https://www.traditionrolex.com/7

 Hořkosladké vítězství pro Horáka s Fryčem | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Hořkosladké vítězství pro Horáka s Fryčem

Rally sezona 2015 odstartovala v sobotu 11. dubna na Valašské rally s centrem ve Valašském Meziříčí. Připraveno bylo 6 rychlostních zkoušek, celková délka soutěže byla přibližně 270km. Na jejím staru nechyběla ani mělnická posádka Libor Horák - Ivan Fryč s osvědčeným Seatem Leon FR připraveným v dílnách Boček motorsport.

"Ještě před začátkem sezony jsme měli test v Bělé pod Bezdězem, kde jsme najezdili skoro 100 kilometrů a celkem dobře se probrali ze zimního spánku. Doladilo se pár drobností a auto i s posádkou bylo na Valašskou soutěž připraveno dobře. Bohužel soutěž jako takovou provázely organizační zmatky a zádrhely, navíc i díky vážnějším nehodám jsme odjeli jen polovinu měřených zkoušek a nejelo se nám moc klidně. Já si vždycky na přejezdu k RZ "připravím" hlavu, moc toho nevnímám a když pak stojíš půl hodiny před stratem do většiny RZ se sundanou helmou a klábosíš s ostatními, tak prostě nemůžeš najednou říct "Libore, teď se soustřeď a dávej tam plyn!" To mi prostě nejde Smiling "

"Jinak ty první 2 RZ se nám strašně líbily, byly strašně rychlý a zároveň to pěkně skákalo. Ta poslední je sice pěkná, taková vrchařská, a my co "vyrůstali" na motokáře to i využijeme, ale sportovně to moc vypovídající nebylo. Ale aspoň se jela v tomhle směru, v opačném jsme to jeli z kopce dolů předloni a bylo to celkem nebezpečný. Loni ve Vsetíně jsme vedli o minutu a půl a na poslední vložce jsme měli technický problém, takže když teď na Valašce odstoupili bratři Bočkové a ostatní soupeři byli daleko za námi, jsem víc poslouchal zvuky v autě než diktát Ivana. "Naštěstí" poslední rychlostní zkoušku pořadatelé zrušili, sebrali nám jízdní výkaz se slovy "jeďte DOMU" a my tak mohli začít "slavit" vítězství... třikrát hurá, na Valašku už nepojedu ani zadarmo. Na závěr děkujeme všem kteří mají zásluhu na našich startech, moc si toho vážíme."

Posádka Libor Horák - Ivan Fryč obsadila na Valašské rally 1. místo v kategorii naftových vozů a 16. místo celkově. "Začít sezonu s plným bodovým ziskem je super, v červenci pokračujeme na Rally Vyškov - tam se nám líbí a pojedeme jak nejlépe to půjde. Už ke konci loňské sezony jsme cítili že jedeme velmi rychle, musíme ale brát ohled na rozpočet a v žádném případě nesmíme ublížit autu."

Další informace o posádce a týmu najdete na www.libor-horak.cz a především na FB profilu

 

PřílohaVelikost
tka_57_mala.JPG59.45 KB
IMG_6197_2_mala.JPG64.38 KB
IMG_6323_2_mala.JPG77.8 KB


Sport

https://www.traditionrolex.com/7