https://www.traditionrolex.com/7

 Až pětileté vězení za prodej marihuany / Odcizené zboží nakonec prodejnu neopustilo / Za loupež vazba | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Až pětileté vězení za prodej marihuany / Odcizené zboží nakonec prodejnu neopustilo / Za loupež vazba


Až pětileté vězení za prodej marihuany

   Čtvrtého května letošního roku sdělil policejní vyšetřovatel čtyřiadvacetiletému muži z Kralupska podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

   Podezřelý v době od začátku prosince loňského roku prodal v pěti případech devětadvacetiletému odběrateli sušené konopí. Vždy se jednalo o jeden gram v hodnotě 200,-Kč. Své zboží distribuoval i dalším osobám.

   Za výše uvedený trestný čin je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let nebo trest peněžitý.

 

Odcizené zboží nakonec prodejnu neopustilo

   S nápadem jak snadno zbohatnout přišli třetího května letošního roku tři kamarádi ve věku osmatřicet, devětatřicet a čtyřicet let. V odpoledních hodinách navštívili prodejnu v neratovické ulici 28. října. Zde do připravených tašek naskládali 54 kusů deodorantů, v celkové hodnotě vyšší jak 4 200,-Kč. Čtyřicetiletý cizinec poté společně s o rok mladším komplicem, pocházejícím z Prahy, z prodejny odešli a nechali nejmladšího z tria, aby zboží bez zaplacení dostal ven. Jejich záměr nevyšel. Ochranka obchodu zachytila muže za pokladnami a jeho dva kumpány před prodejnou.

   Policisté při šetření věci zjistili, že osmatřicetiletý muž byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen v polovině března letošního roku a jeho nejstarší spolupachatel opustil na začátku ledna 2013 věznici, kde si odpykával jeden a půl letý trest za majetkovou trestnou činnost. Z tohoto důvodu sdělili dvojici spolupachatelů podezření z trestného činu krádež, ve stádiu pokusu, za který lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let. Poslední kumpán vyvázl s uloženou blokovou pokutou.

 

Za loupež vazba

   Dva devětatřicetiletí kumpáni si šestadvacátého dubna, letošního roku kolem poledne, před jedním  mělnickým obchodním domem vyhlédli sedmačtyřicetiletého muže, kterého zběžně znali. Osobu následovali do nedalekého parku, kde jeden z nich na vybranou oběť zezadu zaútočil. Poškozeného několikrát udeřil pěstí do hlavy. Poté co napadený spadl na zem a upustil tašku, ze které se vysypaly jeho osobní věci, sebral útočník peněženku, ze které poté vyndal finanční hotovost 400,-Kč. S penězi a krabičkou cigaret nakonec z místa utekli.

   Třicátého dubna byli oba zadrženi policisty. Prvního května převzali usnesení o zahájení trestního stíhání. Jeden pro trestný čin podílnictví, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta nebo trest peněžitý. Druhý, který uskutečnil samotné napadení nic netušícího poškozeného je obviněn z trestného činu loupež, kde se trestní sazba pohybuje v rozpětí od dvou do deseti let a zatímco jeho kumpán zamířil od policistů domů, jeho poslal soud do vazební věznice.

 

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7