https://www.traditionrolex.com/7

 O uplynulých svátcích a víkendu se dopravní policisté nenudili | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

O uplynulých svátcích a víkendu se dopravní policisté nenudili


   V době od čtyřiadvacátého do osmadvacátého prosince letošního roku vyjížděly hlídky mělnických dopravních policistů celkem k jedenácti dopravním nehodám. Většina z nich se obešla bez zranění, poškození majetku třetí osoby a škoda nepřesáhla 100 000,-Kč. V těchto případech policisté pouze provedli dechové zkoušky na alkohol a uložili blokovou pokutu řidiči, který nehodu zavinil. Zbytek si již účastníci vyřeší mezi sebou prostřednictvím pojišťoven.

   Dvě dopravní nehody byly vážnější. V první hrál roli alkohol. Jednatřicetiletá cizinka řídila čtyřiadvacátého prosince, po desáté hodině večerní osobní vozidlo Ford Focus, po silnici druhé třídy, ve směru od obce Střemy na Mělník. Při průjezdu levotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost dopravně technickému stavu vozovky, vyjela vpravo mimo komunikaci a zastavila se až na travnaté stráni o křoví. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, Škoda na vozidle dle vyjádření řidičky nevznikla. Následná dechová zkouška u cizinky skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,07 promile alkoholu v dechu. Následujícího dne si žena z rukou mšenských policistů převzala sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

   Druhá nehoda se bohužel neobešla bez zranění. Osmadvacátého prosince, po čtrnácté hodině, řídila šedesátiletá žena z Liberecka osobní motorové vozidlo Renault Thalia. S uvedeným automobilem se pohybovala v katastru obce Spomyšl, na silnici první třídy, ve směru od Mělníka na Slaný. Na přehledném úseku ze zatím nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se následně střetla se třemi osobními vozidly, dodávkou, tahačem s návěsem a svodidly. Při nehodě utrpěla řidička Renaultu těžká zranění a řidič dodávky zranění lehká. Na místě byla škoda na vozidlech a kovových svodidlech odhadnuta na částku převyšující 1 500 000,-Kč. Přesnou příčinu nehody a míru jejího zavinění dále šetří mělničtí policisté.

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

PřílohaVelikost
DN Spomyšl 28.12 (3).JPG98.91 KB
DN Spomyšl 28.12 (4).JPG95.49 KB
DN Střemy 24.12.JPG129.14 KB


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7