https://www.traditionrolex.com/7

 Nestárnoucí Skot se vrací do mělnického klubu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nestárnoucí Skot se vrací do mělnického klubu

První dubnový pátek bude ve Staré Mydlárně skutečně luxusní. Opět sem zavítá osobnost, která dokáže uspokojit skutečné hudební fajnšmekry. Nebude to nikdo jiný nežli fenomenální kytarista Stan The Man.

V loňském roce i přes zdravotní indispozici dokázal navodit skvělou atmosféru svým vystoupením na počest výročí tohoto mělnického klubu. A nyní zahraje i se svým Bohemian Blues Bandem. Tuto hudební formaci kromě Stana tvoří Anton Ďuratný, baskytarista ze Slovenska a český bubeník Kamil Němec. V rámci letošního evropského turné je tentokrát tato sestava doplněná i o klávesy.

Vlastním jménem Stan Wolarz se narodil v roce 1951 ve skotském Edinburgu. Od šedesátých let hrál v nejrůznějších kapelách. V roce 1968 se proslavil albem The Earth a koncertováním s Johnny Fats Triem, které bylo dobře známé ve své době na severu Skotska. V polovině 70. let se Stan přestěhoval do Londýna, kde založil kapelu nové vlny The Warp ovlivněnou R&B. V osmdesátých  letech poprvé navštívil Prahu, do které se posléze vracel stále častěji. V letech 1996-97 založil výše zmíněný Bohemian Blues Band. Dnes již pevně kotví v našem hlavním městě, hraje však po celé republice, objevuje se často v rozhlase a v televizi, ale účinkuje též v klubech a na festivalech i v Německu, Rakousku či Slovensku.

Ve Staré Mydlárně je prakticky již jako doma, neboť to byl právě on, kdo zahajoval se svou kapelou otevření tohoto klubu před více jak před třemi roky. Mnozí si jistě také vzpomenou jak před časem dokázal doslova rozbouřit mělnické náměstí při oslavě výročí baru „Díra“.

Stan je  prostě super! A tak 3. dubna od 21 hodin opět zazní jeho skvělá kytarová sóla, která přispějí k pohodě pátečního večera.

                                                                                                  PhDr. Bedřich Marjanko

PřílohaVelikost
stan-the-man.jpg38.34 KB


Kultura

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Bohužel koncert byl ze zdravotních důvodů zrušen.


PhDr.Bedřich Marjanko


https://www.traditionrolex.com/7