https://www.traditionrolex.com/7

 Větší transparentnost podle pana Mikeše, aneb proč to vlastně nejde… | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Větší transparentnost podle pana Mikeše, aneb proč to vlastně nejde…

Na předvolební debatě lídrů v úterý 23.9. se moderátor pan Půr dotazoval jednotlivých zástupců na několik zásadních otázek. Jedna z nich se týkala také možné větší transparentnosti hospodaření města. Myslím, že vyjádření současného pana starosty, které je možné si poslechnout v čase od 39:00 do 41:30 (http://www.melnicek.tv/index.php?pagedetail=128), si zasluhuje komentář, neboť pan Mikeš ve svém stanovisku zvolil taktiku výmluvy a strašení zároveň.

Nejprve konstatoval, že město otevřelo všechna výběrová řízení jako veřejná (to byl určitě dobrý krok a zlepšení proti minulosti) a že na centrální adrese jsou uveřejňovány smlouvy nad 1.000.000 Kč. Pak ale začal všechny přítomné (a také všechny, kteří si tuto debatu pustí ze záznamu) strašit, že pokud by bylo postupováno podle plánu ČSSD (uveřejňování všech smluv týkajících se hospodaření města a jeho příspěvkových organizací), tak by ročně docházelo k uveřejňování 10.000 jednotlivých aktů, které probíhají na městě Mělníku a to by znamenalo minimálně o 1-2 pracovníky navíc, kteří by nic jiného nedělali, než by zveřejňovali.

Jaká jsou ale fakta? Město Mělník každý rok uzavře cca 400 smluv (oficiální údaj od tiskové mluvčí města paní Vavřinové) a pokud k tomu připočítáme ještě příspěvkové organizace, tak jsme i s rezervou došli k maximálnímu číslu cca 2.500 aktů, které je třeba zveřejňovat každý rok. Na každý pracovní den tak připadá cca 10 smluv či objednávek, které by v elektronické podobě (nikam se nic nebude skenovat!) musel proškolený zaměstnanec uložit na centrální adresu. Pokud na tuto doplňkovou pracovní náplň chce pan starosta nově přijímat 1-2 zaměstnance, tak je něco v nepořádku s efektivitou práce na MÚ Mělník.

Pak ale ještě zazněla jedna skoro až neuvěřitelná výmluva: „Každý občan města Mělníka může přijít a na každou smlouvu se může podívat a dokonce mu umožníme, aby ji i ofotografoval“. Tedy, pokud pan starosta ještě nezaregistroval, že existuje naprosto vynikající pomocník v podobě internetu, díky kterému může město svému občanu rychle a bez komplikací zprostředkovat maximum možných informací, tak je to opravdu smutné. Pan Mikeš spíše vidí občana v pozici uctivého prosebníka, který se má dostavit na úřad, požádat o nahlédnutí a to mu bude milostivě umožněno a dokonce může i fotografovat. Myslím, že takto by se město ke svým občanům skutečně chovat nemělo a místo umělých překážek, by spíše mělo samo od sebe projevovat maximální vstřícnost.

Uvidíme, jak se k této problematice postaví zastupitelé nově zvolení v těchto komunálních volbách, ale stačí se podívat východním směrem – na Slovensku se povinně uveřejňují všechny smlouvy již od roku 2011 a systém funguje naprosto bez problémů. Platí tedy ono okřídlené, že kdo chce, hledá způsoby a kdo nechce, ten pouze výmluvy… 

 

J. Dohnal

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 ČSSD


Proč jste to nedělali v tomto volebním období? Starosta byl přeci váš. Jen samé výmluvy. A zajímalo by mě, kdo dal povolení k instalalaci volebních plakátů na náměstí na fasádě. Je to přeci památková zóna, nebo se pletu?

3.1 Co je třeba udělat po volbách


Rozlišujte prosím mezi tím, co bylo a co nás čeká.

Nekritizoval jsem pana Mikeše za to, co dělal v letech 2010-2014, ale za to, jak vnímá otázku možné větší transparentnosti hospodaření města. V právě končícím volebním období se podařilo prosadit dvě pozitivní věci – město otevřelo všechna výběrová řízení jako veřejná a na centrální adrese jsou uveřejňovány smlouvy nad 1.000.000 Kč (to hodnotím jako krok správným směrem a porovnejte to s přístupem vedení města v letech 2002-2010).

Můj komentář se ale vztahoval ke stanovisku pana Mikeše na předvolební debatě a jeho přístupu v otázce možné větší transparentnosti hospodaření města. Nelíbí se mi jeho výmluva: „Každý občan města Mělníka může přijít a na každou smlouvu se může podívat a dokonce mu umožníme, aby ji i ofotografoval“ a nesouhlasím s jeho argumenty, že by se kvůli zveřejňování museli na úřad přijímat nově 1-2 zaměstnanci.

ČSSD se chce k občanovi města chovat s maximální vstřícností a uveřejňovat všechny smlouvy týkající se hospodaření města a jeho příspěvkových organizací. Víme, proč tento závazek máme ve svém programu a také víme, že jsme schopni jej realizovat bez nutnosti personálního posilování MÚ Mělník - je to naše priorita pro toto volební období. 

Dle mých informací má majitelka objektu na náměstí Míru souhlas památkářů na dočasnou instalaci předvolebních plakátů. 

3.1.2 příště


tak příště

3.1.1 ČSSD a výmluvy


Není důvod rozlišovat co bylo a co možná bude. Na debatě jsme slyšeli spoustu nesmyslů o hospodaření města, o sestavení rozpočtu, o eko šetření při nákupu papíru,... A vy jste tam už spoustu let, tak jaké výmluvy?

3.1.1.1 Splnění předvolebního závazku ČSSD


V našem volebním programu 10 + pro Mělník se zavazujeme, že budeme aktivně prosazovat maximálně transparentní hospodaření města a jeho příspěvkových organizací (zveřejňováním uzavřených smluv na internetu v elektronické podobě bez nutnosti navyšovat počet zaměstnanců MÚ Mělník). Je ale nám jasné, že s transparentností musíme začít především sami u sebe a proto jsme dnes na našem webu uveřejnili celkové náklady na předvolební kampaň a způsob jejího financování.   

http://cssdmelnik.cz/Blog%20Posts/splneni-predvolebniho-slibu.html

 

J.Dohnal

3.1.1.1.2 Kde jsou kandidáti? a finance?


Včera jsme byli s dětma ráno na trhu a dostali jsme předvolební letáky od TOP, ČSSD a Mikeše osobně. Kde jsou ale další kandidáti? Třeba to slavné mělnické ANO s celými 8 členy? Že by spoléhali na kouzlo kampaně "Prostě to slíbíme?"

A koukám, že krom soc dem se do zveřejnování kampane nikomu dalsimu moc nechce.

3.1.1.1.2.1 Kde je ANO? Ve velikých problémech


ANO, máme problém. Tak by se dala popsat jejich situace pár dní před volbami. Když si totiž začali připravovat strategii vyjednávání po volbách, tak zjistili, že jsou téměř rovnoměrně rozděleni na tři skupiny (Delišovce, Mikešovce a Schweigstillovce) a nejsou schopni se domluvit na jednotném postupu. Tak to totiž dopadá, když se do voleb hrne nováček s touhou po vítězství, ale bez jakéholiv pevného základu. ANO, bude s nimi legrace:-)

 

M. Hrubý

3.1.1.1.2.1.1 Politická strana hodně nározorově sjednocená


Martin Htubý - Vy jste napsal, že ANO je rozděleno na tři skupiny, ale slyšel jsem, že jsou tam i zástupci ODS, dva bývalí kandidáti ODSky z minulých voleb, Takže jsou asi rozděleni na čtyři skupiny. To se nám to rozkrývá v jednu velkou partu kamarádů :-) Koalice na radnici bude hodně zajímavá, tedy pokud už se nedohodli dávno před volbami. 

3.1.1.1.2.1.1.1 na deset skupin


vidím, že je na tom ANO vlastně dobře, když nemůžete najít nic zásadně negativního a pouštíte do světa bludy. Tyto volby čisté nejsou a ostatní už si zjistěte, jaké je financování kampaně a kdo od koho dostal peníze na volby. Samozřejmě na to nejsou svědci, natož důkazy, ale velikost kampaně napoví... Třeba je všechno jinak, ale vyhrát musí ti správní.

Už mám mínus? Nebojte, jmenovat nebudu... Lidé jsou vesměs inteligentní a umí přemýšlet.

3.1.1.1.2.1.1.1.1 ANO, máme 3 problémy


1. jsou rozdělení do 3-4 frakcí a to zatím jenom kandidují! Co budou dělat až se skutečně někam dostanou - to se rozdělí na ještě víc frakcí?

2. před 5 měsící se dali dohromady jako skupina úplně neznámých lidí a jediné, co je spojuje, je touha po moci pod značkou agenta Bureše - tedy pardon, pana Babiše. Jejich program pro Mělník tomu odpovídá - i komančové ho mají propracovaný o 100% lépe. Ani nemají založenou organizaci na Mělníku.

3. pan Deliš je vedený ve svazcích STB!    

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3 ... a tyhle žvásty tu


... a tyhle žvásty tu blije někdo,kdo tu je tejden i s cestou...

Divná náhoda že jste se tu objevil zrovna před volbami a hned víte kdo byl u STB , ne???

A pana Deliše znám,narozdíl od Vás je to člověk který něco dokázal,zastává vysoký post v jedné státní firmě a hlavně,má něco v hlavě !!!

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2 ANO, prostě to vyškrtáme


Tak hezky postupně:

ANO na Mělníku je obskurní slepenec lidí, které spojuje touha po moci, když se podíváte na kadidátku, tak je to vlastně mělnická ODS-B, protože pod "ptáčkem" už se styděli kandidovat. Takže to nemusíte zrovna házet specialistům na vysoušeče, můžete to hodit těmhle = výsledek bude stejný, ODS i ANO prodpoří asi Mikeše

Včera se pěkně odkopali, když prostě vyškrtli slušného člověka pana Ullmana (kupodivu o tom mlčí na webu)

O panu Delišovi a STB jsem se včera dočetl na Soutoku, když jsem se pak podíval na www.svazky.cz, tak tam na pana Deliše svazek je vedený - to jsem si nevymyslel, ale ověřil

Vysoký post ve státní firmě zastával i pan Tvrdík a co to o něm vypovídá?

Budu osobně volit 21 kandidátů, o kterých mám jistotu, že se nezapletli s STB a že za nimi nikdo nestojí - tato kritéria kandidáti ANO nesplňují

Prostě chci volit slušné lidi 

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.3 Hmm


vidím, že máte hluboké znalosti, jednou jsou tam nastrčeni starostou, pak je to béčko ODS, máte možnost křížkovat, tak to udělejte, jako já a nebudete mít blbej pocit, že jste volil někoho, koho nechcete. On totiž v každé straně je někdo, kdo už byl jinde a tam se nepohodl nebo prostě odešel. I to je život. 

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.2 Demagog STB


To je super, vy jste demagog. Záznam STB:

20426S STB PRAHA BLOKOVANA OSOBA NO III. KATEGORIE NEBEZPECNOSTI

Chápete, on byl nebezpečný pro ČSSR, proto má záznam!

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.2.2 "disident"


už jste viděl/a nepřátelskou osobu ze svazků Stb, od roku 1973 "nebezpečnou" pro ČSSR, aby za socíku později dostudovala vysokou školu, notebene v Sovětském svazu, pak dělala na atomové elektrárně a jezdila pracovně na blízký východ??? Já jsem ještě takového disidenta nepotkal Smiling

M.S.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.2.1 Omluva p. Delišovi, hodnocení ANO platí!


Omlouvám se p. Delišovi, kolega v práci který lépe rozumí historii, mi to teď také vysvětlil, má poznámka byla nevhodná.

Hodnocení ANO ale dál platí. Tihle lidé se seběhli pod prapor "prostě to zařídíme" pár měsíců před volbami a jediné co je zajímá je moc - jejich kvalitně propracovaný program o tom vypovídá jasně.

Navíc jsou do tohoto hnutí nasazeni lidé (to se p. Deliše asi netýká), kterí mají pouze jeden cíl - po volbách pomoci Mikešovi k setrvání na pozici starosty. Takto jsou domluveni již od začátku - je to podvod na voliče.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.2.1.2 ano vs. ne


Souhlas. Nebudu hodnotit lidi, ale ten program hnutí ANO Mělník by snad člověk stihnul sepsat na papír během konání velké potřeby Smiling Obecné fráze, bez konkrétnostní, bez nějakých analýz, důvodů, pouze takové to co chtějí slyšet lidi nebo alespoň hnutí si myslí, že to lidé chtějí slyšet... to by sepsal kdejaký středoškolák, co si občas přečte celostátní a regionální noviny. Fakt mi to přijde velmi amatérské, a bůh s námi, pokud do činnosti města bude takováto volební rychlokvaška moci mluvit, neřku-li to nějak řídit.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.2.1.2.1 Nevím


Proklamace řešení jednoduchých i jinde se najdou v zemi naší zaslíbené, kterou tak moc rozvíjeti chceme, není-liž pravdou? Prostě to udělají.

G.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.2.1.1 Omluva p. Delišovi, hodnocení ANO platí!


Dobrý den pane kopec2, nejenom že máte nevhodné poznámky za které se potom omlouváte, ale napadáte lidi a hodnotíte strany a volební program, který pochybuji jste někdy četl. Hlavně co mi nejvíc na Vás vadí je, že  jste jako plno anonymů registrovaný na Mělníčku teprve týden a tři dny a jenom se navážíte, kritizujete a k Vaší cti se i omlouváte.

Nejsem anonym jsem Karel Kasáček

 

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.1 Odstoupení z kandidátky


Je to divné! Jelikož se ANO po vyškrtnutí svého kandidáta připravila o určité procento hlasů při konečném sčítání volebních výsledků! Co v tom asi bude? Že by to bylo na doporučení od někoho?

Po sečtení všech hlasů pro strany se převodem na procenta určí počet ,,křesel,, pro každou stranu do zastupitelstva, která ve volbách uspěla.Tzn., čím méně hlasů např.pro ANO, tím více hlasů pro strany ostatní.

A pokud jak se říká, by Ano bylo domluveno s Top 09 na spolupráci, tak by byli tímto krokem oslabeni ve prospěch někoho jiného.Proč by to pan D. dělal?

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.1.2 Šípková


odstoupila. Zvláštní, že? Oslabená Top 09 a odvolaný kandidát z ANO. To na tom někomu sakra záleží!

Ale pozor, místo ČSSD může nakonec ,,mikešovce,, podpořit  ANO, které se sice oslabilo tím,

 že si samo jednoho kandidáta odvolalo. Ale pro konečný součet hlasů pro vládnoucí koalici by to zase

určitě tolik nevadilo. Může to být ,,naoko,, taktika.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.1.1 odstoupení z TOP09 ????


Začíná se to pěkně drolit i prý u TOP09, slyšel jsem, že jim také někdo odstoupil z kandidátky. Nevíte někdo o tom něco?. To má být ten slavný silný tým???To si snad dělají z lidí srandu???Mikeš se prý taky třese, protože pár lidí možná o tom také uvažuje. Myslím, že bude ještě veselo.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.1.1.2 vliv oligarchů


Vliv oligarchů, ctěný pane Vencloši, za tímto odstoupením hledejte, neb oslabení páně Schweigstilla a jeho družiny pracovitých lidí přinésti měla. Proč jinak by tato žena, již několikrát na akcích předvolebních v pohodě viděna byla kterak program TOPky rozdávala, tak znenáhla odstupoupiti se rozhodla?

Kdo oligarchů vliv skutečně utnout chce, ten právě TOPku zvolí sobě za vedení a službou městu ji pověří. Těmto vazbám hrozbou je, a proto se jí každý lídr strachuje.

G.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.1.1.2.1 Vliv oligarchů a touha po moci


Jj vliv oligarchů a touha po moci.............plodí zoufalé činy. Je potřeba oslabit protivníka, přemluvíme k odstoupení člověka z kandidátky a znevěrohodníme stranu. Heslo: musíme udržet původní, starou koalici ! Tuto hrozbu může roztřelit jedině občan hlasováním.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.1.1.1 To se dá jednoduše zjistit


To se dá jednoduše zjistit (viz http://goo.gl/iIt9ja). Na kandidátce TOP09 zmizela kandidátka č. 15, Jindra Šípková – Nosková, trenérka fitness (viz letáky) – co se stalo, že odstoupila, pane Schweigstille, Padělo?

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.2.1.1.1.1 Odstoupení paní Šípkové


Vážený pane Adame,

paní Šípková se bohužel rozhodla odstoupit na poslední chvíli před volbami na vlastní žádost.

Matěj Paděla

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1 a mělníček.cz


je ještě podporuje...

Obrázek uživatele Kajik

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1 RE: a mělníček.cz


Pěkný den přeji,

Mělníček.cz nikoho nepodporuje ani nepotlačuje. Mělníček je apolitický, alespoň do té míry, jak to jen jde. Proto zde také nenajdete banner či placenou reklamu některého z politických hnutí, a také členové redakce (ať už v zastoupení Mělníčku anebo sami za sebe) se do aktuálních politických diskuzí nijak moc nemíchají.

Ano, určitá cenzura zde funguje, nicméně jen do té míry, kdy mažeme příspěvky, u kterých nám to nařizuje zákonná povinnost či morálně-etické cítění (např. vulgární příspěvky, rasově nesnášenlivé komentáře, obsah, který odporuje slušnému chování apod.) To jste nakonec mohli vidět nedávno, kdy jsme od právního zástupce jednoho z místních politiků obdrželi upozornění s žádostí o smazání některých příspěvků - jednalo se o pomluvu a křivé nařčení (jako provozovatelé webu bohužel neseme zodpovědnost za obsah, tak hovoří zákon).
Máte-li pocit, že se v některém příspěvku či komentáři děje něco podobného nebo je to již za hranicí slušnosti, dejte nám vědět.

Na závěr bych ještě rád připomněl to, co napsal nedávno kolega Raist: "Žumpa se nedělá sama, žumpu dělají lidé!" A tak to je. Pokud zde někdo píše bláboly, nedá se nic dělat. Reagujte na ně, dávejte mínusy, případně je ignorujte. Diskuzní fóra na webu už jsou taková....

Ještě jednou hezký den všem

Jan Král

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1.1 mělníček.cz


Stalo se přesně podle vašeho návodu, kolega raist v tom příspěvku nevidí nic špatného a že by jeho odpověď byla apolitická... Smiling))) Asi "fandí" někomu jinému. 

Obrázek uživatele raist

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1.1.1 re: melnicek.cz


Zcela jasne jsem vam v odpovedi na vase vyhrozovani napsal jak v podobnych pripadech postupujeme, stejne tak to pise Honza. Zadne fandeni tam neni. Jestli ho tam vidite, mate predvolebni bludy Smiling

Napsal jsem vam take reseni techto pripadu - tedy, ze proto muzete neco udelat, venovat tomu svuj cas pokud je to pro vas dulezite. Muzete s tim neco delat.

Avsak sama tusite, ze by to nemelo vetsiho ucinku, jelikoz uzivatel kopec2 nenapsal nic jineho, nez co by se nedalo, (dokonce online) dohledat. Proto nemame potrebu prispevek na zaklade vyhruzek mazat.

Uz si rozumime?

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1.1.1.1 Raist STB


Pan Deliš je veden ve svazku STB jako NO (nepřátelská osoba). 

20426S STB PRAHA BLOKOVANA OSOBA NO III. KATEGORIE NEBEZPECNOSTI

Než neco napíšete, tak si zjistěte okolnosti.

Obrázek uživatele raist

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1.1.1.1.1 re:


Z jakeho duvodu jste tuto informaci neuvedla ihned po komentari uzivatele kopec2, a misto rozumne dohody jste se rozhodla pro vyhrozovani melnicku? Vse by bylo od zacatku jasnejsi a usetrilo nam to vsem cas.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1.1.1.1.1.1 Dohoda na čem?


Na čem se chcete dohodnout? Že lež je velká jako věž? Sám píšete, že jste ten zápis viděl... Tak nevím, co je na tom nejasného. Možná věřím lidem a nehledám po svazcích, pokud mě někdo nedonutí. 

Obrázek uživatele raist

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1.1.1.1.1.1.1 re: dohoda


Nerozumime si.
Uvest na zacatku komunikace tu skutecnost, ze zapis ve svazcich ma jiny vyznam nez nepouceny obcan vnima by vse prece zjednodusilo, a vyjasnilo.

Priznavam, ze jsem sam nepoucenym v tom jak zapisy ve svazcich cist.
Proto, jsem vam oproti vyhruzkam nabizel reseni, co s tim muzete delat.

Nyni je jasne jak to je, je to zde napsane, uzivatel se omluvil.
Povazuji to za uzavrene.
 

3.1.1.1.2.1.1.1.1.3.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Já také


Také jsem nepoučenou osobou v tomto smyslu, naštěstí, díky příteli Googlu se ale význam zkratek dá snadno zjistit. Tím končím k tomuto ošklivému tématu.

3.1.1.1.2.1.1.1.1.2 nechutné


tohle je vážně nechutné a navíc se pokoušíte naznačit něco, co není pravda...

3.1.1.1.2.1.1.1.1.1 ANO


vám musí ležet v žaludku, že?

3.1.1.1.1 Hozená rukavice


Tak tohle je výzva a hozená rukavice pro ostatní strany a subjekty! Když i sociální demokrati byli schopní schopní zveřejnit podrobnosti ke svojí kampani, tak jsem zvědav, zda i některé další "vstřícné" strany seberou odvahu a ukáží to černé na bílém?

No a myslel sem, že se toho za ty peníze dá pořídit víc.

3.1.1.1.1.1 finacování


A k čemu to je, jistě, ukážete oficiální čísla a co máte bokem tam stejně nebude. Jsme v Čechách...

2 kdo si počká, ten se dočká


pane Dohnale, kandidujete za ČSSD, ze které byl Mikeš odejit(a teď nechci spekulovat proč, nač a zač). Ale proč jste ho jako strana k tomuto kroku netlačili od začátku, co zasedl v křesle starosty?? Vždyť to byl, minimálně 3 roky starosta z ČSSD!!!!! Podle mne je to tedy i Vaše ostuda, ale proč to nehodit na někoho, kdo se nám dnes nehodí do krámu, co??

1 dobrá práce


dobře napsáno p.Dohnale. Z přístupu p.Mikeše je jasně patrné, že on nehledá řešení (jak by to šlo), on hledá chyby (aby to nešlo). 


https://www.traditionrolex.com/7