https://www.traditionrolex.com/7

 Akce střídala akci | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Akce střídala akci


   Jednadvacátého ledna letošního roku, od odpoledních do večerních hodin, se v Kralupech nad Vltavou uskutečnilo bezpečnostní opatření zaměřené na pátrání po osobách, věcech pocházejících z trestné činnosti, bezpečnost silničního provozu a v neposlední řadě na držení a distribuci omamných látek.

   Akce se zúčastnilo zhruba čtyřicet policistů z pořádkové, cizinecké, kriminální policie a čtveřice služebních psovodů, dva z nich se speciálně vycvičenými psi na detekci drog. Hlídky zkontrolovaly celkem 210 osob a 74 motorových vozidel, odhalily dva cizince, kteří pobývají neoprávněně na území ČR. Jeden z nich je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dále skončili v rukou policistů dva držitelé omamných a psychotropních látek. Tyto případy budou postoupeny jako přestupky správnímu orgánu k projednání. V dopravě zjistili policisté jednatřicet přestupků, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 8 900,-Kč. Jeden řidič usedl za volant poté co požil alkoholické nápoje a vzhledem k tomu, že naměřená hodnota přesáhla jedno promile, skončí celá věc záznamem o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

   Následujícího dne vyrazila ráno zhruba dvacítka policistů z pořádkové a kriminální policie, v rámci služebních obvodů Mšeno, Kostelec nad Labem a Horní Počaply, na kontrolu rekreačních objektů. I v tomto případě přizvali policejní psovody a jejich čtyřnohé pomocníky. Do odpoledních hodin zkontrolovali 450 chatek, chat a chalup. Žádná z nemovitostí nevykazovala známky návštěvy nežádoucích osob. Policisté se zaměřili i na pohyb osob v okolí chatových kolonií a na lesní těžbu. Ani v těchto případech nebylo zjištěno žádné narušení zákona.

   Podobně zaměřené akce se budou v rámci našeho regionu i nadále opakovat.

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

 



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7