https://www.traditionrolex.com/7

 Hostín se rozeběhne pro pomoc mělnickým žákům | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Hostín se rozeběhne pro pomoc mělnickým žákům

6. června od 14 hodin se v obci Hostín uskuteční první ročník charitativního běhu, jehož účelem je shromáždit prostředky a nadšení pro pomoc potřebným. Dobročinnou událost spoluorganizuje obec na popud studentek mělnického gymnázia Lucie Špytkové a Aničky Viktorinové.  "Ve škole jsme běhali pro podporu projektů v Africe, tak nás napadlo, že se dá takový běh snadno zorganizovat i pro jiné účely", říká Lucie, která nápadem nadchla hlavně Základní školu speciální v Mělníku, kam poputují získané peníze.

Běh se uskuteční v malebném hostínském parku a hlavním dějištěm bude rybník - kolem něj mohou zájemci oběhnout jedno kolo za symbolických 10 Kč. Výkonnosti ani výši darů se meze nekladou. Hlavním smyslem je zapojit své zdravé tělo pro pomoc těm, jimž osud nedopřál zdraví ani tělesné ani duševní.

Zaregistrovaní běžci dostanou malé občerstvení a pamětní dřevěnou medaili obce Hostín. Nejvýkonnější běžec a nejštědřejší dárce budou odměněni. Pro příznivce běhu a fanoušky běžců bude připraveno drobné občerstvení, jehož zakoupením  také půjde přispět k určenému účelu.

Na Hostíni se tradičně draží májka a také letos úctyhodný 19metrový strom získá ten, kdo za něj nabídne nejvyšší cenu. O tuto částku pak obec navýší dar, který bude předán zástupcům Základní školy speciální Mělník.

Peníze pomohou při realizaci různých terapeutických metod jako jsou canisterapie, hipoterapie, muzikoterapie, či pro zakoupení speciálních rehabilitačních a didaktických pomůcek.

 

Běh bude slavnostně odstartován ve 14 hodin a ukončení plánují organizátoři po 17 hodině. Vítáni jsou všichni, kdo budou chtít své tělo rozhýbat ve prospěch ostatních. Pro odvážné bude možné zkusit zdolat okruh na vozíku nebo ve dvojici vyzkoušet manipulaci s vozíkem pro invalidy, který je v ZŠ Speciální hojně využíván.

 

http://www.hostin.cz/page/Hostinske-aktuality/



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7