https://www.traditionrolex.com/7

 Okresní kolo dopravní soutěže 2015 | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Okresní kolo dopravní soutěže 2015

Ministerstvo dopravy – BESIP ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Policejním prezídiem ČR a Českým červeným křížem každoročně vyhlašuje, v rámci dopravní výchovy probíhající u žáků základních škol, dopravní soutěž.

Mělnické okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů proběhlo dne 28. 04. 2015 v Centru prevence kriminality a dopravní výchovy. Soutěžící měli před sebou čtyři části soutěže, jimiž prokazovali nejen své znalosti, ale i zručnost a pohotovost, která je v silničním provozu mnohdy k nezaplacení.

V učebně centra proběhla první část soutěže, a to teoretický test z pravidel provozu na pozemních komunikacích, který vyhodnotili zkušební komisaři Odboru dopravních a správních agend Městského úřadu Mělník. Ve druhé části soutěže, na stanovišti Českého červeného kříže, žáci základních škol prokázali znalosti v poskytování první pomoci. Soutěž pokračovala praktickou částí. Zde soutěžící, u pracovnic Domu dětí a mládeže Mělník, museli prokázat zručnost jízdy na kole na několika překážkách s různým stupněm obtížnosti. Na závěr soutěžící čekala jízda po dopravním hřišti, kdy museli projet stanoviště kontrolované strážníky Dopravně preventivní skupiny Městské policie Mělník a  policisty z Dopravního inspektorátu a Oddělení tisku a prevence Policie ČR Mělník.

Soutěže se zúčastnilo 60 žáků základních škol z okresu Mělník. Na soutěž je připravovali pedagogové daných škol a tak byl výsledek i jejich vizitkou.

 

V I.kategorii, tedy soutěžící ve věku 10 - 12 let, bylo umístění takovéto:

1. místo            ZŠ J. A Komenského, Kly

2.místo             ZŠ Mšeno

3.místo             ZŠ Veltrusy

 

Ve II.kategorii, tedy soutěžící ve věku 13 – 15 let, bylo umístění takovéto:

1.místo             ZŠ J. A Komenského, Kly

2.místo             ZŠ Ing. Plesingera - Božinovova Neratovice

3.místo             ZŠ T. Stolzové, Kostelec nad Labem

 

Poděkování za skvělý průběh soutěže patří všem, kteří jsou výše uvedeni a zajišťovali stanoviště jednotlivých částí soutěže. Děkujeme i studentkám a studentům Soukromé střední zdravotnické školy Mělník, které se pro tento den staly „zraněnými“ figurantkami.

 

Za celý realizační tým:
Bc. Irena Podivínská, DiS.
manažerka prevence kriminality

            

PřílohaVelikost
BESIP2015_logo.png17.9 KB


Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7