https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnická radnice bude 2. dubna večer modře nasvícena | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnická radnice bude 2. dubna večer modře nasvícena

Mělník se tak připojí k celosvětové kampani podporující osvětu problematiky autismu s názvem „Light It Up Blue“ americké organizace Autism Speaks, ke které se již připojily jednotlivci i organizace ze 136 zemí ze všech kontinentů. Nejviditelnější aktivitou kampaně je osvěcování budov po celém světě modrým světlem. Osvětleno bylo již více než 200 významných staveb (např. Maďarský parlament, Bratislavský hrad, Pyramidy v Gíze, Empire State Building, Sydney Opera House), přidávají se ale i stovky firem a domácností po celém světě. Letos se připojí i mělnická radnice.

V roce 2008 se členové OSN jednomyslně shodli na tom, že 2. duben vyhlásí Světovým dnem porozumění autismu. V České republice vyhlašuje Asociace pomáhající lidem s autismem – APLA Praha každoročně osvětovou kampaň POROZUMĚT AUTISMU. V rámci této kampaně pořádá APLA Praha řadu akcí, které spojuje modrá barva. Proč modrá? Modrá je barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže. Cílem osvětových akcí je upozornit na fakt, že s autismem se rodí každé 100. dítě, a že to, co lidé s autismem a jejich rodiny potřebují nejvíce, je právě porozumění a podpora.

 

Mgr. Bc. Petr Volf
2. místostarosta města Mělníka



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Alexander Klimeš

2 Vleževálený pane


Vleževálený pane Emerichu,

ještě kousek, a pak ještě jeden, a už to bude vtipné..... skoro.

My ostatní jsme zaznamenali info, proč to bude svítit modře.

2.1 Klimešleben, oceňuji


Klimešleben, oceňuji jejich smysl pro humor! Jak se říká, per aspera ad astra, budu se snažit, abych byl někdy v budoucnu skorovtipný. Rád bych poznamenal, že si nedělám legraci z autismu. Naopak, chválím radní za to, že v Mělníku je vše podstatné vyřešené a oni se mohou věnovat pověstným třešničkám na dortu.  

1 Je chvályhodné, že se


Je chvályhodné, že se město staví čelem k závažným problémům. Za důležité rovněž považuji odpovídající způsob komunikace volby barvy. Nasvítit radnici např. zelenou barvou by mohl jen úplný ignorant. 

Zavírat oči by však město nemělo ani před jinými důležitými problémy globálního rozměru: např. v Burkině-Faso klesl za posledních 8 let počet pokřtěných osob o celých 11 %! Potravinová soběstačnost Singapuru je na historicky nejnižší úrovni. Orangutan sumaterský stává se kriticky ohroženým druhem. Setrvale vysychá jezero Bajkalské (a to zcela pomíjím neméně důležité jezero Mladotické). Jak se k těmto vážným problémům postaví vedení Mělníka? 


https://www.traditionrolex.com/7