https://www.traditionrolex.com/7

 Třicítka na Chloumku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Třicítka na Chloumku

Už to tady sice bylo, ale stejně mi to nedá a ráda bych ponoukla místní, aby přehodnotili omezení rychlosti na 30km/hod. Mám na mysli ulici Lesní a navazující Pod Chloumečkem, jinde je v pořádku. Skoro nikdo to nedodržuje a pokud tam nebudou občas měřit policajti, ani není důvod, aby to někdo dodržoval. Až na mě a pár dalších bláznů, což si troufám tvrdit, že jsme zrovna řidiči, kteří ostatním nebezpeční nejsou.

Typické situace, kterých jsme byla svědkem: U obřadní síně, tedy v místě, kvůli kterému prý byla třicítka zavedena, se v protisměru prořítí BMW, jak kdyby vůbec nebylo v obci. Minulý týden v protisměru čtyřkolka se dvěma maníky, jeli asi tak 70km/hod, navíc prostředkem, takže v zatáčce, kde jsem je potkala, docela nepříjemná chvilka. Pokud jede někdo za mnou, tak samozřejmě těsně nalepený, kdybych musela najednou zabrzdit třeba kvůli kočce, tak mě naboří. Někteří rovnou naštvaně předjíždějí. A to jedu často spíš 35-40km, protože držet třicítku takový kus na rovné bezproblémové silnici, je docela umění. To abych furt visela očima na tachometru, jenže pak nekoukám na silnici, což je ve výsledku mnohem nebezpečnější, než kdybych jela pohodovou padesátkou. Přitom by stačilo nějak upravit jen ten prostor u zastávky a hřiště, kde chápu, že je to rizikovější.

Osobně mi to celé přijde buď jako projev svévole a naschválu některých obyvatel (jezdíte nám kolem domu autem, tak trpte), nebo hlouposti a neschopnosti (zavedem třicítku a lidi tak budou jezdit z vlastní dobré vůle, aniž bychom to vyžadovali - tedy kontrolovali), nebo obojího. Prostě opět další příklad nesmyslně a kontraproduktivně umístěné dopravní značky, kterých člověk na českých silnicích potká nepočítaně. A pak chtějte, aby lidi dopravní značení dodržovali.

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele dawer

3 Kolik značek,


bylo vyrobeno jen pro Chloumek z důvodu této akce 30km/h ?. Kolik to stálo? Jezdíme v ulici po štěrku, jezdíme po silnicích kde se dvě auta nevejdou vedle sebe. Křižovatky, kde není vidět za roh a chybí tam zrcadlo. Hlavně, že máme spoustu značek, které dodržuje jen procento lidí. Důvod? Jedno neuhlídané dítě? Nebo co?

2 šikana


souhlasím s Vámi, je to šikana slušných řidičů a magory za volantem značka stejně nezpomalí

1 Souhlas.


Souhlas.


https://www.traditionrolex.com/7