https://www.traditionrolex.com/7

 Vjezd na parkoviště u polikliniky. | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vjezd na parkoviště u polikliniky.

Dobrý den.

Se zájmem sleduji rekonstrukci ulice "Pražská" na Mělníku. Nechci za každou cenu kritizovat, to umí každý. Celkově je rekonstrukce velmi zdařilá a věřím, že i ostatní ulice na Mělníku budou vypadat pěkně a hlavně budou lépe sloužit. Chci však upozornit na jednu možná chybu, možná nedokonalost, možné přehlédnutí při kolaudaci. Jde o vjezd na parkoviště pro invalidy před poliklinikou. Nejedná se o parkoviště placené ale o to blíže k nemocničnímu areálu, za autobusovou zastávkou směrem do centra. Když jsem projížděl ulicí Pražskou, všechny výjezdy a vjezdy na a s komunikace jsou v úrovni asfaltu. Jen tento vjez, viz. zmíněný a zachycený na fotce je vysoký 10-15 cm. Není to sice mnoho ale při vjezdu i výjezdu jde o dosti velký problém. Maminka, invalidní důchodkyně při vjezdu na parkoviště si na autě ohnula uchycení zástěrky a nemluvím o velkém drncnutí a opotřebění pneumatik a disků. Myslím si, že se jedná jen o chybu, o který nikdo neví a že tento vjezd bude upraven tak, jako ty ostatní. Jen na tuto situaci upozorňuji. Děkuji za názor.  Občan Mělníka.

PřílohaVelikost
Vjezd na parkoviště.jpg140.03 KB
Vjez na parkoviště 2.jpg249.81 KB
Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Pražská a utopené kanály


Nerozumím, proč musíme mezi kanály kličkovat jako zajíci jen proto, že někdo neumí udělat svou práci pořádně. Nerozumím, proč jsou kanály utopené pod úroveň vozovky...

4 Vjezd na parkoviště u polikliniky.


Máte pravdu. Vysoký obrubník u tohoto parkoviště je opravdu vysoký. Navíc jde o parkoviště pro invalidy a to je ještě divnější. Připadá mě to, jako kdyby to byl záměr aby na parkoviště vjíždělo jen minimum invalidů. Když se podívám na vjezd např. hned vedle do nemocnice, tam je vjezd vpořádku a přitom tam nikdo nejezdí, protože vrata jsou tam zavřená 365 dní v roce. 

Invalidní občan z Mělníka.

 

3 skandál


je to evidentně špatně udělané, ale už jsem viděl, že kousek odtud obrubníky snižovali(asi reklamace), tak snad se dostanou i sem Smiling Ale co mě zaráží je to, jak jste přišli na to, že je to parkoviště pro invalidy?? Jestli se nepletu, je tam značka zákaz vjezdu Smiling

3.2 obrubníky sníženy


včera jsem jel kolem a obrubníky byly sníženy.

3.1 Parkoviště pro invalidy.


Na parkovišti je svislá dopravní značka "P" s dodatkovou tabulkou "4x invalida. Navíc na zemi je vodorovné značení pro 4 vozidla. To že je na toto parkoviště zákaz vjezdu neznamená, že tam invalidi nemohou vjet. Je totiž pod tímto zákazem dodatková tabulka "Obsluze vjezd povolen" a tam invalida dle silničních předpisů vjet může. Asi nejste invalida, když to nevíte. Nicméně problém je ve vysokém obrubníku na čemž se určitě shodneme a souhlasím s Vámi, že je to evidentně špatně udělané. Tak budeme doufat, že dojde k nápravě.

3.1.2 značky


No řekl bych, že problém je i se značkou zákaz zastavení při vjezdu na plochu. Takže bych řekl, že je tam pěkný rozpor. I pro to zásobování  - můžete tam vjet, ale nesmíte zastavit Smiling Mimochodem, dle fotky tam není dodatková tabulka "dopravní obsluze vjezd povolen", ale jen "mimo zásobování". A jestli zásobování jsou invalidi bych netvrdil.

3.1.2.1 vysvětlení


Pane BFU, dovolil bych si Vás trošičku poopravit. Zákaz zastavení platí po pravé straně až betonovým květináčům. Vlevo kde je vyznačené prakoviště pro invalidy jak svislou tak vodorovnou dopravní značkou většinou auta stojí, tudíš na levou část komunikace se zákaz stání samozřejmě nevztahuje. A další upresnění, invalidi mohou vjíždět do zákazu vjezdu pokud je pod touto značkou dodatková tabulka jako taková. Takže zde nemusí být pouze "dopravní obsluze vjezd povolen" ale třeba i "mimo BUS", "zásobování povoleno" nebo "vjezd hasičům povolen" a mnoho dalších. Jde o to, že pokud tam je dodatková tabulka s čímkoliv, invalida tam podle platných předpisů může vjet a nejde o to zda je invalida zásobování, BUS, obsluha nebo hasič. Tolik na vysvětlení neznalostí. Konkrétní informace jsou uvedeny v Zákoně o provozu na pozemních komunikací.

3.1.1 parkoviště


Tak značku parkoviště jsem přehlídl, viděl jsem pouze tu zákazovou, to se omlouvám. Věřím, že město toto nemůže převzít a nechá to firmu předělat, tak jak to má být.

2 Zajeďte na náves do


Zajeďte na náves do Všetat, tam mají schody na parkoviště hned 2 Laughing out loud.

 

1 Vjezd na parkovišti u polikliniky.


Naprosto souhlasím.

Minulý týden jsem zde parkoval při návštěvě lékaře. Když jsem na parkoviště vjížděl, auto se tak rozhoupalo, že jsem se uhodil do hlavy o sloupek v autě. Říkám si až budu vyjíždět musím si dát pozor, zapoměl jsem na to a opět rána do hlavy. A to nemluvím o mém starším autě.

To se může stát snad jen na Mělníku, že vedou na parkoviště schody. Škoda, že žádný ze zastupitelů města není postižený, asi sem nejezdí a tak je mu to úplně jedno.

 

1.1 :-(


Možná jste invalida, ale je škoda, že nevidíte před sebe, kam jedete, což je při řízení auta to nejdůležitější... To byste snad vjel rychlostí i do kmene od stromu, kdyby tam ležel?

1.1.1 Arogance


Trochu arogantní odpověď, ne? Každý nepobral tolik moudra jako vy... A není to k věci.


https://www.traditionrolex.com/7