https://www.traditionrolex.com/7

 Poděkování starosty strážníkům za profesionální služební zákroky | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Poděkování starosty strážníkům za profesionální služební zákroky

Starosta města Mělníka MVDr. Ctirad Mikeš 16. července poděkoval v obřadní síni mělnické radnice šesti strážníkům městské policie za jejich profesionální služební zákroky. Všechny zákroky se staly v jednom dni  - 13. července ve třech po sobě jdoucích službách.                        

V 00:27 hodin prováděla hlídka MP ve složení prap. Jaroslav Stránský a  vstrm. Filip Pospíšil kontrolní činnost na sídlišti Sportovní, kde na parkovišti byl silně cítit benzín. Hlídka zjistila, že u vozidla Peugeot je otevřená krytka nádrže a chybí víčko nádrže. Vedle se nacházel otevřený červený barel, hadička, PET láhev částečně naplněná benzínem a planžetový nůž. Nedaleko v křoví byla žena, která si stěžovala na bolest břicha a na silný pocit zvracení, proto byla na místo přivolána RZS.   Dále se v křoví nacházel muž, který se snažil před hlídkou MP schovat. Na výzvu hlídky MP „Jménem zákona“ s výstrahou, že bude použito donucovacích prostředků, muž křovinatý porost opustil.  Jak se zjistilo posléze, šlo o celostátně hledaného muže a na místo byla přivolána hlídka PČR.

V 11:40 byla hlídka MP ve složení vprap. Robert Novák a prap. Ladislav Kerpl vyslána k prověření oznámení muže, který sdělil, že mu jeho zabezpečovací zařízení oznámilo narušení do objektu v ul. Na Staré cestě. Při kontrole objektu rodinného domu hlídka

zjistila uzamčená vrata a neporušená okna do ulice. Z důvodu podezření, že by se uvnitř mohla nacházet osoba, jeden ze strážníků vrata přeskočil, aby prověřil vnitřní část budovy. Při průchodu kolem vstupních dveří do domu si strážník všiml rozbitého okna, ve kterém byl neznámý muž (na rukou lékařské rukavice), zjevně při opouštění domu. Při spatření hlídky muž seskočil zpět do domu. Na základě důvodné obavy možného ohrožení zdraví, života (osobního i okolí) a možného útěku pachatele hlídka namířenou služební zbraní a s použitím výstrahy „Jménem zákona“ muže opakovaně hlasitě a zřetelně vyzvala, aby jednání zanechal, vyšel z budovy a dobrovolně se vzdal. Druhý člen hlídky MP zajišťoval prostor z druhé strany budovy. Muž po chvíli uposlechl a přes rozbité okno vylezl. Jednalo se o muže z České Lípy, který měl u sebe dva nože. Na místo byla přivolána hlídka P ČR. Jak bylo posléze zjištěno, muž měl na svědomí vyloupení dalších několika domů na Mělníku.  

Ve 20:50 hodin hlídka MP ve složení prap. Václav Müller a prap. Stanislav Hrabánek vyjeli do ulice Nezvalova na prověření oznámení, že zde devadesátiletá paní již dva dny nereaguje na zvonění sousedky a nebere telefon. Syn této paní se obával, že maminka mohla upadnout a je v ohrožení života. Strážníci ve spolupráci s HZS vyrazili dveře. V jednom z pokojů ležela na zemi žena. Strážníci jí poskytli první pomoc a na místo přivolali RZS, která ženu převezla  do nemocnice.

 

Mgr. Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník

 

PřílohaVelikost
MP2.jpg122.03 KB
MP.jpg131.38 KB


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 tak


tak k pochvale se připojuji,ale zas na druhou stranu,je to jejich práce ne ?

2.1 no a??


za dobře odvedenou práci přece pochvala náleží.

2.1.1 no


no,já si myslím,že dobře odvést svou práci by mělo být normální.

 

2.1.1.1 pochválit a poděkovat také


já třeba když si dám v restauraci jídlo a chutnalo mi, tak poděkuji a pochválím, že to bylo dobré, přestože by mělo být normální, aby to kuchař uvařil dobré ..........mluvím o normální lidské slušnosti a ocenění něčího snažení.

1 a tady diskuse není


není tu totiž co kritizovat a chválit není populární. Za mě ale palec nahoru,  pochvala a dík všem zúčastněným.


https://www.traditionrolex.com/7