https://www.traditionrolex.com/7

 Parkování - první 1/2hod údajně zdarma | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Parkování - první 1/2hod údajně zdarma

Dnes jsem potřebovala něco vyřešit na úřadech, takže jsem tušila, že půl hodiny stačit nebude. Tak jsem zaplatila 10Kč, nejmenší sazbu, hodinovou. A nějak jsem myslela, že se k té hodině samozřejmě připočte i první půlhodina, která je v těch místech zdarma. Automat měl bohužel jiný názor a vyplivl mi lístek jen na hodinu, čímž mě ta další půlhodina navíc k té první zdarma stála stejně jako hodina celá. Trochu mě to rozladilo, přiznávám. To jsem něco špatně udělala, má se to na automatu nějak navolit, nebo je to vážně takhle na hlavu?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 parkování zdarma


parkování je na automatu zdarma, ale musí se zmačknout tlačítko "lístek na 30 minut zadarmo". A když se budete chovat jako čech , tak stačí k autu příjít každých 30 minut a vytisknout si další lístek zase na 30 minut zadarmo....

takže parkovat se zadarmo skutečně dá:-)

Obrázek uživatele KousekDortu

2.2 Parkování


Já to tlačítko znám. Ale když chci déle jak půl hodiny a nejsem správný Čech, tak je mi na prd. Smiling

2.1 aneb


Aneb co člověk udělá kvůli pětikoruně Smiling Já se tedy divím, že ty drobný za hodinu parkování někdo řeší, když už si do města bere auto a na benzinu tím projezdí mnohonásobně více Smiling

Obrázek uživatele KousekDortu

2.1.1 Parkování


Co člověk udělá kvůli pětikoruně? Zeptá se na Mělníčku, jak to vlastně funguje? No že jsem si tedy ale dovolila...

Mně nejde o 5Kč, ale o princip. Když někdo z úřadu napsal, že první půlhodina zdarma a je to jinak, tak se pídím. Vysvětleno, uzavřeno, není třeba, aby do toho po několika dnech nějaký neruda začal šťourat. A ano, do města si beru auto, protože těch dvacet kilometrů od nás by mi přece jen zabralo trochu času. A než začnete chytračit, že mám jezdit autobusem, tak podotýkám, že s dvěma spoji denně to moc realizovat nejde.

2.1.1.2 nebuďte


vztahovačná, já reagoval na příspěvek viz výše ohledně opakovaného chození k automatu po půlhodině kvůli tomu, aby bylo parkování zdarma.

 

Jezděte si čím chcete a kam chcete, mně to je jedno Smiling jen jsem dal do porovnání náklady na benzin s náklady na parkování. Mimo to jsem vám tu jako první odpověděl, proč je zřejmě tento systém takto zaveden. Omluvu nežádám Smiling

Obrázek uživatele KousekDortu

2.1.1.2.1 Omluva Truthovi


Ale stejně se Vám omluvím. Zmátlo mě pořadí příspěvků, k tomu je člověk navyklý na častý urážlivý tón některých zdejších diskutujících a v neposlední řadě už jsem blbá, jak říká babička. Smiling

2.1.1.2.1.1 přijímám


Díky, to jste vážně nemusela. Ale jsem rád, že se tu najdou slušní lidé, kteří navíc dokáží uznat chybu. Jen houšť! :-)

Obrázek uživatele Honzique

2.1.1.1 ..


..

1 logické?


Někomu to přijde na hlavu, někomu to přijde logické. Nevím, jak přesně to na radnici mysleli, ale dle mě je ta půlhodina zadarmo kvůli tomu, aby to lidi motivovalo se rychle vrátit k autu a zbytečně neblokovat parkovací místo ( častěji se budou točit volná parkovací místa). A jako bonus se občan cítí spokojeně, že alespoň za něco nemusí platit.

Cílem tedy zřejmě nebude dát půlhodiny zdarma každému, kdo tam bude stát třeba dvě hodiny. Tím se v tomto směru ničeho nedosáhne.

Samozřejmě, může Vám to připadat diskriminační, ale já v tom logiku vidím, a je dle mě správná. Ale opravdu nevím, jak to doopravdy bylo zamýšleno, na to by musel odpovědět někdo "zevnitř".

Obrázek uživatele KousekDortu

1.1 No jo


No jo, to má logiku, uznávám. Mě zmátlo to, že když se tady o tom psalo než to zavedli, tak to bylo formulováno jako "PRVNÍ půlhodina zdarma". Takže správně asi mělo být, že půlhodina parkování je zdarma, jinak se platí. Ono jedno slovo může docela změnit smysl. A nebo to měla být opravdu první půlhodina zdarma a parkovacímu automatu to zapomněli oznámit. Smiling Ale spíš to bude jak píšete.


https://www.traditionrolex.com/7