https://www.traditionrolex.com/7

 Mělník bude mít Rákosníčkovo hřiště | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělník bude mít Rákosníčkovo hřiště

Je rozhodnuto! Známe města, kde letos vyrostou Rákosníčkova hřiště

Praha, 12. března 2015 – Hlasování o desítku Rákosníčkových hřišť, které letos postaví společnost Lidl, skončilo o půlnoci 8. března. Lidé mohli hlasovat každý den prostřednictvím webu a Facebooku. Celkový počet došlých hlasů přesáhl 357 tisíc hlasů.

Nehvizdy, Vítkov, Chlumec nad Cidlinou, Litoměřice, Mělník, Klatovy, Prostějov, Příbram, Praha - Újezd na Lesy, Brno- Bystrc – tak vypadá kompletní desítka měst, která letos získá od společnosti Lidl pohádkové hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun. Nejvíce hlasů přitom zaslali lidé Litoměřicím, které získaly celkem 33 553 hlasů.

„Jako starosta Mělníka mám velikou radost, že firma Lidl postaví v našem městě další z Rákosníčkových hřišť. Chci poděkovat především občanům, protože k hlasovací soutěži přistoupili s obrovskou iniciativou a nasazením,“ neskrýval své nadšení starosta Mělníka Ctirad Mikeš.

„Zájem o hlasování byl v letošním roce obrovský a moc nás to těší. Stejně jako v předchozích letech jsme zaznamenali v některých městech mimořádnou aktivitu zájmových skupin, které projekt propagovaly třeba s kostýmem Rákosníčka, nebo vyráběly letáčky a rozdávaly je obyvatelům,“ komentovala průběh hlasování Anna Těžká, koordinátorka projektu.

Závěr hlasování byl neuvěřitelně napínavý a to především v kategorii do 10 tisíc obyvatel. Lidé mohli výsledky hlasování sledovat na webu projektu, kde se nově aktualizovaly třikrát denně.

Mezi vítězná města se probojoval také městys Nehvizdy, kde stojí prodejna Lidl teprve od prosince loňského roku. „Na začátku nikdo z nás netušil, jak lítý boj nás čeká. Byly chvíle, kdy se zdálo, že jsme suverénně mezi prvními třemi a hřiště bude naše. Město na čtvrté pozici však vyrazilo do boje a počtem hlasů se dostalo na vítězné pozice. Museli jsme tedy přejít do ofenzívy,“ shrnuje atmosféru ve městě během hlasování starosta Nehvizd Vladimír Nekolný. „Zajistili jsme distribuci informačních letáků do schránek, zveřejnili akci v místním časopisu, požádali firmy v obci. Oslovili jsme ředitele základní školy, který ochotně zajistil předání informace všem rodičům a také jsme rozdávali letáky na dětském karnevalu a diskutovali o hřišti všude, kam jsme přišli,“ popisuje starosta Vladimír Nekolný taktiku, která městysu zajistila nové hřiště.

Společnost Lidl nyní zahájí osobní jednání se zástupci vítězných měst, která budou mít za úkol vytipovat vhodnou lokalitu pro výstavbu dětského hřiště. Po vyřízení administrativních a stavebních povolení bude následovat samotná stavba hřiště, která trvá zhruba 14 dní a po ní společnost Lidl připraví slavnostní otevření s celodenním bohatým programem.

Společnosti Lidl Česká republika pokračuje v projektu Rákosníčkova hřiště již 4. rokem a postavila celkem 50 hřišť. Cílem projektu je zlepšit podmínky pro zdravý vývoj dětí ve městech, kde působí.

 

Seznam vítězných měst dle kategorií:

Kategorie 1

Nehvizdy

Vítkov

Chlumec nad Cidlinou

Kategorie 2

Litoměřice

Mělník

Klatovy

Kategorie 3

Prostějov

Příbram

Kategorie 4

Praha 9 – Újezd nad Lesy

Brno - Bystrc

 

Více informací o projektu najdete na: www.lidl-rakosnickova-hriste.cz.



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 hřiště


Me se tedy libi ta myslenka postavit hřiště za Evou.....Sokrates za ni sklidil mínusy myslím neprávem. Mezi Evou a ulicí, ktera vede od nádraží k nadrazi (netuším jak se jmenuje), je džungle, kde se člověk boji jít za tmy sám. Neni to tak dávno, co tam spaval i bezdomovec ve stanu, je to tam opravdu hrůza. Nevím či ty pozemky jsou, ale hádám ze města, tak pokud by město spolupracovalo a pozemek vycistilo a zpevnilo. ....bylo by to fajn, ráda bych tam s detma zašla. Ono dělat hřiště mimo obydlenou oblast-myslenka dobra, ale hřiště má byt dostupne , pro lidi, aby se mohlo používat a to lokalita za Evou je, nachází se mezi dvěma největšími sídlišti, Pivovarem a Sportovní. Oblast by to i zvelebilo. Jinak hřiště na Mělníku jsou bida a město a ti co o tom rozhodují by se meli stydět. Není tu jedine poradne hřiště, všechna se rozpadají a údržba mizerna. Nechápu, jak je mozne, že města kolem jsou na tom o mnoho líp, netuším, proc to nejde i na Mělníku.

2 soucítím


s Vámi (Sokrates, 14.3., 16:31), zajímavý a celkem promyšlený příspěvek, nikoho v něm neurážíte, ty mínusy nechápu ... 

2.2 pokud chcete plusy


tak musíte nadávat....nejlépe na vedení města, na počasí, na nápady a názory ostatních. To je tady většinou oceněno plusy, bohužel. 

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

2.2.1 Mínusy jsou dobré


Mínusy mne většinou utvrdily v tom, že se mi příspěvek povedl.

2.2.1.1 Pokud máte pravdu,jsem


Pokud máte pravdu,jsem místní, nikým nepřekonaný rekordman ....

2.1 Jenom k mínusům.


S mínusy je to složité. Když se zruší bodování příspěvků, tak sice donutíte lidi, aby buď mlčeli, nebo museli vyjádřit vlastní názor, což je žádané, ale na druhou stranu je mínus určitá zbraň, kterou může čtenář dát někomu na jevo toto: ,, Chodíš sem často, diskutuješ ke všemu a většinou se mi to nelíbí."

Jelikož zatím nikdo s dalším návrhem nepřišel ( to se může změnit) a čtenáři vědí, kdo o tom místě bude jednat, tak mi nezbývá, než se domnívat, že mínusy jsem dostal od lidí, kterým se moc nelíbí, že by to hřiště pro své děti měli mít z ruky, nebo daleko, a konečně jim možná úvaha o hřišti u Labe přišla praštěná.

K tomu prvnímu mohu jen říci, že to vždycky bude mít někdo mimo tu svoji čtvrt ( bral jsem v úvahu pouze velká sídliště a nikoliv Mlazice apod.). A ktomu druhému jenom to, že kdybych to neviděl jinde, tak bych to nepsal. Podívejte se do Litoměřic,Nymburku,Poděbrad. Tam skutečně vznikly u Labe celé rekreační areály se vším všudy (WC, hřiště pro děti i sportovce, stánky, restauračky..) Od Nymburku, až do Libice nad Cidlinou vede podle řeky asfaltka ( někdy slušně frekventovaná), ze které je na vše vidět. A myslím,že kdyby někde u Labe tady u nás taková občerstvovna s posezením venku byla také, tak by se to začalo lidem ( rodičům) líbit, jako se to stalo tam (třeba i pokec s náhodnými přáteli) a byla by šance, že se takový podnik uživí a všichni si příjemné poklidné prostředí užijí. Hezkou neděli.

1 Dobře to dopadlo! Navzdory vedení města


Výborná zpráva a pochvala všem, kteří se o vybudování nového hřiště na Mělníku zaslužili svým hlasováním a aktivním přístupem! Jen musíme doufat, že bude umístěno ve vhodné lokalitě a město mu zajistí náležitou péči.

Pochvala - TOP 09, ANO + ČSSD za politickou podporu projektu

Ostuda - p. Volf + tým odborníků pana Mikeše za naprostou nepodporu této myšlenky. Hlavně že toho před volbama tolik naslibovali...

 

 

1.1 Kde


Kde myslíte, že by to hřiště mohlo být?

1.1.1 Kde ?


Možná to už tady někde někdo naznačil. Ostatně, už dávno se přemýšlelo o tom, že by park u autobusového nádraží mohl být rozšířen, ale pak se postavilo Tesco a přišla myšlenka překlenout Pšovku lávkou k Evě. Vedle Evy je na druhém břehu strouhy ještě nějaký pás divoké zeleně a tam někde by to prý mohlo třeba být. Otázkou je, co si pod tím pojmem hřiště představit. Malá hřišťátka jsou leckde. Něco je ve Sportovní, něco na Polabí, v centru třeba ve dvoře za Šatlavou, další na místě bývalého pivovaru, a když pominete za Teskem tuším skate-boardové hřiště a u autobusáku hřiště na basket (?), tak je ještě něco u strouhy o kus dále.

A pak jsou nápady odvážné a možná i praštěné, a také poněkud z ruky, ale někde to mají ( Litoměřice, Poděbrady). Je to však u řeky a hrozí to zaplavením. Navíc jsme již jako školáci občas chodili do Hořínského parku. Za starým mostem, tam co v létě kotví parník do Prahy, jsem jednou dopoledne o Velikonoce viděl nějaké stánky a plno dětí, až mi ta atmosfera tam připoměla takové rekreační území, nejen pro cyklisty. Druhou možností by pak třeba ještě bylo to pole tam vzadu u bývalé cukrovarské ČOV za Starákem, což by ovšem bylo pro někoho velmi daleko a snad by to chtělo na Kradlově parkoviště, které by pro rušnost pražské silnice asi nebylo zrovna šťastným řešením. nevím, kolik lidí by bylo ochotno s kočárky pěšky putovat přes Polabí ke starým lázním ( klubovna potapěčů) a podle řeky pod cukrovarem do této lokality. Ti prozíravější však dobře vědí, že tímto mířím k určitému rekreačnímu oživení této části na hranicích města, které by zde mohlo nějak spojit služby restaurační ( občerstvení), cyklotrasu, možná i lodní zastávku výletních parníků, právě to hřiště ( co na to zelení?) a ideální by bylo třeba ještě i přírodní koupání. To by se ovšem rybářům na Staráku dnes nelíbilo, a tak by muselo být asi něco postavené na té strouze, co se do něj z louky vlévá. Nápady se najdou, ale horší je to s penězi, pozemky a těmi starostmi kolem. No, a teď do mě, do starého snílka Smiling.

1.1.1.1 Dobrá...


....., tak spíše jsem čekal mínusy, ale že jich bude tolik a za takovou chvilku, tak to tedy ne. Rád si počkám na jiné nápady. Nejlepší je nic nepsat a dávat mínusy.


https://www.traditionrolex.com/7