https://www.traditionrolex.com/7

 Policisté zachránili lidské životy | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Policisté zachránili lidské životy


Devětadvacátého června loňského roku okolo osmé hodiny ranní přiběhl na policejní služebnu obvodního oddělení Libčice muž, který službu konajícím policistům sdělil, že nalezl bezvládně ležícího muže na silnici.

Policisté pprap. Jiří Knauer a pprap. Michal Kusák okamžitě běželi na místo, kde zkolabovanému muži v bezvědomí ihned poskytli první pomoc. Šedesátiletého muže resuscitovali až do příjezdu RZS. Muž byl následně převezen na oddělení JIP do Vinohradské nemocnice v Praze.

Profesionální přístup obou policistů byl oceněn zasahujícím lékařem, který uvedl, že jejich pomoc byla významným momentem při úspěšné resuscitaci pacienta. Technika resuscitace byla na velice odborné úrovni a výrazně přispěla k záchraně lidského života.

Jednadvacátého září 2014 policisté obvodního oddělení Neratovice pátrali po pohřešovaném muži, který vyhrožoval sebevraždou.

Hlídka ve složení pprap. Lukáš Bašta, pprap. Martin Brückner a pprap. Miroslav Steinz tohoto muže vypátrala v budově opuštěného statku, kde stál na tvárnici, okolo krku měl přehozenou smyčku z ocelového lanka a kouřil. Policisté situaci vyhodnotili a došli k závěru, že osoba chce spáchat sebevraždu. Jeden z policistů s mužem navázal kontakt a další dva se snažili k muži nenápadně přiblížit a jeho záměr překazit. Nebylo to však jednoduché. Budova byla v dezolátním stavu. V jednom okamžiku se pod policisty prolomily schody, takže museli hledat jinou cestu. Nakonec se jim podařilo dírou ve zdi k muži proniknout a na poslední chvíli mu v sebevraždě zabránit. Policisté tak svým rozhodným jednáním zachránili lidský život.

Všichni policisté byli za tyto činy navrženi na udělení medaile Za statečnost, kterou jim osobně dne 13. ledna 2015 slavnostně předal policejní prezident brig. gen. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7