osobní prospěch.Ukažte mi, kolik předvolebních slibů on a jeho strana splnili.Neříkám, že ostatní toho udělali více, ale právě tato strana je založena jen a pouze pro potřeby jednoho člověka.

2.2.1 povolební matematika


po předvolební debatě lídrů musíme počítat s tím, že Mikešovi ze zadku koukaj Volfovi nohy.

2.1 Debata


V debatě bylo trochu vidět, kdo už na "městě" léta sedí a kdo je nováčkem. Ale jinak se mluvilo celkem k věci, témata jsou u všech stejná a odpovědi +- také. Ale přeci jen je třeba vyzdvihnout jednu (vlastně dvě) stranu a udělit Zlatého bludišťáka paní za KDU+SZ. Ta je sice milá, hodná a usměvavá, ale o městě a řešení jeho problémů neví nic.

Obrázek uživatele malý princ

1 Odkaz



https://www.traditionrolex.com/7